7.6

50 OY
PUAN VER
5

Imdb: 6.7 (14.790 OY)

KONUSU
Isaac(Zak) çocukluğundan beri Marieden hoşlanmaktadır, Marie ise herhangi bir duygusu olmamakla birlikte deney yapma isteği ile Zakle görüşmektedir.

Ancak Zak ile Marienin her yıl birlikte harcayabilecekleri sadece 1 dakikaları vardır.

Bu dakikayı aştıkları takdirde doğa durduk yere yağmur yağdıra
... Devamı
Isaac(Zak) çocukluğundan beri Marieden hoşlanmaktadır, Marie ise herhangi bir duygusu olmamakla birlikte deney yapma isteği ile Zakle görüşmektedir.

Ancak Zak ile Marienin her yıl birlikte harcayabilecekleri sadece 1 dakikaları vardır.

Bu dakikayı aştıkları takdirde doğa durduk yere yağmur yağdırarak, zelzele yaparak, gökten bagaj yağdırarak bu birlikteliğin devamına engel olmaya çalışır.

Filmin en naif olan bu ilk kısmında kahramanlarımızın çocukluk ve ilk gençlik yıllarındaki birlikte olma çabalarını ve bunun yarattığı tuhaf sonuçları izliyoruz.

Yapımda,sıfırın altında bir frekansa sahip Isaac-Newton Midgeley ile alışılmışın üstünde bir frekansa sahip olan ve bizim evrenimizin otistik savantlarını andıran Marie-Curie Fortune arasındaki ilişki üzerinden ilerliyor

YORUM YAZ

SPOILER

YENİ YORUMLAR

Tüm Yorumlar

@zerree

2 yıl önce

Adorno'nun kültür endüstri eleştirisini ve Walt Disney vakasını bilen biri filmin bazen boşa attığını bilir. Adorno yerine Baudrilliard kullanılabilirdi. Determinizm ve özgür irade problemi iyi işlenmiş. Alt kültür üst kültür gibi geldi frekans olayı. Dilin veya sözlerin kişiyi tek tiplestirip bireysel özgürlüğü yok etmesi ve kitleleri kontrol etmesi en azından sinemaya uyarlanmış biçimiyle iyiydi . Ama Kutsal kitaplardan tüm siyasi ideolojik söylemlere, bilime vs yapılmış bence yersiz atıflar mevcuttu. Determinizm fikrini içsel olarak rahatlatip; bu hegemonyadan çıkmada bence de yegane araç sanat. Film müzikle aşılabilir olduğunu iletmiş ama Adorno müziği de kendi içinde ayırır. Klasik müziği asıl ve özgün müzik olarak görür. Klasik müzik haricinde bir müziğin kültür endüstrisinin vasat bir ürünü olduğunu söyler. Katılmadığım yine ayrı bir nokta sanat sanattır. Bu görsel işitsel yahut yazılı olması önemli değil. (Ben şiirle aşılabilir
... Devamı
Adorno'nun kültür endüstri eleştirisini ve Walt Disney vakasını bilen biri filmin bazen boşa attığını bilir. Adorno yerine Baudrilliard kullanılabilirdi. Determinizm ve özgür irade problemi iyi işlenmiş. Alt kültür üst kültür gibi geldi frekans olayı. Dilin veya sözlerin kişiyi tek tiplestirip bireysel özgürlüğü yok etmesi ve kitleleri kontrol etmesi en azından sinemaya uyarlanmış biçimiyle iyiydi . Ama Kutsal kitaplardan tüm siyasi ideolojik söylemlere, bilime vs yapılmış bence yersiz atıflar mevcuttu. Determinizm fikrini içsel olarak rahatlatip; bu hegemonyadan çıkmada bence de yegane araç sanat. Film müzikle aşılabilir olduğunu iletmiş ama Adorno müziği de kendi içinde ayırır. Klasik müziği asıl ve özgün müzik olarak görür. Klasik müzik haricinde bir müziğin kültür endüstrisinin vasat bir ürünü olduğunu söyler. Katılmadığım yine ayrı bir nokta sanat sanattır. Bu görsel işitsel yahut yazılı olması önemli değil. (Ben şiirle aşılabilir olduğu fikrindeyim :)Sonunda bi illüzyon gibi kader ya da özgür irade olsa da önemi yok bağlamını da yerinde buldum. Aşk aşktır yine. Bireysel de olsa kader de olsa yahut bir kitlenin sözün logosun empoze ettiği bir sey dahi olsa.

@cinemandustry

6 yıl önce

8.5 / 10

Bir kere filmin konusu çok farklı. Film, başlangıçta izleyiciye verdiği merak duygusunu güzel ilerletiyor. Ancak sonuna doğru başka şeyler olmasını dilerdim. Filmin ortalarından sonuna doğru başlangıçta verdiği farklılık hissi, konusu ne kadar değişik, acaba ne olacak hissi kaybolup gidiyor. Film ilgi çekici başlayıp sırdanlaşıyor. Vasat olarak da bitiyor.
S

@sonofneptune

7 yıl önce

2 / 10

Hiçbir gerçeklik ifade etmeyen bir dolu zırvayı birleştirmiş, anlamsız bir film.

Övgülerin neden yapıldığını da anlamış değilim. Özgür irade ile ilgili bir takım felsefi tartışma haricinde filmin elle tutulur hiçbir yanı yoktu.

@oldirtysweater

7 yıl önce

9.2 / 10

o kadar underrated ki üzülüyorum. Bir kere izlemek yeterli değil o replikleri anlamak için. Senaryo temelde çok güçlü repliklerden anlaşılıyor ancak işleniş o kadar değil tek kusuru filmin bi noktasında büyük bir kopukluk yaşaması , o anlam yüklü final sahnesi geldiğinde o kopukluğu tam üstünüzden atmamış oluyorsunuz. Mutlaka izlenmesi gereken bir film. Müzik, felsefe, din felsefesi gibi birçok şey üstüne durmuş senarist. Oyunculuklar doğal akışında gibiydi yani rahatsı etmedi ama o kadar bayılmadım da bunun sebebi repliklerin karakterlerden ağır basması ve her karakterin aslında bir grubu temsil ettiğini hisettirmesi olabilir.

@pinky

8 yıl önce

Tekrar izlesem göndermeleri daha iyi anlarım gibi geliyor. Konsantre olarak seyretmek gerekiyor.
E

@enan

8 yıl önce

8.5 / 10

senaristin kafasını sevdim, güzel film

@birduman

9 yıl önce

8 / 10

tesla'nın edison projemi çaldı demesi

@randomchoices

9 yıl önce

'' Mozart çalarken hepimiz aynı frekanstayız. ''
SPOILER

OXV: The Manual filmine Benzer Film ekliyorsun.

Arama Sonuçları

OXV: The Manual filmini Kategorize ediyorsun.

Bu filmi aşağıdaki seçenekleri işaretleyerek kategorize edebilirsin.

Arama Sonuçları

OXV: The Manual filmine Konu ekliyorsun.

Arama Sonuçları

FİLM İLE İLGİLİ İSTATİSTİKLER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL