8.9

153 OY
PUAN VER
5

Imdb: 9.3 (127.638 OY)

KONUSU
Cosmos: Bir Uzay Serüveni; evrenin görkemini ortaya çıkartmak ve Kozmik Takvim ve Hayal Gücü Gemisi de dahil olmak üzere orijinal serilerin bilinen yönlerini tekrar keşfetmek için bilimsel hikaye anlatımının yeni yollarını bulacak. Şüpheci yaklaşımlarla merakı bir araya getirerek ve bilimi görsel, d ... Devamı
Cosmos: Bir Uzay Serüveni; evrenin görkemini ortaya çıkartmak ve Kozmik Takvim ve Hayal Gücü Gemisi de dahil olmak üzere orijinal serilerin bilinen yönlerini tekrar keşfetmek için bilimsel hikaye anlatımının yeni yollarını bulacak. Şüpheci yaklaşımlarla merakı bir araya getirerek ve bilimi görsel, duygusal, spiritüel elementlerle dokuyarak daha önce yaşamadığımız deneyimler yaşayacağız.

YORUM YAZ

SPOILER

POPÜLER YORUMLAR

YENİ YORUMLAR

Tüm Yorumlar

@wenda

6 yıl önce

10 / 10

muhteşem.

bu konuda hemfikiriz.

şöyle bir şey var ki; yakınınızda yörenizde ortaokul-lise dönemlerinde bir birey varsa tutup izletmeniz ilham verici olabilir. o bireyin hayatında dönüm noktası bile yaratabilirsiniz. gerçeklik ve tarihle ilişkilendirilmemiş formül ve düz metin yığınlarından ibaret ruhsuz müfredat kitapları gibi değil, bilimin çıkış noktasını oluşturan merak duygusunu canlı tutuyor. izlerken hayatımın gidişatının bağlı olduğu söylenen bir sınavda sorumlu olduğum konulardan, neden sorusunu sormama rağmen cevaplar kitaplarda yazmadığı için pes ederek, yer yer hiçbir bok anlamadan ezberleyerek geçtiğim bilgi parçalarını, açıklamalarıyla yıllar sonra birleştirdiğimi fark ettim.

denemeye değer.

@oblivion_88

9 yıl önce

10 / 10

Ben böyle bi şaheser bi belgesel görmedim. Fen derslerinde keşke böyle belgeseller izlense . Genç dimağların ufku açılsa. Naptın yahu buradaki bilgilerin çoğunu öğreten öğretmen görevden alınır zinharrr tövvbeee...

@punkart

9 yıl önce

başka türlü baktım bu sefer gökyüzüne

@fruit_fly

9 yıl önce

Belli farkındalıklar yaratması ıcın hazırlanmıs, big bang den günümüze dünya ve bildiğimiz uzayda olup biten önemli gelişmeleri fizik kimya astronomi ve matematikle anlamamızı saglayan muthıs belgesel. Şaşırmak ve öğrenmek istiyosak izlemeli ve izlettirmeliyiz beyler bagyanlar

@paez

10 yıl önce

10 / 10

"yerküremize uzaydan baktığımızda, ulusal sınır diye bir şey göremiyoruz. uzaydan gezegenimizin incecik mavi bir hilal, sonra da yıldızlar kenti arasında bir ışık noktası olarak göründüğünü izleyince; etnik, dinsel ya da ulusal şovenist davranışların sürdürülmesi akıl almaz bir duruma dönüşüyor... " demiş carl sagan. tek bir ülke cumhurbaşkanı carl sagan başbakanneil degrasse tyson.

@fthgzl79

10 yıl önce

8.7 / 10

Sıradan insanların anlamakta zorlanacağı konular işleniyor..Bu bakımdan pek fazla bir şey anlamayabilirsiniz benim gibi ama sırf görüntüler için bile izlenebilir..

@babelfish

10 yıl önce

9.2 / 10

"Cosmos: a space and time journey", Planet Earth'ten sonra izlediğim en iyi belgesel oldu. Özellikle 11. ve 12. bölümler acayip düşündürücü. İnsanin nasil da bile bile, göz göre göre sonunu hazirlamakta israrci olduğunu gözler önune seriyor. Ben bu durumu biraz, zararli olduğunu bildigi halde sigara icmeye devam eden kisilere benzettim ilk basta. Hani böyle kisa süreli hazlar icin, aliskanliktan ve bagimlilik yüzünden vazgecmek istemediği bir durum. 1878 yilinda Paris'te bir fuarda kendi çapında bir biliminsaninin Güneş enerjisini bir "buzluk" olarak kullandigini biliyor muydunuz? Güneş enerjisini toplayip bir soğutucuyu calistiracak enerji elde etmis kendisi. 1913 yilinda Misir'da bir adamin tüm sanayi fabrikalarinin toplamindan daha fazla enerji üretip çölü tarlaya donusturebilecek bir projesi olduğunu, fakat sonunda adamin yeni ortaya cikan petrol endüstrisine bir tehtit olduğunu farkeden kisilerin bu adama ödeneğin kesilmesini sagla
... Devamı
"Cosmos: a space and time journey", Planet Earth'ten sonra izlediğim en iyi belgesel oldu. Özellikle 11. ve 12. bölümler acayip düşündürücü. İnsanin nasil da bile bile, göz göre göre sonunu hazirlamakta israrci olduğunu gözler önune seriyor. Ben bu durumu biraz, zararli olduğunu bildigi halde sigara icmeye devam eden kisilere benzettim ilk basta. Hani böyle kisa süreli hazlar icin, aliskanliktan ve bagimlilik yüzünden vazgecmek istemediği bir durum. 1878 yilinda Paris'te bir fuarda kendi çapında bir biliminsaninin Güneş enerjisini bir "buzluk" olarak kullandigini biliyor muydunuz? Güneş enerjisini toplayip bir soğutucuyu calistiracak enerji elde etmis kendisi. 1913 yilinda Misir'da bir adamin tüm sanayi fabrikalarinin toplamindan daha fazla enerji üretip çölü tarlaya donusturebilecek bir projesi olduğunu, fakat sonunda adamin yeni ortaya cikan petrol endüstrisine bir tehtit olduğunu farkeden kisilerin bu adama ödeneğin kesilmesini sagladigini, ve adamin güneş panellerinin 1. Dunya Savaşı'nda parcalanip teçhizat için donusturuldugunu, ve bu adamin hayati boyunca sadece 3 sene okul yüzü gördüğünü biliyor muydunuz? Vallahi ben bilmiyordum.

Yazacak coook seyim var ama bence beni ugrastirmayin, siz de izleyin. Son bolumu bu pazar yayinlanacak. Onla birlikte toplamda 13 bolümü var.

Anladigim kadariyla kuresel isinmayla ilgili bazi otoriteler "ne malum insanlarla alakali oldugu? Belki güneş ile alakali? Belki normal bi sey? Biliminsanlari daha gunluk hava tahmini bile yapamiyor doğru düzgün" falan gibi laflar ediyor olacak ki, belgesel çok şahane kapaklar hazirlamis bu tip cikislara. Ama tabii kökleşmiş ve bencil bir zihin için yine de hiçbir anlami olmayacaktir ne yazik ki.. feminist ek yorum: len senelerce anca bi marie curie cikmis kadin biliminsani dediniz durdunuz. Meğer birçok hemcins işinize gelmeyen biliminsanina da yaptiginiz gibi, bir sekilde birkac ismi popüler kültürde pompalamayi secerken, bircok onemli ismi hayatimizda bir kez bile duymayalim diye epey enerji harcamissiniz herhalde. Yaziyi ilk kullanan kişinin bir kadın olduğunu hic bilmezdim. Ayni sekilde, Güneş'in gazlardan oluştuğu gercegini ilk ortaya atan, isik tayflarini kullanarak yildizlari ilk kez siniflandiran, yildizlarin sicakliklarini ölçmeyi bulan, ve dunyada ilk caglarda tek bir bütün kita oldugu tezini destekleyen bilimsel bulgulari ilk ortaya cikaran kisilerin kadinlar oldugunu bilmezdim. Ustelik bunlardan biri 12 yasinda gecirdigi bir hastalik sonucu sagir olmus bir kadin..

Erkeklerin butun asagilamalarina, küçük görmelerine ragmen (ve hatta ingiltere'de 1900'lerin başında kadinlarin bilim ile uğraşması YASAK imiş) pes etmeyen, cok guclu bu kadinlarin isimlerini bu vakte kadar duymamış olmaktan çok utandım..

@mj23

10 yıl önce

9.1 / 10

orjinali 1 saat süreliydi,yeniden yapımı 40-45 dk.

Orjinali carl sagan'ın anlatımıyla ve çok daha güzel müziklerle masal tadındaydı.Yenisi daha güncel bilgilerle hazırlanmış da olsa sadece Carl Sagan yapımı'nın üzerine bilgileri güncelliyor.Değinmediği bazı konulara değiniyor.

Not:Eskisinde İslam alimlerinden pek bahsetmiyordu ,yenisinin azda olsa bu açığı kapatması güzel olmuş

bir kez daha anlamış olduk,BÜYÜKSÜN CARL SAGAN
SPOILER

Cosmos: A Spacetime Odyssey dizisine Benzer Dizi ekliyorsun.

Arama Sonuçları

Cosmos: A Spacetime Odyssey dizisini Kategorize ediyorsun.

Bu diziyi aşağıdaki seçenekleri işaretleyerek kategorize edebilirsin.

Arama Sonuçları

Cosmos: A Spacetime Odyssey dizisine Konu ekliyorsun.

Arama Sonuçları

DİZİ İLE İLGİLİ İSTATİSTİKLER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL