Belirsiz Gece Suare 30: Alexis Zorbas

Ne makine şu insan be , içine ekmek , şarap , balık , turp koyuyorsun, iç çekmeleri , gülüşler ve düşler çıkıyor. İmalathane! Sanırım beynimizde konuşan bir sinema var

Kitaptaki en muhteşem benzetmelerden biri buydu benim için. Irina döktürmüşsün:)

Film şahane. Fakat kitabı da mutlaka okuyun. İçinde, çoğu okuyanın bile ilk okuyuşta göremeyeceği veya gözünden kaçabileceği öğretiler var. Kaldı ki uzun sürdüğünü düşündüğümüz bu film çok ama çok yarıda kesilmiş bir film, bana göre. Ne var ne yoksa görmek isterdim kitaba dair.. Kim bilir kaçı kitapta kaçı aslında sadece benim kafamda..

Ama bu nesnel bir bilgi: Zorba şahane bir öğretmendir.

Okuyun, okutun.

hüzünlü not: yorumlarınıza hasret kaldım sevgili filmailem!
Zorba geç bir keşf oldu;ama benim hemde sizlerin tanımanıza vesile olan İrinaaa sağolsun önerisinin üzerinden aylar geçti..bende ona teşekkür borçluyum..Bir erkek hayatı dipleriyle yalnızlığı gerçekliğiyle çok güzel perdeye yansımış.heleAnthony Quinn en büyük şanstı bu yapıma bu kadar yakışabilirdi sağolsun üstad..kitabını okumadım ama film tek kelimeyle Manifosto oldu..dehşetdengiz replikler ders niteliğinde,oyunculuklar içten ,kültürel infarmasyon desen hikayenin özü zaten..güzel bir suare ve güzel bir kapanış.vesselam olsun..o dansı denedim ama daha çok çalışmam gerek :)
filmi ilk izlediğimde yahu bu yunanlılar bize ne çok benziyor demiştim.hani mekanın neresi olduğunu bilmezseniz tipik bir anadolu kasabası şeklinde düşünebilirsiniz.film için söylenmesi gerekenleri tüm arkadaşlarmız söylemiş.zaten bu filmi izlemek en doğrusu.:)
Sırf oyunculuk performansları için bile izlenebilinir. Anthony Quinn her zaman ki gibi muhteşem. Bu filmi hep baştan sonuna kadar izleyememişimdir ve filmdeki davranışları garipsemişimdir. O açıdan biraz patron karakterinle benzerliğim var. Yunan kültürüne giriş niteliğinde bir yapım, ilginç anları mevcut. Ben sevdim.

Filmi öneren ledger'e de buradan teşekkür ederim, bize nostalji yaşattığı için.

Yalnız bu suare için önerilen çok iyi filmler var, bir kaçını kesinlikle izleyeceğim.
inanılmaz muhteşem bir film alexis zorbas, her dakikasını zevkle ve adeta yaşayarak seyrettim. kim önerdiyse zevkine sağlık diyeyim :)

öncelikle türk ve yunan halklarının bir birine bu kadar benzediğini bilmiyordum, biraz şaşırdım. herkes farklı bir zorba hayal ediyordur. kitabı okumadığım için kafamda bir şey yoktu, o yüzden rahatlıkla sevdim zorba'yı. yiğit ve mert bir adam, diyaloglar müthiş ve keskin.
eski filmlerin uzun süreleriyle problemim var benim her seferinde daha iyi anlıyorum bunu.bir de durgun işleyişleriyle...uzattıkça uzatıyorlar bu da beni fazlasıyla sıkıyor açıkçası.zorba için beklentim büyüktü ama bazı bölümlerde sıkıldım diyebilirim.ha çekildiği dönem yönetiimi ve oyunculukları düşünülünce tabiki kötüleyecek halim yok.sadece sıkıldım işte :) kitabı okumadan izleyen biri olarak kasabanın yobazlığı hele o son yağmalama sahnesinde insanların hali nefret uyandırıcıydı diyebilirim.finali sevdiğimi de ayrıca belirtmeliyim.kısacası zorba benim için orta şekerli bir seyirik oldu.öneren emeği geçen dostlara teşekkürler efendim :)
Hiçbir şey ummuyorum; hiçbir şeyden korkmuyorum; özgürüm.

Bu yapımın kitabı ayrı bir tad uyarlaması ise ayrı bir tad benim için bu yapımın en büyük gücünün dayanağıAnthony Quinn olmasıydı.hikayesinde herkes kendinden bir parça bulucak bu hayat kazanımlarla şahlanan kaybedişlerle diplere hapseden tercih ve yaşanmışlıklarla dolu..burda ki ise her kaybediş bizi bir tık daha ileriye doğru götürüyor..ismiyle tezat olmasıda keza.bazı yapımlar vardır ;size olası olacakları yaşarken bir salise yaşatır işte tam o noktada duruyor.ben okuduktan sonrada izledikten sonrada çok beğenilesi buldum bulmuşumdur,hatta hayat rüzgarı sert eserken bir paragraf okuyarak nefes almış,izlerken zihnimi keyfe boğmuşumdur.yazılıcak çok şey var sana çok....bu kadar kendinizi aralayan ve içinden olan yapımı izlemek nasip olmuyor.bir "Zorba" bu kadar kendini sevdirebilir.bu hayatın ihtiyacı var senin gibi tabusuz kafalara hele ki geldiğimiz noktaya bakınca ne çok ihtiyaç varAlexis'lere..

Korkmamayı, yaşamı sevmeyi ve ayakta durabilmeyi bana o öğretmişti.

Ne makine şu insan be , içine ekmek , şarap , balık , turp koyuyorsun, iç çekmeleri , gülüşler ve düşler çıkıyor. İmalathane! Sanırım beynimizde konuşan bir sinema var

insanın ölüm yokmuş gibi hareket etmesiyle , aklında her an ölüm olduğu halde hareket etmesi , belki aynı şeydi .. Nikos Kazancakis

https://www.youtube.com/watch?v=bu6r0DBK15M
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL