Belirsiz Gece Suare No: 63 - Contact

haklısın doktor tabiki tam terside olabilir daha farklı bir zaman işleyişi de olabilir. uzay dediğin bilinmezlik sonuçta. ama filmdeki açıklamadan sonra böyle bişey olunca ister istemez kafamıza takıldı. öyle yönlendirdi bizi hainler :)
Ben buraya cevap yazacaktım unutmuşum :) Bilim-kurgu tuhaf şeydir, kendimce söyleyeyim:

Filmde öyle bir şey dendiği için şaşırmışsınız ama uzay yolculuğunda mantık olarak ışık hızıyla yolculuk edilirse dünyada zamanın daha uzun geçeceği düşünülür değil mi? Peki ya tam tersi mümkün olamaz mı? Belki de gidilen yerde zaman farklı işliyordur :) İnsanların inanmama sebebi de zaten, 18 saat geçti demesiydi.
çok yoğun çalışıyorum ancak yetiştirebildim yorumu

:(
aynen eda :)
Evet Nadide aynı şeyi kastettim. Madem öyle yapacaksınız bari ikili arasında 50 yıl mevzusu ile ilgili bir diyalog yazmayın. Böyle bi mantık hatasına nasıl düşülür hayret.
hülya zamanlamana hayran kaldım, tebrik ederim :)
evet ben de 50 yıl mevzuusuna takıldım..

birkaç dk deselerdi bari daha gerçekçi olabilirdi
inanıp inanmama meselesi değil doktor :) şunu demek istedim oranlarda bir tuhaflık yok mu? önce diyo ki uzayda 4 yıl geçirsen dünyada 50 yıl geçmiş olur tanıdığın herkes çoktan ölmüş olur falan filan... sonra kızımız 18 saat uzayda kalıyo bunu kabul ediyolar gizli dosyalarında ama dünyada aynı anda makina titriyo titriyo cup suyun içine düşüyo o kadarcık zaman geçmesi yanlış değilmi? dünyada daha fazla zaman geçmeliydi o dikkatimi çekti eda da benzer şeyler yazmış bilmiyorum o da aynı şeylerimi kastetti ama izlerken kafama takıldı bu... :)
yıllar once ızledıgım ama hakkında sadece siii-kuuu siii-kuuu dıye makinelere seslenen bir kadın oldugunu hatırlamam sızce normal mı :) böyle guzel bır fılmle ılgılı neden aklımda bırsey kalmamıs hayret dogrusu :)

neyse:)

sinyallerle ilgili ekranda ılk goruntu belırdığınde ne yalan soyleyım nefesımı tuttum, hele ki nazı amblemı gordugumde ıse kucuk dılımı yuttum desem hıc yalan olmaz: ) bırde daha sonrasında şifreler belirice işte bu dedim... ne yazık kı her yerde oldugu gıbı bılgıye kendısıymıs gıb sahıp cıkan bazı fırsatcılar heryerde varmıs ve sınır oldum resmen..

çok begendiğimi soylemek ıstıyorum..Jodie Foster e ise bir kere daha hayran kaldım...
Ben sizi farklı bir konuya çekmek istiyorum aslında, uzayda 50 yıl geçeceğine inanıyorsunuz da, 18 saat süreceğine niye inanmıyorsunuz :) Uzaylı bunlar ne de olsa bulmuştur bi yolunu :P Bilim-kurgu bu :D
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL