Belirsiz Gece Suare No: 74 - Possession

bu izlediğim şey sanatsa ben sanattan zerre anlamıyorum anlamak da istemiyorum. hayatımda ilk kez izlediğim bişeyden bu kadar nefret ettim. saçma sapan karakterler abartılı oyunculuklar kasvetli atmosfer resmen işkence oldu benim için.izlediklerimi unutmak için çok çalışmam lazım çok. zira unutmak baya zaman alacak.

bu suareyi de beni bu filmi izlemek zorunda bırakan dostlarıda unutmayacağım :) mhp yazısını gördüm bende. kadını takip ettikleri sahnedeydi yanlış hatırlamıyosam...
Ben böyle karışık ve absürt filmleri severim normalde ama bu film beni bile aştı. Saçma bir filmdi bence. Ne başı ne sonu belli. Sam Neill'ı In the Mouth of Madness'tan dolayı çok severim, oradaki rolüyle aynı çizgide bir oyunculuk çıkardığı için beğendim kendisini. Adjani'de başarılı denilebilirdi ya da film o kadar kötüydü ki ikisi parladı benim için sadece. Metrodaki absürt sahneyi daha önce izlediğime çok eminim, filme küçükken denk gelmişim sanırım bilsem izlemezdim :D

Korku falan da hak getire zaten. Sadece eciş bücüş bir şey toplasan bir dakika gözüktüğü için korku olmuş film :) Ayrıca filmde ne zaman iki insan görünse aralarında bir çekim oluşturulması çok komikti. Başta takip ettiği adamın sonda gözükmesini de hiç anlamadım, açıklarsa biri memnun kalırım :) Bir de MHP yazısını gördüğümden emin olamamıştım ama tomanas ve başkaları da fark etmiş :D
Esmeralda seni gerçekten iyi anlıyorum bende an itibariyle bitirdim. Filmi gece izlemek bende ayrı bir kafa yarattı. İçinde geçen metaforları anlayabilmem için uzunca düşünmem lazım sanırım. Yinede anlayabileceğimden çok emin değilim:)

Film bana Repulsion filmini hatırlattı inanılmaz şekilde. Onun kadar başarılı olduğunu düşünmüyorum tabiki. Filmdeki en etkileyici taraf oyunculuklar. Filmde beğenmediğim oyunculuk olmadı neredeyse. Özellikle Sam Neill' ın oyunculuğu üst sınırlardaydı. Sureyi biraz uzun buldum sadece kendini tekrar eden sahneler olduğundan bir süre sonra yormaya başlıyor çünkü.

Filmin birkaç yerinde çok güldüm:) özellikle başroldeki adamla kadının adamı aldattığı adam arasında geçen diyaloglarda. Kapıyı kırmamı mı istiyorsun, gerek yok zaten kapı açık gibi:) bir de duvarda gördüğüm kurtuluş katil mhp yazısına durdurup bi 2-3 dk güldüm:) aslında trajikomik filmin yapım yılı düşünüldüğünde :/

Klozet sahnesinden hem iğrendim hem de o sahneyi çok beğendim.

Filmdeki en sevdiğim replik ise: -Tanrı bir hastalıktır. -Tanrıya hastalıklar yoluyla ulaşabiliriz zaten.

Son olarak öneri için Gaspar Noe' ye teşekkür ederim :)
filmi şimdi bitirdim...

henüz hazmedemediğim ve kendime gelemediğim için sanırım şuan birşeyler yazamayacağım..

ancak filmi izleyeneler beni anlayabilir diye düşünüyorum..
POSSESİON

http://www.filimadami.com/film/9838/possession/



80li yılların başında Batı Almanyada geçen öyküde, ayrılmanın eşiğine gelmiş Mark ve Annanın yaşadıkları anlatılır. Marktan ayrılmak isteyen Anna, neden olarak eşine geçerli bir neden sunamaz. Başka bir adam olduğunu düşünen Mark, olayı araştırır.

Annanın sevgilisine ulaşan Mark, onun da karısından uzun süredir haber alamadığını ve Annanın garip davanışlarının nedenini bilmediğini söyler. Karısının peşine düşen Markın olayın daha ciddi, karanlık ve doğaüstü boyutlarda olduğunu öğrenmesi pek uzun sürmeyecektir.

Andrzej Zulawski'nin fantastik, korkutucu ve sürreal öğelerle anlattığı Possession, gösterildiği dönem bazı ülkelerde yasaklanmış, bazılarında ise sansüre uğramıştı.

Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL