Belirsiz Gece Suare No: 82 SEFER TASI - Dabba - Lunchbox

söylemeyi unutmuşum ben de sondan çok memnunum diğer türlüsü olmazdı çünkü..
aslına bakarsanız birbirini hiç tanımayan iki insanın bir şekilde yazışarak birbirlerine yakınlaşmaları gayet klasik bir film senaryosu ama konu hindistan olunca bir yerden bir orjinallik kapıyor :) filmi severek izledim, sempatik hisler uyandırdı bende :D ama bir baş yapıt değil tabii... daha önce de dediğim gibi bu bir hint filmi olsa da bollywood filmi değil,çok farklı bir klasmanda oynuyor.

ben de nadidoş gibi sistemin mükemmelliğine hayran kaldım(vallahi kocam her öğlen pide yemekten 1500 kilo oldu) o kadar mesafeden gidiyor bir de karışmıyor,çok orjinal :) bu hintlilerin her şeyi orjinal yani :)

filmin akışından ziyade ben sonunu çok beğendim,uzak uzak yerlere savruldular ama hiç göremeyecekleri insanlar hayatlarını değiştirdi;belki kavuşsalar bu kadar hoşuma gitmezdi :)

sonuçta güzel bir filmdi,severek izledim; cenk e teşekkürler bir sonra ki suarede görüşmek üzere :D

not: film yorum seviyem ilkokul 2 den ilkokul 1e düştü :D
öyle ama ne yapayım arzucan :D gudubet de olabilir :D
Nadidoş kakneme çok güldüm tam uymuş :D

****spoiler var****

Ne kadar naif, ne kadar sakin ne güzel bir film. İrfan Khan oldum olası hayranıyımdır. Otursun bir yerde sadece konuşsun saatlerce izleyebilirm.

Dabbanın içinde gelen enfes yemeklerle birlikte gelen her mektup çok özel ve çok güzeldi. Ben de İla ve Saajan gibi her dabba gelişinde heyacanla açtım ve onlarla birlikte okudum ve aynı duyguları hissettim. O lezzetli yemekleri yemeyi çok isterdim.Sevgiye ve ilgiye muhtaç iki insanın içlerini birbirlerine dökmeleri ve duygularını paylaşmaları çok güzeldi. İnsanı mektup yazmaya teşvik ediyor. ^^

Filmde ki diğer iki karakter Anti (komşu teyze) ve Shaikh her ikisi de çok tatlıydı. Filmde ki o replik evet çok güzeldi "Yanlış tren sizi doğru yola götürebilir" .

Filmle ilgili bir kaç bilgi izlediğim site ve başka sitede okudum: Harvard üniversitesi dabba hakkında bir araştırma yapmış. 8 milyon dabbanın yalnızca bir tanesi yanlış adrese gitmiş. O yanlış giden dabbanın hikayesi bu olsa gerek. Dabba işi 120 yıldır devam ettiriliyormuş. Geçen sene Hindistan'ın Oscar aday adayı olarak gösterilmiş.

Boohat Şükran meri dost Cenk ^^
içinde yemek olan bir filmin kötü olmasını zaten beklemiyordum :) beklediğimden de samimi bir film buldum.yanlız ve mutsuz olan bu iki insanın bir sefertası sayesinde birbirlerine içlerini dökmeleri birbirlerini anlamaları ne hoştu.güzel yemek nelere kadir işte gördük. o kaknem adam gitti yerine bambaşka biri geldi :)) elindekinin kıymetini bilmeyen o nankör pislik kocayı boğazlayasım geldi. kadın çok hoştu. hem güzel hem hamarat daha ne istiyosun pislik! yan rollerde yukardaki teyze ve adamın iş arkadaşı (şimdi ismini unuttum) çok iyilerdi. yemek çok tuzlu olmuş yorumunu duyunca teyze direk biberleri salladı ya ona çok güldüm :)) fakat bu sefertası sistemi ne güzelmiş öyle! sonuç olarak gayet beğendim bu filmi. hint yemekleri pek bana hitap etmesede acıkmama engel olamadım. serpil uyarmıştı bu filmi gerçekten tok karna izlemek lazımmış. süresi ve içinde anlamsız dans ve şarkıların olmayışıda ayrıca hoştu. öneri için crowa teşekküler :)
http://www.filimadami.com/film/68933/dabba/



Mumbay, mucizeler kentidir. Bu dev kentte her gün 160.000 sefertası evlerden alınıp işyerlerine dağıtılır, akşamüstleri de aynı şekilde toplanır. Mutsuz ev kadını İla'nın, ilgisiz kocasını heyecanlandırmak ümidiyle denediği tarifler, özene bezene hazırladığı sefertasları yanlışlıkla, emekliliğini iple çeken yalnız Saajan'a ulaşır. İla ile Saajan birbirlerine böylece ufak notlar iletmeye başlarlar. Hayallerin katili bu dev kentte ikisi de bir yudum umut bulur sefertaslarında. Birbirlerini gerçekten hiç görmeseler de yaşam düzenlerini tehlikeye atmayı göze alarak sefertasları üzerinden olağanüstü bir ilişkiye girişirler.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL