Post-Apokoliptik/Siberpunk/Distopik Öneriler

Last of us nasıl bir oyundur öyle. 28 hafta sonra, children of men ve ben efsaneyim filmlerinin; Resident evil 4, left 4 death ve silent hill oyunlarının karışımı gibi olmuş. Koşan, tıkırdayan ve avcı zombie fikirleri de çok iyi. İddia ediyorum silent hillden sonra yapılmış en dramatik oyunlardandır. Filminin çıkmasını dört gözle bekliyorum. (Oyunun başlangıcı nasıl trajediktir öyle) Bir de oyunda mücadele ettiğiniz şey pollenlerden hastalık kapan insanlar değil, kimseye acımayan hükümet ve polisler, polislere savaş açan ateşböccekleri adlı ilegal örgüt ve bunların arasında silah akışını sağlayan yerel çeteler. Tüm oyun sitelerinden rekor puanı alan yegane oyun... Yıkılmış şehir manzaraları, yıkılan binalarda gezinmek ve mantarların-polenlerin sisli ortamında gezinmek çok ürkütücü...

Seconds nasıl bir filmdir. Nasıl bilirsiniz?

http://www.filimadami.com/film/10804/seconds/
Crowfuu bu konuda sonuna kadar haklısın hollywood yapımı milyoner ve Amir Khaan filmlerinin de etkisi büyük oldu. Bu filmler kötüdür demiyorum ama insaf Amir Khaan'ın da bir tane kötü filmi olmaz mı puanlarına bakıyorum 7.8 den aşağısı yok. O zaman bizim yeşilçama çok büyük haksızlık var diye düşünüyorum Sadri Alışık'ın filmleri hep 6.0 larda (Bunun bir de Tarık Akan, Fikret Hakan, Türkan Şoray filmleri var kafadan çoğu filmleri 7.0nin üstündedir-Kemal Sunal ve Şener Şen filmlerini dememe gerek yok sanırım:)

Tabi ki İmdb bir kıstas olamaz ama hiç bilmediğim filmde ilk baktığım yer imdb ikinci eksi oluyor. filimadamı bu konuda çok iyi bu sitenin ahalisinin verdiği puanlar çok yönlendirici oluyor. Crowfuu haksızlık edilmiş-underrated fantastik, bilim-kurgu filmleri diye bir mezvu başlatmak lazım(Bu konuda listelere baktım ama çok açmadı beni, kendi fikrimce düşük puanlı olması gereken filmlerdi)
Rica ederim. Bilim kurgu ve distopik filmleri severiz. Imdb puanına bakmadan B movie ve 2.sınıf filmlerini de izlemişliğim olmuştur. Konusunu beğendiğin ya da ilginç buldun mu izle gitsin, bu tür filmlerde keşif gezisi yapmak keyifli oluyor. :) The Fountain = Kansere Yolculuk.

Bazen puanı düşük ama içinde bazı sahneleri değerli filmler olabiliyor. Hint filmlerinin puanı yüksek olması tamamıyle Hint nüfusunun kalabalık olmasıyla alakalı, imdb'ye saldırıyorlar. Aslında tebaya göre bir oy dağılımı görebilsek bundan daha farklı sonuçlar çıkabilirdi. Biraz ırkçı bir yaklaşım oldu ama bazen bir filmin puanını milliyetçilik de yükseltebiliyor.
Teşekkürler listeler için. Havlayankuzu, ne kadar liste varsa bakmaya çalıştım genelde:) Ama şöyle haksızlık edilmiş kaçırdığımız var mıdır endişesi var:) Bu tür yapımları neredeyse 10 yılı aşkın süredir takip etmeye çalışıyorum:) Ben sizin nacizane fikirlerinizi öğrenmek istiyorum:D (Benim bu türde filmlerde başyapıtlarım arasında 5.6 puanlı filmde var çocukken imdb ye bakmadan izlemenin avantajıydı sanırım, parliement sinema klübü sağ olsun:)
Sıralı,temalı,tam bir liste sunuyor Viki :

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_dystopian_films

Bugünümüz, dünün distopyası.

Açlar daha aç

Toklar açlardan aç.

:(
Uvv bu liste iyiymiş hakikaten, teşekkürler. Ben de seçtim içinden birkaç izlemelik. Yalnız "The Fountain" o listede ne yapıyor bilemedim =)
Teşekkür ederim crawfu dikkatimi çekti bu tür filmler hep 6.5-7.7 arası puan almış genelde. Çoğu da iyi filmler aslında. Hint ve orta doğu filmleri kafadan 8 den başlıyor sanırım bu tür filmlere ön yargı var. Dram filmlerini izleme listeme almıyorum bu abartılı puanlar yüzünden. Ama hakkınıda yemeyelim bazı zor filmlerde hakketiği puanı almış moon ve 2001 gibi. dediğin filme en kısa zamanda bakıcam ama o kada çok film varki elimde hangisini izlesem oldum:D Breaking bad'in son sezonu kaldı üstüne boardwalk empire başladı bir de üstüne ben firefly ve battlestar gallacticaya başladım:D Ne olacak bakalım böyle

Bu listede haksızlık edildiğini düşündüğün filmler var mı?

Bu arada listede görünce hatırladım: 13. kat, yapay zeka, videodrome, yaşamın renkleri, rönesans, sin city, 5. element, kaynak bu filmlerde çok iyidir
Distopik Filmler

Bu liste türkçe altyazı sayfasından alınmıştır. İçinde çok iyi filmler var.

Özgün senaryosuyla sana

A Boy And His Dog

filmini önerebilirim. Bakalım beğenecekmisin. :)

Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL