Dizi Tavsiyesi İstiyorum

game of thrones
the mentalist
black books :)
bilim-kurgu korku fantastik seven biri olarak şunları önerebilirim:

twilight zone (1959 yapımı olanı.)

fringe.

dollhouse

supernatural(ama 5. sezon bitince bırakmak kaydıyla.)

The X Files

the lost room(mini dizi)

Komedi olarak:

how i met your mother

big bang teory

friends
worldve stonr verdiğiniz tavsiyeleri dikkate alacağım, teşekkürler.
Verdiğin yönergede, yani hala devam edenler içerisinden söyleyebileceklerim;

İzledim dediklerini baz alırsak, aralarında yer almayanları izlemedin şeklinde varsayıyorum. Çok biliniyor olsa da 'izledim' demediğinden, en sevdiğimi ilk sıraya yerleştiriyorum; House MD (Bunun ardına bir de Dexter gelir; fakat -galiba yüzeysel olarak izleyip ivedi değerlendirmeyle- beğenmediğin sonucuna ulaşmışsın, yazık etmişsin kanımca).

Sons of Anarchy (The Sopranos'u işittiysen -onunla kıyaslanıp bitmiş olması sonrasında sopranos eksikliğini doldurduğu söylenen- ya da basite indirgeyip şöyle diyeyim, mafya film/dizilerini seviyorsan, yapısı itibariyle oldukça tatminkar ve vazgeçilmezin olabilir. zira benim öyle).

Komedi, dram, fantastikte( ve hatta bu yönde yeni bir yaklaşımla, özel güçlerle hemen dünyayı filan kurtarmaya girmeden, oldukça gerçekçi şekilde ilerleyen ve oldukça da eğlendiren, yaratıcı zihin eseri); Misfits.

Buna ilaveten komedi türünde izlediklerin yanına bir de Entourage derim. Ha, neredeyse unutuyordum. Tabii ki Californication da komedide üst sıralarda olanlardan.

Suç, gizem, polisiye türlerinin harmanlandığı; Criminal Minds, Lie to Me, The Mentalist, White Collar.

Gizem, entrika minvalindeki yapıda; Damages(Ben ilk sezonu izledim henüz yalnızca, kötü değildi. Bir göz at, belki beğenirsin).

Bitmiş olsa da, yeni sayılabileceğinden, 2010 ingiliz yapımı mini dizi(3 bölüm); Sherlock.

Yine 2010 ingiliz yapımı, kendini hemen beğeni sıralamasında ilk sıralara yükselten, 6 bölümlük, Luther (Finali çok fena ilk sezonun. İlk sezon diyorum zira mayıs gibi 2. sezon gelecekmiş sanırım. E zaten o final göz önüne alındığında, gelmeseydi devam niteliğinde yeni bir sezon, çok ayıp ederlerdi).

Yenilerden, beni pek sarmadı fakat bir de sen göz at diye isim verelim; The Event, The Cape.

(Spartacus var da aslında bir de geçen yıldan; lakin o cacık oldu ehe, herkes biliyor. Arzu edersen onu da izle tabii ama)

Şimdilik böyle. Sanıyorum dram pek tercih etmiyorsun. Ama olur da ilerde yöneliş yaşarsan, benden önce de belirtildiği gibi Six Feet Under çok iyidir. Bunun yanında Breaking Bad fazlasıyla kalitelidir ve devam da etmektedir. Bunlar yaşamın içinden, inanılmaz oyunculuklarla bezeli, o an yaşanıyor hissiyatını üst düzeyde yaşatan ve çokça gerçekçi çekilmiş/çekilen nadir çıkan yapımlardır.

Bu tür içerisinde kalitesiyle kendinden bahsettiren başka yapım Mad Men'e ise ben ısınamadım. Çekildiği yılı ve gerçekçiliği iyi, yansıttığı yadsınamaz elbette; fakat bir nedenden ısınamadım ben. Ha, bir de eskilere yöneldiğinde, Oz'u es geçme. Türünde görülebilecek en iyisidir çünkü o.

Evet. Diğer izlediklerimden eklemiyorum daha çok güncel bir liste istediğinden. Öyle bir öneri de başka zaman belki, yeterince uzattık zira.
six feet under ve oz dizilerine bu siteden baktım. Puan olarak iyiler, fakat eski dizi oldukları için izleme listemde ilk sırada değiller. Bu sıralar buradaki arkadaşların tavsiyesiyle Fringe yi izlemeye başladım. Başlarda biraz sıkıcı geldi, ama şimdi bayaa sarmış durumda. Benim de tavsiye edebileceğim bir dizi haline geldi. Bu arada ben de entrika ya pek gelemiyorum. Böyle gizemli veya eğlenceli dizileri seviyorum.
Ben polisiye seviyorum daha çok. Entrikaya pek gelemiyorum. :D Dexter, Fringe, Mentalist, favorilerimdir Ama CSI:NY, Cold Case, The Closer ne bulursam polisiye izlerim.:)
bu başlık kapanana kadar six feet under yazabilirim dostum. (ikna kabiliyetim anca bu kadar) ama dersen ı ıhh o olmaz o zaman oz diyorum. ehh bunlar geçmişte kaldı dersen ben de bilemedim bak şimdi ben de mi bi başlık patlatsam..

saygılar..

six feet under da ısrarcıyım..
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL