Belirsiz Gece Suarelerine Dönüş Suaresi

avanti olsun :)
Çok enteresan filmler oylamaya sunulmuş. Karar vermek zor. Touch Of Evil (Bitmeyen Balayı) hep ilgimi çekmiştir ve bir türlü izleyememişimdir. Oyum ona.
şükür kavuşturana ellerinize sağlık müdür bey :)

ben kilit diyorum...
Ben de Hayatta Kalmanın 5 Yolu diyorum. Tam benlik duruyor. Hınzır, ilginç karakterli :)
Benim oyum konusu çok hoşuma giden 'Hayatta Kalmanın 5 Yolu' filmine gitsin:)
İğne ile çuvaldızı kendime batırdım, kanadım azcık... Nihayet dönelim dedik sinemasal dünyaya, sinemanyaklarla hızla bir giriş bileti aldık. Hadi oylamaya :))



Öneri: calamity

Yönetmen: Ceyda Aslı Kılıçkıran

Bir tiyatro sanatçısı olan BERNA, popüler kültürün egemen olduğu bir dönemde sadece sanat için oyunculuk yapmak uğruna bir mücadele vermektedir.

Bu arada Tarihin İlk Kadınlarını konu alan bir müze ziyareti sırasında, sahneye çıkan ilk Müslüman Türk kadın oyuncu olan Afife Jalenin elle çizilmiş olan portresinden çok etkilenir. O günden sonra Afife Jalenin hayatına ilişkin çağrışımlar hayatına adeta sızar.



Öneren: nickimkaçkarakter kod ismiyle, bildiğimiz adıyla lowen :)

Yönetmen: Yavuz Turgul

Abidin ve Mahmut pavyonlarda ayaküstü komedyenlik yapan ve hayatta kaybeden tarafta yer almayı alışkanlık haline getirmiş iki arkadaştır. Abidin eskiden gemicilik yapmıştır ve kadınlara feci düşkündür. Bir yetimhanede büyümüş olan Mahmut ise karşı cinse olan utangaç tutumu ve hassas yapısıyla yoldaşından ayrılır.

İki kafadarın sepetli bir antika motosikletin sırtında sürdürdükleri seyyar yaşamları, sağır ve dilsiz ama güzeller güzeli bir genç kızın hayatlarına girmesiyle alt üst olacaktır. Yaşayacakları olaylar hem kendilerini daha yakından tanımalarına hem de hayatın anlamı ve etraflarını saran hayal/gerçeklik üzerine egzersiz yapmalarına yol açacaktır. Elbette bu egzersize filmin seyircisi de dahil olacaktır.



Öneren: ledger

Yönetmen: Sydney Pollack

http://www.imdb.com/title/tt0079100/



Öneren: asalhitchcock

Yönetmen: Andrei Zvyagintsev

Vanya ve Andrey babasız büyümüş iki kardeştir. Bu durum birbirlerine daha fazla düşkün olmalarına sebep olmuştur. Rusya'da, yaşadıkları mahallenin diğer çocuklarıyla pek iyi anlaşamazlar. Bir akşam eve döndüklerinde onları bir sürpriz beklemektedir. Yıllar sonra babaları dönmüş ve onları beraber çıkacakları bir tatile götürmek istemektedir. Sadece fotoğraflardan tanıdıkları babalarına kavuşma fikri, ilk önceleri çok heyecan ve coşku vericidir. Annelerinin de onayını alan iki kardeş babaları ile beraber tatile gider. Fakat içlerindeki baba özlemi tahmin ettikleri gibi dinmez. Babaları tarafından sürekli sorgulanmaları ve alışık olmadıkları baskılar yüzünden araları gitgide açılır.



Öneren: kumik

Yönetmen: Gen Sekiguchi

Bir adam karısını öldürmeye ve gömmeye çalışır ancak her seferinde kadın daha da güçlenerek geri döner; İngiliz tetikçi yanında işvereniyle Japonyanın altını üstüne getirir; bir baba ters giden bir hipnoz seansının ardından kendini kuş sanmaya başlar; bir reklam yönetmeni reddedilen çılgın projelerinin ardından hayatını gözden geçirmeye karar verir ve üçü de birbirinden tuhaf üç hırsız evleri soyarlar.



Öneren: LemaPrettyyy

Yönetmen: Krzysztof Kieslowski

Tomek, postanede çalışan genç bir memurdur. Kendi halinde ve son derece sıradan görünen yaşamının görünmeyen yüzünde, aslında derin, takıntılı bir ruh halini büyütmektedir.

Tam karşı binasında yaşayan Magda'ya karşı obsesif bir tutkuyla karışık bir aşk besleyen Tomek, sürekli olarak Magda'nın evini teleskopla izlemekte ve onunla ilgili olan herşeyi takip etmektedir. En sonunda bir gün Magda'ya duygularını itiraf eder, fakat ondan aldığı cevap Tomek'in bütün varlığını altüst edecektir.



Öneren: crowfuu

Yönetmen: Pierre Paul Renders

32 yaşındaki Thomas, akut bir biçimde açık alan korkusundan muzdariptir. Sekiz yıl önce işini bırakmış ve tüm parasını şu anda içinde yaşadığı lüks ev için harcamıştır. Evden hiç çıkmamakta, kimseyi de evine sokmamaktadır. Diğer insanlarla ancak bilgisayar ekranı aracılığıyla bağlantı kurmaktadır. Thomas'ın bakış açısından izlediğimiz bu son derece sıradışı filmde, perdeye yalnızca onun ekranında gördüğü görüntüler yansıyor. Başrollerdeki Aylin Yay adlı genç Türk aktrise dikkat!



Öneren: miss pace

Yönetmen: Billy Wilder

İlk bakışta uyumsuz bir çift gibi görünen Wendell ve Pamelanın tanışma öyküleri bir hayli ilginç. Bir araba kazası sonucu ölen babasının cenazesi için İtalyaya giden Amerikalı iş adamı Wendell Armbruster Ischia adasına geldiğinde tuhaf bir sürprizle karşılaşır.



Öneren: zeynep esSes

Yönetmen: Tayfun Pirselimoğlu

Haydarpaşa garının gişesinde çalışan Şükran, kocasının ölümünden sonra oğlu Veysel ile beraber yaşamaktadır. Zamanında kocasının politik görüşleri yüzünden çok acı çektiğinden, Veysel'in bu işlere bulaşmaması için çabalamaktadır. Veysel'in aniden ortadan kaybolması eski acılarını açığa çıkarır. Günün şartlarında olağn nedenlerden kaybolduğunu düşünerek bulunması için bütün yetkili makamlardan yardım ister, ancak bir sonuca ulaşamaz. Her şeye rağmen oğlunun hayatta olduğuna ve bir gün mutlaka ortaya çıkacağına inanmaktadır. Tesadüfeseri Veysel'in Mardin civarında görüldüğünü öğrenir ve hemen Mardin'e gitmek üzere yola koyulur.



Öneren: okgokg

Yönetmen: Baz Luhrmann

Scott Hastings, Avustralya Dans Federasyonu'nun düzenlediği geleneksel balo salonu dans yarışmasını kazanmayı hedefleyen hırslı ve atletik bir dansçıdır.

Partneri Liz, Scott'un başına buyrukluğuna kızıp ekibi terkeder. Bunun üzerine yeni partner arayan Scott, Fran adında acemi bir dansçıyla tanışır. Fran'a güvenmeyen Scott, onun İspanyol ailesiyle tanıştığında ve dans üzerine kurulu kültürlerini tanıdığında fikirleri değişir.



Öneren: Metin, Cemal, Erdem MCE

Yönetmen: Orson Welles

Meksikalı Ramon Miguel Vargas başarılı bir polis müfettişidir ve karısı Susan ile balayındayken bir arabada patlayan bomba olayını araştırma görevini üstlenir. Karşısında sahtekar polis Hank Quinlan vardır ve planlarına karısıyla birlikte alet edildiğini farkeden Vargas?ın amacı O?nu suçüstü yakalamak olur.

Orson Welles?in adı en iyi filmler listesinde her zaman başı çeken Yurttaş Kane ile anılır. Zaten, bu politik çalışmasından sonra Amerika?da özgürce film yapma şansını pek elde edemedi.Touch of Evil, işte bu şansa en fazla yaklaştığı filmi.[^]

(Oylama kapanışı cuma mesai saati bitimidir :) )
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL