en sevdiğimiz yönetmenler top 5

eheh, herkes de filim gurmesiymiş hee. tarkovski seyredip de gerçek manada zevk alan, bi sonuç çıkaran, hmm burda bu ne demekti diyen kaç kişi var dünya üzerinde acaba. ya da dekalogların tamamını seyredip zaman kaybı olmadığını düşünen. en birinici yönetmenim mecid mecidi'dir. bizden şeyler. sade, iddiasız.. filim ahalisi kalıplara sıkışıp kalmayın, listenize tarkovski almak sizi bi yerlere götürmez.
1. Sergei Eisenstein

2. Carl Theodor Dreyer

3. Robert Bresson

4. Kenji Mizoguchi

5. Yasujiro Ozu

Sinema sanatının yegane sanatçıları bu fanilerdir. Geri kalan isimlerle aralarında özgünlük ölçütü ve nitelik kıstasları derinliğinde bir uçurum vardır. Bu kişilerin en üstün olması, onları sevdiğimiz anlamına gelmez. Zaten kimse severek " Paradise Lost " okumayacaktır.
1-Frank Darabont

2-James Cameron

3-Christopher Nolan

4-D.J. Caruso

5-David Yates

Bu 5 yönetmeni sırasıyla çok başarılı buluyorum.
Ingmar Bergman

Krzysztof Kieslowski

Akira Kurosawa

sadece 3 isim düşündüm bugüne kadar. yasujiro ozu, louis malle, wim wenders, lars von trier, werner herzog, rainer werner fassbinder, theodoros angelopoulos, jean-pierre melville, andrei tarkovsky, michael powell, paul thomas anderson gibi isimleri de çok severim ama bunları sıralamaya koyamıyorum.
1- Andrey Tarkovski

2- İngmar Bergman

3- Krzysztof Kieslowski (her ne kadar adını hala google dan bakarak yazsamda)

4- Theo Angelopoulos

5- Federico Fellini ( ya da bernardo bertolucci yada alejandro gonzales inarittu yada costa gavras yada ken loach .. uzar gider bu tabi, çok kararsız kaldım)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL