Belirsiz Gece Suare No: 35

1)Üniversiteler Yarışıyor (2006) -Starter for 10 - crowfuu



David Nicholls'un aynı adlı romanından uyarlanan filmde; utangaç bir insan olan Brian, Bristol Üniversitesi'ne kayıt olduğunda okulun bilgi yarışmaları ekibine katılır ve kabuğunu kırar. Ama Brian'ı asıl değiştiren şey hayatına giren iki kadın olacaktır...

2) Roma, Açık Şehir (1945)Roma, citta aperta - cemal erdem



Senaryosunu Sergio Amidei'nin Federico Fellini ile birlikte yazdıkları filmin yapımcısı ve yönetmeni Roberto Rossellini'dir. Rossellini filmin senaryosuna da katkıda bulunmuştu. Filmde iki profesyonel oyuncu, Aldo Fabrizi ve Anna Magnani dışında tamamen amatör oyuncular rol almışlardı. Film 1946 yılında Cannes Film Festivali' nde Altın Palmiye ödülü almıştı. 1947 de de ABD'de En iyi Senaryo Akademi Ödülü'ne aday gösterilmişti. İtalyan Yeni Gerçekçi film akımının ilk örneği olan film 1944 yılında Nazi işgali altındaki başkent Roma'daki direnişin öyküsünü anlatır.

3)Gigi (1958) - yesilimtrak



Bir ev, motorlu bir araç, en son moda kıyafetler, seçkin ve güç beğenen bekar tüm bunları romantizmin başkenti Paris'te Gigi'ye sunar. Fakat bazı şeyler vardır ki, parayla satın alınamaz. Vincente Minelli den bir şaheser.

Colette'in oyunundan sinemaya uyarlanan filmde Gaston, Parisli bir genç kızı fahişe olarak yetiştirmektedir. Fakat daha sonra genç kıza aşık olur ve onunla evlenmek ister... Chevalier Gaston'u genç kızlara tutkun sert babası, Gingold'u ise Gigi'nin büyük annesi rolüyle izleyeceğimiz film, Fransız yaşamını tüm çıplaklığıyla başarıyla yansıtıyor. Filmdeki Gigi Ah Yes, I remember it Weel, Thank Hevan For Little Girl gibi şarkıların klasik olduğunu dokuz dalda Oscar aldığını da belirtelim.

4)Kadın İsterse (2010)Potiche - yesilimtrak



Bir tiyatro oyunundan uyarlanan Potiche, usta yönetmen François Ozonun yıldızlarla dolu görkemli komedilere dönüşünü müjdeliyor. Fransanın kuzeyindeki Sainte-Gudule kasabası; sene 1977. Suzanne fabrikasını ve ailesini demir yumrukla yöneten varlıklı sanayici Robert Pujolün itaatkar ve evine bağlı karısıdır. İşçiler greve giderek Robertı rehin aldıklarında fabrikanın yönetimi ellerine kalır; becerisi ve iddiasıyla herkesi şaşırtır. Ancak kocası, serbest kalıp çıktığı deniz yolculuğundan dinlenmiş ve formunu kazanmış olarak döndüğünde işler karışır. Kadın İsterse siyaset, intikam, eşit haklar ve kadının toplumdaki yeri üzerine deli dolu bir komedi.

5)Rock'n Roll Teknesi (2009) The Boat That Rocked - miss pace



Filmde, sürekli rockn roll müziği çalarak bir jenerasyona damgasını vuran ve jazz müziğini tercih eden hükümete karşı dik durarak İngiliz halkının gönlünü fetheden bir grup radyo DJin öyküsü anlatılıyor. 1966 yılında BBC haftada iki saat rockn roll müziği yayınlarken açık denizden yayın yapan korsan radyoda günde 24 saat rockn roll yayını vardı. İngilterenin yarıdan fazlası her gün korsan radyoyu dinliyordu.

6) Bir Şey Söyle (1989)Say Anything... -halamutlukalanlardansupheduymakgerekir



Lloyd Dobler (Cusack), asi, hafif sorumsuz, dünyayı tozpembe gören, ilk bakışta sıradan bir tiptir. Lisenin en çalışkan ve güzel kızı Dianee (Skye) aşık olur. Genç kızın dul ve onu aşırı sahiplenmiş babası James Court (Mahoney) iki gencin ilişkisine karşı çıkınca, Lloyd önündeki engelleri aşmak için duygularından daha fazla şeye ihtiyaç duyacaktır.

7)Arsenik Kurbanları / Ahududu Likörü (1944)Arsenic and Old Lace - okgokg



Joseph Kesselring imzalı ünlü Broadway oyununun yönetmen Frank Capra tarafından unutulmaz sinema uyarlaması. "Arsenik Kurbanları", son derece kibar görünüme sahip "cani" iki yaşlı kız kardeşin öyküsünü anlatıyor. Yaşlı ve kimsesiz erkekleri sırf eğlenmek için ahududu likörü ikram edip zehirleyen iki kız kardeş, öldürdükten sonra onları özel bir törenle Brooklyn'deki evlerinin mahzenine gömerler. Frank Capra'nın tüm hünerini sergilediği film, keyifle izlenen bir modern klasik. Çay zamanında Abbyve Martha Brewster'in evinde olursanız ölürsünüz!
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL