Majid Majidi - Cennetin Çocukları - Cennetin Rengi

Cennetin Rengi:

Daha sanatsal bir filmdi öncelikle. Majidi'nin tarzını bu filmle daha iyi kavrayıp, daha az sevmiş bulunmaktayım. Marangozla konuşulan sahne filmin beğendiğim ender yerlerindendi. Benim bu tarz işlerle pek aram yoktur ama izleyenin içini sızlatır sanırım. Bir de arkasından gelen babanın isyanı... Benim gözümü dolduran tek sahne ise Nine'si bulamasın diye ağacın ardına saklandığı sahneydi. Orada Nine'nin bakışı filme bedeldi.

Sonuç olarak Arkadaşlar kızacak bana ama İran sineması bana göre değilsin :) (Bir Ayrılık'ı ayrı tutuyorum). Marmoulak'ı da daha sonra izleyeceğim, bu suareden artımı kapayım da ben :)
Cennetin Çocukları :

Filmin tatlı bir havası olduğunu inkar etmeyeceğim, gayet hoştu aslında. Benim filmi çok beğenmeme sebebim ise filmlerde bazı şeylerin gözümüze gözümüze sokulması hiç hoş değil. Filmin basit ve acındırıcı anlatımına rağmen, Majidi yan hikayelerle(ve küçük gibi gözüken ama gözümüze soktuğu detaylarla) daha da çok acıma yaratmak istemiş bizlerde ve bu beni sıktı biraz. Oscar'ı niye kazanamadığına baktığımda karşısındaki adayın Hayat Güzeldir olması sadece "yazık olmuş" dedirtti.

Bir de filmin kısa süresine rağmen içeriğin çok boğucu olması filmi bitirtmedi bir türlü. Yine de, izlemeyen kalmamış sanırım ama izleyin diyorum seversiniz sanırım :)

Bir de nasıl belirtmem; Ali filmde rol yapmamış, yaşamış resmen. İnanılmazdı yahu :)
http://www.youtube.com/watch?v=nZyrQGrWaA8

şu şarkı var ya, "keşke yalnız bunu için sevseydim"


Onlar karşılaştıkları ve yaşadıkları sorunları aileleriyle paylaşmıyorlar, kendileri çözmeye çalışıyorlar. Aslında sorunları Zahra'nın kaybolan ayakkabılarıyla ilgili. Abisi Zahra'nın ayakkabılarını kaybettiği için kendi ayakkabılarını kardeşiyle paylaşmak zorunda kalıyor. Çünkü yeni bir çift ayakkabı alamayacak kadar yoksullar. İki kardeş günlerini tek bir çift ayakkabıyı paylaşarak geçirmeye çalışıyorlar.



Tahran'ın körler okulunda okuyan Mohammad babasının onu yaz tatili için okuldan almasını beklemektedir. Babası uzun bir bekleyiş sonunda gelmiştir ve onu köye kız kardeşlerinin yanına götürür.

Doğa aşığı olan ve köy, aile özlemi duyan bu çocuktan babası kör olduğu için utanmaktadır. Babası yeniden evlenmek için evleneceği kadına Mohammed'den bahsetmez.

Etkileyici ve duygusal olan bu film, aslında kim kör sorusunu akıllara getiriyor. Film Uruguay, Montreal, San Diego dahil olmak üzere birçok festivalde ödül kazanmıştır.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL