Kahraman

(2021)

A Hero a.k.a Ghahreman

Film 2 Saat 7 Dk. Dram Fransa, İran 7 Ocak 2022

8.1

50 OY
PUAN VER
5

Imdb: 7.5 (29.431 OY)

KONUSU

Rahim ödemekte güçlü çektiği borcundan dolayı hapishaneye düşmüştür. İki günlük izni sırasında, kredi vereninden borcunun bir kısmından feragat etmesini rica eder. İşler planlandığı gibi gitmeyecektir.

YORUM YAZ

SPOILER

POPÜLER YORUMLAR

YENİ YORUMLAR

Tüm Yorumlar

@febese

1 yıl önce

9.7 / 10

vurdu vurdu duvara attı... asghar farhadi'nin insanı bıraktığı şu malum ikilemi, en doğal halini çektiği ev hallerinde çok kısa bir süre ağzımıza bir parmak bal çalışını ve masama koyduğum çayı içmeyi unutturuşunu seviyorum. bir asghar farhadi klasiği olarak hayatınıza kaldığı yerden değil +1 dert ile dönüyorsunuz.

filmi çok zor izledim. çok zorlandım. o kadar dertlendim ki devam edemedim durdurdum bir süre... vicdan, itibar, gurur, empati, duygu istismarı.. vay arkadaş. siz bu filmi nasıl çektiniz? amir jadidi hiç konuşmasa gözlerinden de anlayabilirdik olan biteni. öyle bir oyunculuk..

filmin sonunda hapisten çıkan bir adam eşiyle sarıldı, tatlı dağıttı ve otobüse binip gitti.. rahim, buruk bir gülümsemeyle izledi, bir an ortasında bulunduğu düğümden uzaklaşıp yerine koydu kendini belki de. film bitti siyah ekranla bakıştım bir süre.

"para umrumda değil. umrumda olan tek şey onurum."

@fruit_fly

1 yıl önce

8.2 / 10

B u adamın filmlerinde olayların karışıp içinden çıkılmaz hale gelmesi kalbimi sıkıştıyor.

@mckurkcu

1 yıl önce

8 / 10

Yine insanı çözümü olmayan, bir tarafı seçemediği ahlaki ikilemler arasinda bırakan bir film. Asghar Farhadi iyi bir yönetmen ancak onu büyük yapan yazarlığı bence. Genellikle filmleri aynı senaryo düzeni üzerinden ilerliyor ama her defasında seyirciyi vicdani olarak arada bırakmayı başarıyor. Yalan mevzusu ve insanların birbirlerinden sakladıkları sırlar her filminde esas konuyu oluşturuyor. Şu hikayede kim haklı kim haksız kolaysa karar verelim hadi, herkesin haksız olduğu bir hikaye anlatmak nispeten kolay ancak herkesin bir şekilde haklı olduğu bir hikaye anlatmak gerçekten zordur. Ve bu film de bunu başarıyor. İyi yazarlik karakterleri karikatürize etmeden yazmaktir filmdeki alacaklı karakterini kim kolayca kotü bir insan olarak kodlayabilir? Doğruyu söylememekle yalan söylemek arasında esaslı bir fark vardır yalan söyleyen birisi hakkında haklı ve haksız diye karar vermek kolaydır ancak doğruyu söylemeyen birisini kolayca yargılay
... Devamı
Yine insanı çözümü olmayan, bir tarafı seçemediği ahlaki ikilemler arasinda bırakan bir film. Asghar Farhadi iyi bir yönetmen ancak onu büyük yapan yazarlığı bence. Genellikle filmleri aynı senaryo düzeni üzerinden ilerliyor ama her defasında seyirciyi vicdani olarak arada bırakmayı başarıyor. Yalan mevzusu ve insanların birbirlerinden sakladıkları sırlar her filminde esas konuyu oluşturuyor. Şu hikayede kim haklı kim haksız kolaysa karar verelim hadi, herkesin haksız olduğu bir hikaye anlatmak nispeten kolay ancak herkesin bir şekilde haklı olduğu bir hikaye anlatmak gerçekten zordur. Ve bu film de bunu başarıyor. İyi yazarlik karakterleri karikatürize etmeden yazmaktir filmdeki alacaklı karakterini kim kolayca kotü bir insan olarak kodlayabilir? Doğruyu söylememekle yalan söylemek arasında esaslı bir fark vardır yalan söyleyen birisi hakkında haklı ve haksız diye karar vermek kolaydır ancak doğruyu söylemeyen birisini kolayca yargılayabilir miyiz? Tüm bu sorular arasında geçen hakkı verilmiş bir film.
T

@tubbiks

1 yıl önce

İnsanın kendi çıkarını hesaba katmadan iyilik yapmasının imkansız olduğunu düşündüren bir film. Yardım kuruluşlarının kurumların kişilerin itibar peşinde söylediği yalanlar örttüğü hakikatler.. yabancılaşma herşey.. efsaneydi

@naksidil

2 yıl önce

Uzun lafın kısası " Sağlamcılar geçmişini tavaf ettirirler " Süründürürler dostum..
"Belki bunlar da ötekilerden, duvarların dışındakilerden daha kötü değildirler" ( Ölüler Evinden Anılar ) son sahnenin dili oldu. Amir Jadidi gözleriyle konuştu duruşuyla ağladı mest etti. Geçmiş ve insanın yaradılışının ince hesapları üzerine, çocuk hassasiyetini sosyal medya rezilliği ile suistimal eden toplumu Asghar Farhadi ne güzel bir arada birleştirmiş.

@poormf

2 yıl önce

9.5 / 10

Ortaya atılan pimi çekilmiş bomba gibi. Kim dokunsa pimi onun çektiğini düşündürüyor. Medya, vicdan, empati, gelenekler, adalet, ahlak... Yönetmen özüne dönmüş, iyi yapmış... 95/100

@quijote

2 yıl önce

Ah ashgar farhadi üzümlü kekim. Beni en hassas noktamdan vurdu ( kekeme çocuk ). Normal de filmlerinde ikileme dususururdu ama bu sefer istememiş. Sonunda noktayı koymuş. O yüzden zayıf demişler. Ama bence bu sefer böyle istemiş. Yeteri kadar üzülüyoruz zaten bu film sonunda uzmemesine sevindim.
SPOILER

Kahraman filmine Benzer Film ekliyorsun.

Arama Sonuçları

Kahraman filmini Kategorize ediyorsun.

Bu filmi aşağıdaki seçenekleri işaretleyerek kategorize edebilirsin.

Arama Sonuçları

Kahraman filmine Konu ekliyorsun.

Arama Sonuçları

FİLM İLE İLGİLİ İSTATİSTİKLER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL