Geri Dönüş Filmleri - Acil, ödev için... SORU

silencio

Konuyu Açan: silencio

15.10.2010 06:00

Arkadaşlar ödevim için gerekli ve film isimlerini en geç 2 gün sonra hocaya teslim etmem lazım...

Bir insanın evinden, yaşadığı yerden ayrılması ve sonrasında dönüp dolaşıp yine evine dönmesini konu eden filmler lazım.

Bu yolculuk, içsel bir yolculuk da olabilir.

Yardım ederseniz çok sevinirim.
http://www.filimadami.com/Vozvrashcheniye---The-Return-320.html

http://www.filimadami.com/En-mand-kommer-hjem---A-Man-Comes-Home-7769.html

gerçi bunları yazdım ama, sonuçta en baştaki "ayrılma"ya tanık olamıyoruz bu filmlerde genelde.. sadece "geri dönüş" kısmına tanık oluyoruz.. böyle de uygun mudur? ona göre devamını da yazayım ya da yazmayayım =)
iki tane örnek buldum.. Volver özellikle tam anlatmak istediğim şeyi içeriyor. Ancak daha örnek lazım. Garden State de olabilir mesela.

Bu yazdığın filmleri izlemediğim için ne desem bilemedim babel, ama filmler konusunda çok bilgili olduğunu biliyorum, bu sebeple örnekleri çoğaltırsan benim için çok faydalı olur..
benim de aklıma babaelfish'in ilk önerdiği 'dönüş' isimli rus filmi gelmişti. dramı ağır basan, içinde pek çok öykü barındıran bir film. o yönetmenin tüm filmleri aynı karakteri taşıyor ve genelde aynı adam başrolde. garden state de olabilir tabi; ama o o kadar yoğun sayılmaz. ben de düşüneyim başka neler var.
tamam selpak onu da inceliyorum :)
Yılmaz Güney'in YOL filmi de olabilir.Senin kriterlerini tam bilmiyorum gerçi; ama o da dönüş.
Ödevi vereceğim hoca yabancı olduğu için, Türk filmi olmasa daha iyi olabilir.. :/
teşekkürler silencio =) o zaman birkaç film daha yazabilirim: mesela,Dogville ve Moon filmleri de her türlü "yolculuk", "keşif" ve "dönüş" filmleri olarak sayılabilir. Bunun dışında, evine döndüğünde karşılaştığı şey sonucu intikam almaya ant içen bir ağabey ve onun zihinsel engelli kardeşiyle ilgili bir film olan Dead Man's Shoes da belki işine yarayabilir.. çünkü filmin geneli "intikam" üzerine yoğunlaşırken, finalini izlediğinde neden bunu da örnek olarak verdiğimi anlarsın mutlaka..

Bir de, Türk filmi olmazsa daha iyi olur demişsin ama, benceBulutları Beklerken'i de eklersen asıl daha iyi olur =) çünkü gerçekten aradığın kritere en uygun filmlerden biri gibi geldi bana ve hocanız da mutlaka biliyordur bunu..

Ve son olarak da, tabii ki Yedinci Mühür..

aklıma geldikçe daha yazarım, zaten nasıl olsa bayağı bir elemeden geçeceklerdir =) kolay gelsin bu arada.. neye karar verdiğini ve sonuçları da bizimle paylaşırsan sevinirim ;)
Tabi ki yazarım, tez olacağı için illa ki tek film üzerinden gitmek gerekmiyor ama nedense hala aklıma en yatan Volver. Onun dışında son mesajındaki filmler de var arşivimde, onları da izlemem gerekli. Haber veririm tabi ki =)
Yukarıda arkadaşların saydığı filmler dışında benim de aklıma ilk gelenler şunlar:

Nuovo cinema Paradiso

C.R.A.Z.Y.

Svetat e golyam i spasenie debne otvsyakade

Senin istediğin türde bir ayrılık-geri dönüş mü bilmem ama bir de şöyle bir film daha var:

The Holiday

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin :)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL