zamanında yazmadık bi kenara işte, yazsak.. SORU

billy_walsh

Konuyu Açan: billy_walsh

22.08.2012 15:29

kardeşlerim;

o kadar az hatırlıyorum ki neredeyse hatırlamıyorum.. 7-8 sene önce cnbc-e'de çok azını görmüştüm.. filmin yapım yılı da 80 sonu 90 başı olabilir.. bir adam garip rüyalar görerek psikolog veya benzeri bir kadına anlatıyor galiba, bu rüyalardan yola çıkarak kayıp veya ölmüş bir kişinin akıbetini veya ölüm nedenini bulmaya çalışıyor olabilirler.. rüyalardaki nesneler aslında bazı olayların sembolü gibi, birinde kutu var, birinde gardrop vardı galiba, birinde de guguklu saat olabilir.. new york'ta geçiyor, psikolog gibi kadın gece vakti central park'tan geçerken birisi takip ediyor, kadın korkarak aralardan derelerden kaçıyor, eve gitmeye çalışıyor galiba.. bu sırada adam da işin sırrını çözüyor, her nasılsa bu kadın tehlikede oluyor, kadının evine veya başka bir binaya koşarak gidiyor, en üst kata kadar çıkıyor, burada rüyaların aslında tam olarak o anı işaret ettiği ortaya çıkıyor galiba.. olayın aslı ne, başlarına ne geliyor, kim ölüyor kim kurtuluyor bilmiyorum.. öyle boş bir film değildi, tarzı atmosferi falan çok etkileyiciydi..

adamsınız..
(in dreams 1999 neil jordan .oynayan robert dow.jr annethe benıng .
selam lorenzo, maalesef "in dreams" veya "hideaway" değil, konuları çok benziyor ama bunlar değil.. sağol baktığın için..
filmi izlemedim ama internette araştırınca bunu buldum konusu anlattığınıza sanki benziyor. bu olabilir mi?

When Dreams Come True (1985)

http://www.imdb.com/title/tt0090313/

http://www.allmovie.com/movie/when-dreams-come-true-v129899
@tarik99x,

bunun da hikayesi çok benziyor ama belli ki vasat bir televizyon filmi, cnbc-e'nin böyle bir film yayınlayacağını zannetmiyorum, trailer'ını bile bulamadım, o derece..

çok sağol vakit ayırdığın için..
bu fılm olabılırmi aklıam geldı .Copycat (1995): Sigourney Weaver, Holly Hunter and Dermot Mulroney http://www.youtube.com/watch?v=4t623UUrqIE
@lorenzo,

söylediğin filmleri beraber yazıp arattım, şu sayfa çıktı karşıma: http://www.moria.co.nz/fantasy/empathy-tv-2007.htm burada benzer filmlere referans vermiş.. hepsine teker teker baktım, özellikle 1994 yapımı "sensation" isimli filmin konusu aradığım filme çok benziyor, hatta direk o filmi anlatıyor gibi ama ne trailer'ı ne de filmi bulabildim.. bazı filmlerin tamamını buldum youtube'da, hiçbiri değil.. diğerlerinin ise bir kısmının fragmanı var, bir kısmının da sadece konusunu okudum ama onlar olmadığından emin sayılırım.. yalnız ne kadar çok benzer film varmış ve bunların çoğu da kötü filmlermiş onu anladım.. halbuki iyi bir filmdi gibi kalmış aklımda, cronenberg filmleri veya de palma'nın "blow out" filmi gibi büyülü, gizemli bir atmosfer vardı sanki, bunlar gibi ucuz bir film değildi gibime geliyor.. cronenberg'in "the dead zone"u da değil bu arada, konusu benziyor ama uzun süre önce yine bu filmin peşine düşüp kesin budur diye baktığımda anlamıştım o olmadığını.. şimdilik böyle..

seni de uğraştırdık yine gece gece, sağol..
http://www.videodetective.com/movies/sensation/5270Sensation konu olarak andırsa da degıl bence Kolej ogrencısı bır kız ve prof var basrollerde
haklısın Ranini, fragmana göre o da değil, çok atarlı bir filmmiş, psikopattan femme fatale'dan geçilmiyor maşallah..
bişey çıkmadı maalesef..
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL