"Bir film seyrettim hayatım değişti"

a beautiful mind olsa gerek film sonrası ufak şok ve uzun düşünme sürecine girmiştim
Aklımda şu aralar sürekli kaçıp gitmek paradan uzak hayata yakın olmak yollarda yaşamak hep gezmek vs. gibi bir fikir vardı. Into the wild'i izledikten sonra daha da aklıma yattı bu fikir sanırım kendimi hazır hissettikten sonra yapabilirim böyle bi şey. Free solo, Forever happy.
Hayatı fazla kapsamlı yapan zaten her an kontrolsüz ve hesaplanması mümkün olmayan bir nedensellik zinciriyle değişiyor olması. Hayattaki yerimizi de zaten yaşadığımız olaylar ve onlara karşı olan tavrımız, düşüncelerimiz belirler ve bir kitap bunu nasıl başarıyorsa, yeterince iyi bir film de insanın düşüncelerini rahatlıkla değiştirebilir. Ve tüm bu değişimler, ufak ufak o büyük kaos çukurunda yerini alır ve devinip durur.

Tabi benim için bunun en büyük örneği; ilk izleyişimde belkide henüz bazı şeyleri ayrımsayamamış olacak kadar genç olduğum, Interstate 60 ve The Man From Earth'dür. Bir çok şeyi sorgulamaya bu iki film sayesinde başladım diyebilirim. Ve aradan geçen 6,7 yılda kaçar kere izlediğimi ben bile bilmiyorum bu filmleri. Başıma gelecek olayları büyük ölçüde değiştirdiklerini söyleyemesemde, yürüdüğüm yolu belki değiştirmiş ama daha çok bu yola bakış açımı değiştirmemi sağlamış filmlerdir.
Into the Wild izledikten sonra kredi kartlarımı yakıp otostopla yollara koyulmaya karar verdim sonra dedim ki yok ya olmaz şimdi, ama her an tekrar aklıma düşebilir bu konu
Romanı zaten değiştirmişti de filmi de perçinledi. Monte Cristo diyorum

İntikam için sabır lazım, soğukkanlılık lazım, bunları beynime çok iyi işledi :)
bi filim sadece ruh halimi,düşüncelerimi değiştirdi,hayat çok kapsamlı değil mi?

hayat nasıl değişir.
3 idiots,12 kızgın adam ikiside mükemmel
cengizceylann size çok katılıyorum. filmlerin insan hayatında bu tür etkileri olması gerçekten çok güzel ve çok anlamlı..
Frank Capra'nın İts'a Wonderfull Life filmini öyle bir anımda izledim ki artık kafama hiçbirşeyi problem etmemeye başladım. Şu an o kadar huzurlu bir yaşam sürüyorum ki bu filmin bunda payı çok büyük. Her türlü sıkıntı dert beni eskisi kadar yıpratamıyor. Bu film insana kesinlikle şükretmeyi ve hayata güzel yanlarından bakmayı öğretiyor. Filmi izlerken başlarda sıkıcı gibi gelebilir ama inanın buna değer türden.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL