Belirsiz Gece Suare 30: Alexis Zorbas

An itibariyle şımardım :)
sana atılacak taş olan el taş kesilir doktor bey her yapım feda sana ya :))
Neyse ben susayım bari de çok taşlanmayayım sonra :):)
yaw etme eyleme doktorcuğum yüreğime inecek olmadı deme:P
Anthony Quinn'i çok başarılı bulurum ben aslında da, Zorba'nın özüne gitmemiş gibi sanki.
Zorba çıkmış suareden bana kalırsa bu yapıma geç kalmamak gerek..bende karayayım bişeyler..şimdi iyi güzel demişim duktorcuğum da yazık etme eyleme hiçbir kitabın yükünü yapıma yükleme çünkü bizim hayal dünyamız can verir kitaba ve ayrı bi tad bırakır damakta,hayakırıklıkları yaşadık pek çok uyarlamada bu kitabında yapımında bende yeri ayrıdır hele ki..burada ki fark ise A.Q. es geçilicek ne bir oyuncu hele ki burda ki performansı filmografisine geride bırakıcak bir misyona sahip tabii benim nacizane fikrim saygılar doktor bey..seninle çatıştık ha olmadı:P:))
Bu yorumu sayfasına da yazdım:

Bir yanda her düşünceye hitap eden bir kitap, diğer yanda her şeyi havada kalmış bir film. Kitabı okuyup, beğenen biri olarak bu filme ne yazık ki olmamış diyorum. Kitabın gücünü aldığı kilisenin yozlaşmışlığı yoktu bir kere! Kitabı okumadan izlerseniz, seversiniz diye düşünüyorum ama benim kafamda çizdiğim Zorba karakteri ile Anthony Quinn'in uzaktan yakından alakası yok. Filmde en oturaklı karakter Madam Hortanse olmuş, başka da bir numarası yoktu benim için.

Bir de gözlerim kitaptaki İki Keklik türküsünü aradı da çalmadı bir türlü, buradan dinleyelim, efkarlanalım.


Basil (Alan Bates) bir Yunan adası olan Girit'te yaşayan ve son derece sosyal, kaba ve hayatı seven köylü Zorba'nın (Anthony Quinn) dostça davrandığı çekingen ve utangaç İngiliz bir yazardır. Zorba Basil'in terkedilmiş maden ocağında çalışmayı kabul ettiğinde genç adam dünyayı gözlemek yerine onun bir parçası olmaya başlar.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL