8

303 OY
PUAN VER
5

Imdb: 8.4 (11.699 OY)

KONUSU
İstanbullu Muhsin Bey, Türk musikisine ve çiçeklerine düşkün, değerlerine bağlı bir "eski usül" adamdır. 80’lerde hızla değişen şehire, köyden kente göçün getirdiği kültür erozyonuna yabancı ve ilkeleriyle yaşayan bir adam. Bir gün kaset çıkarmak için şehre gelmiş, yanık sesli türkücü Ali Nazik’le k ... Devamı
İstanbullu Muhsin Bey, Türk musikisine ve çiçeklerine düşkün, değerlerine bağlı bir "eski usül" adamdır. 80’lerde hızla değişen şehire, köyden kente göçün getirdiği kültür erozyonuna yabancı ve ilkeleriyle yaşayan bir adam. Bir gün kaset çıkarmak için şehre gelmiş, yanık sesli türkücü Ali Nazik’le kesişir yolları.

Muhsin Bey, Ali’yi şöhretle tanıştırabileceğini düşünür. Bu iki ayrı dünyanın insanı böylece, zorlu bir işbirliğine girerler. Dünyaların ne kadar ayrı olduğunu anlamaları içinse, elbette zaman gerekecektir.

Yavuz Turgul’un birden fazla kere en sevdiği filmi olduğunu ima ettiği Muhsin Bey, bünyesinde Şener Şen, Uğur Yücel gibi usta isimleri barındıran, doğru zamanda, doğru şeyleri söyleyen bir film olarak ortaya çıkmıştı. Ancak geçen zamanla değerinin azalmadığı, giderek arttığını gördüğümüz, sinemamızda eksikliğini derinden hissettiğimiz sağlam bir dramatik kurgu ve senaryoya da sahip.

YORUM YAZ

SPOILER

POPÜLER YORUMLAR

YENİ YORUMLAR

Tüm Yorumlar

@zenobiaa

2 yıl önce

9.8 / 10

masumiyet-kader vibe’ı alıyorum bu filmden. şener şen basımıza gelmis en iyi oyuncu.

@ezgi124

3 yıl önce

hani böyle saf temiz bir şey görünce içten hem hoş hem hüzünlü bir duygu ile dolar, gülümsersiniz ya. izlerken bunu çok yaşadım :)

@filmist

4 yıl önce

10 / 10

yavuz turgul efsanesi
şener şen'in oyunculuk dersi verdiği yavuz turgul'un senaryo böyle yazılır dediği filmdir rahmetli müzeyyen senar'ın eşsiz yorumladığı şarkıyla başlıyor muhsin ve ali nazik arasında geçen hüzünlü bir hikayeyi insanın kafasına nakşeder bir şekilde izleyiciye aktarmasıyla bizlere eşsiz bir film sunuyor.izlediğim yüzlerce film arasında en üstlere koyuyorum bu filmi izleyenlerin kesinlikle pişman olmayacağı bir film izleyin izlettirin
2

@216

5 yıl önce

8.5 / 10

Eski dönemlerde yapılmış Türk filmlerini izlediğim zaman ister istemez yeni yapılan yahut yapılmış filmlerimizle karşılaştırıyorum ve bir derdi olan, bir şeyler söylemek adına yapılan filmlerin bu kadar az olması beni çok üzüyor. Boş beleş, söyleyecek bir şeyi olmayan, komedisi de kötü olan filmlerin bu kadar izlenip sevilmesi bu ve benzeri filmlere hakaret. Şunu izleyin de utanın ey şu an adını vermek istemediğim sanatçılar.

@noumena

7 yıl önce

9 / 10

Nasıl bir şaheserdir bu film. Her izleyişimde yüzümde buruk bir tebessüm oluşuyor. Sonlarına doğru gözlerim sulanıyor. Filmden ben şunu anladım. Bir şeyi çok istersen olur. Ama iyi mi olur kötü mü olur orası muamma.

Muhsin bey filmin sonunda o hurda arabasına sırt veriyor. Her şeyini kaybetmiş. Parasını, itibarını,sanatçısını, sevdiği kadını, evini, çiçeklerini ve her şeyden önemlisi yaşama sevincini. Tam ağlayacakken Sevda hanım geliyor ve tekrar tutunuyor hayata. En güzel rüyasını görüyor filmin başında olduğu gibi. Şimdi silbaştan başlama zamanı..

@normajeane

8 yıl önce

9.4 / 10

Türk sinemasının en en iyilerinden. Türk sanat müziğine gönülden bağlıkibar ve bir o kadarhassas Muhsin Bey'indönemin popüler müziğine karşı verdiği mücadele. Muhsin Bey bozulmamış, yozlaşmamış olanı simgelerken Ali Nazik bozulmuş,yozlaşmış olanı simgeler.

Muhsin Bey'in çiçeklerine karşı olan hassasiyeti de ayrıca en güzel sahnelerden biri. "Çiçeklerimi merak ediyorum.Kaç gündür sulamadım."Filmle ilgili şu analize ise bayıldım: https://eksisozluk.com/muhsin-bey--37516?searchform.author=gezginzilli&a=search

@sametdemir

8 yıl önce

-"Dişinol Varmıdır?"

-"Sende kimsin be Hırt!"
B

@babanneminkaoti

9 yıl önce

8.5 / 10

aynı kadrodan önce muhsin beyi, sonra eşkıyayı çıkaran yavuz turgulun başarısı gerçekten takdire şayan. 8.5/10

@seko

10 yıl önce

Popüler kültür her zaman var olmaya devam edecek aktörleri değişerek. Bu yüzdende popüler kültür adına yapılan işler kalıcılığı yakalayamayıp istatistik olarak kalacak. Muhsin Bey bu duruma karşı bir duruş sergiliyor. İlk gösterime girdiği zaman ilgi görmemesi ancak en iyi Türk filmlerinde adının geçmesi bu duruma en güzel örnek.

Yavuz Turgul ve Şener Şen ilişkisi ise bana çok enteresan geliyor. Birbirlerini yukarı çekiyorlar adeta. Yavuz Turgul`un iki filminde Şener Şen yok o filmler en başarısız filmleri olarak görünüyor. (Hababam Sınıfı Güle Güle`yi izledim ancak Fahriye Abla `yı izlemedim tamamen aldığı puana göre bu yorumum) Şener Şen ise o kadar filmi arasında ilk hatırlananlar Yavuz Turgul filmleri.

Puanım: 10
S

@slurvish

10 yıl önce

8.6 / 10

büyük ihtimalle bir süre daha "en iyi türk filmi" olarak kalacak harika film..

@hhk

12 yıl önce

10 / 10

Hani şöyle bir yanılgı vardır; Anadolu insanımız, köylümüz, saf ve temiz kalpli Bak sen hele şu Ali Nazik'e

Muhsin Bey hangi ara köyden çıkmıştı ki; Haydarpaşa'da kendisini karşılayan Ali Nazik miydi? Yoo bu bol potaslı başka bir hikaye idi. Buradaki ise bambaşka bir hayat. Muhsin Bey!

İsmindeki mana, nasılda konmuş yüreğine yana yana. Yangınlığının közü bile ufak bir esintide omuriliğini dimdik tutmaya kafidir.

Onun için, Ali Nazik neydi ki? Bitli Osman'ın mı yeğeniydi yoksa Bitli Salman'ın mı? Gece soğuğunda acıdığı için mi, bir aç karını doyurmak için mi?

Hayaller! İnsanı her daim kendinden alıp götüren yegane serap değil mi? Ne de güzel gelir tadı. Bir de işin içine hırs girmişse, bu sefer kendini ispat etme çabası da varsa; kor mücadelede anlık tali yollara girme ya pişmanlığı doğurur ya da zaferi. Pişmanlık henüz yoktu belki de hiç olmayacaktı ama zaferi şu anda ellerindeydi. Müşkilliğinin bedelini yüreğinde dinlemek için de ç
... Devamı
Hani şöyle bir yanılgı vardır; Anadolu insanımız, köylümüz, saf ve temiz kalpli Bak sen hele şu Ali Nazik'e

Muhsin Bey hangi ara köyden çıkmıştı ki; Haydarpaşa'da kendisini karşılayan Ali Nazik miydi? Yoo bu bol potaslı başka bir hikaye idi. Buradaki ise bambaşka bir hayat. Muhsin Bey!

İsmindeki mana, nasılda konmuş yüreğine yana yana. Yangınlığının közü bile ufak bir esintide omuriliğini dimdik tutmaya kafidir.

Onun için, Ali Nazik neydi ki? Bitli Osman'ın mı yeğeniydi yoksa Bitli Salman'ın mı? Gece soğuğunda acıdığı için mi, bir aç karını doyurmak için mi?

Hayaller! İnsanı her daim kendinden alıp götüren yegane serap değil mi? Ne de güzel gelir tadı. Bir de işin içine hırs girmişse, bu sefer kendini ispat etme çabası da varsa; kor mücadelede anlık tali yollara girme ya pişmanlığı doğurur ya da zaferi. Pişmanlık henüz yoktu belki de hiç olmayacaktı ama zaferi şu anda ellerindeydi. Müşkilliğinin bedelini yüreğinde dinlemek için de çok şanslıydı. Ayrıca işin iddia tarafından kazanılan keyfi de bir ara çıkarılacaktır elbet.

Lakin güneş aynı, ışık aynı, yer aynı iken ve öleceğini bile bile potası istemek de neyin nesiydi? Ali Nazik, potası arzulamakla içinde sımsıcacık tuttuğu günahını da göstermiş oldu. Bir daha asla Ağa'sı ona su vermeyecek ve o naif müziği duyurmayacaktı. Belki de müziğin kesilmesi her şeyi alıp götüren olmuştur. Belki de o müziğin sesi Ali Nazik'in çiğ köftesinden beter acılığını duyurmamıştı Muhsin Bey'e. Duysaydı bir kere daha almazdı ağzına. O müzik, hayallerinin afyonuydu ve Ali Nazik de maskeli baloda en iyi kostümü giyendi.

Sıradaki müzik Muhsin Bey için çalacaktı bu sefer. Maskesini çıkarıp gelen, en büyük aşkına itiraf ettiği sevdiği kadın olacaktı.

@mulayimbey

12 yıl önce

filmin çok fazla iniş çıkışları olmamasına rağmen asla seyirciyi filmden koparmayan konudan daha çok replikleri ve oyuncuların oyunculukları iyi olan bir film.en iyi sahne bence şener şenin arabada üşürken uğur yücele paltosunu vermesiydi.güzel film

@ramazanpidesi

13 yıl önce

8.5 / 10

bu güzel senaryoyu bu usta oyuncularla birleştirirsen, türk sinemasının yapı taşlarından biri olacak bir film çıkar ortaya..
1

@1925

14 yıl önce

!--SPOILER--!!--SPOILER--!!--SPOILER--!

muhsin bey'in yasli sanatciyi ziyaret ettigi ve konustugu sahne epey guzeldi...

!--SPOILER--!!--SPOILER--!!--SPOILER--!
A

@alcoholica

15 yıl önce

9.5 / 10

Olağanüstü bir film. Bu filmi izledikten sonra "Türk sinemasından niye iyi filmler çıkmıyor hede hödö" diye konuşmayı kesip, "artık Türk sinemasından niye..." diye başlayan cümleler kurmaya başladım.

Sonuçta benim kurduğum cümleden kime ne ama, özellikle filmin en sonu, benim içimde derinden etki bırakmıştı.

Üzülmüştüm.
SPOILER

Muhsin Bey filmine Benzer Film ekliyorsun.

Arama Sonuçları

Muhsin Bey filmini Kategorize ediyorsun.

Bu filmi aşağıdaki seçenekleri işaretleyerek kategorize edebilirsin.

Arama Sonuçları

Muhsin Bey filmine Konu ekliyorsun.

Arama Sonuçları

FİLM İLE İLGİLİ İSTATİSTİKLER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL