Belirsiz gece suare no:49 - KIRMIZI KEMAN

Filmi yeni bitirdim. Afiş konusunda yeşilimtrak'a katılıyorum. Filmin afişinde sadece Kırmızı Kemanın kendisi olsaydı bence daha anlamlı bir afiş olurdu. Film iki saat olmasına rağmen sıkılmadan sakince izleyebildim. Tarot kısmı gerçekten güzeldi. Her kartta başka bir hikaye. Ah Kaspar canım benim nasılda bağlıydı kemana. Çok güzel, anlamlı ve insanın ruhunu okşayan keman sesleriyle dolu bir film izledik. Teşekkürler beba.

Tokya Tanrıları'nı izlemiştim benim başucu filmlerimden biri gerçekten çok güzel. Tüm Küçük Hayvanları da izledim ve çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Bale çok iyi oynamış.
Filmin afişine bakılınca ben çok daha farklı şeyler bekliyordum. Zamandan zamana mekandan mekana savrulmak gibi bir şey değil de çok daha tutku dolu bir şeyler canlanmıştı kafamda.

Filmin yükselişe geçtiği tarot falı sahnesini ben de sevdim. Her kartla yeni bir sahibin anlatılması gayet güzeldi. Kasparcım kıyamam nasıl da bağlıydı kemanına bir gece ayrı yatınca çocuk fenalık geçirdi. Rus adamın kemanına sahip olmasından korkarak gitti yavrucağız.

Frederick miydi ne haltsa o adam da şu en sondaki sahte kırmızı kemana sahip adam gibi çok gıcıktı. Tarotta zaten şeytan kartıyla özdeşleştirilmişti pope. Onun yüzünden keman fiziksel zarar da gördü.

Yaylı sazları sevdiğimden müzikler çok güzeldi benim için. Kaspar rolünü oynayan sevimli çocuk dışında diğer solo kemanları Joshua Bell çalmış. Ya evet o sevimli velet kendi çalmış(: Kendisinin (Joshua Bell) diğer müzik dolu filmi için ladies in lavender i önerebilirim.

Sıkılmadan izledim. Öneren ve seçen herkese teşekkürler. Bu arada okg nin filmi de güzel bir anime filmi onu da izledim. Farklı karakterleri barındıran filmleri severim. Kendi önerdiğim film diye söylemiyorum ama önerdiğim filmi de izledim tavsiye ederim başrol karakter ve hikayenin ele alınışı itibariyle kendini izettiren bir filmdi.

Güzel bir pazar günü sizlerin olsun. Öptüm bye :P (:
Fikir çok güzel ama uygulaması çok sıkıcı olmuş bence. Filmin gidişatı falan çok tahmin edilesi, benim için filmi katlanabilir kılan tek şey keman sesleriydi diyebilirim. Daha orijinal bir şeyler bekliyordum. Yine de bir şans verin , beba ile çok farklı düşünüyoruz mesela :)
merhabalar :)

kırmızı kemanı seçtiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar, çok beğendim ben. filmdeki tutku beni çok etkiledi, her bir kahramanı ayrı ayrı sevdim ve tabi başroldeki kırmızı kemana hayran kaldım. :)

---spoiler---

öncelikle kemanın yapılış hikayesi, sondaki vernik sahnesi beni benden aldı, ailesini kaybetmiş bir adamın ailesine son hediyesi. karısının kanında yıkanmış, yaptığı son keman. :( ayrıca belirtmeliyim ki tarot kısmını da çok beğendim, fal baktırmayı eğlenceli bulan biri olarak kemanın bütün öyküsünün fal ile anlatılması çok hoşuma gitti.

geleyim benim favorim olan sahibe, keman çalarken nefesini tutan sarışın bıdığa bayıldım. ailesini kaybeden bir adamın anısının kimsesiz bir çocuğa aile olması da beğendiğim ayrıntılardan biri. sınav heyecanından değil, kemanından ayrılmaktan korktuğu için öldü o çocuk, gözlerim doldu yere düştüğünde :(

ilk ikisinden sonraki hikayeler de çok güzeldi fakat beni bunlar kadar etkilemedi, tutkularının esiri iki sanatçıyı birleştirdi ve ayırdı keman, sonra başka bir tutkuyla çinde elden ele dolaştı. en takdir ettiğim kişilerden biri de müzik öğretmeni oldu, kadın annesinin hatırasını korumaya çalışıyordu tamam fakat adam pek çok kemana sahip çıktı. ölü bulunduğu sahneyi böyle yorumladım ben önce acaba kırmızı kemanın kopyalarını mı yaptı dedim ama sonuçta değerini bilmiyordu, diğerlerini de toplayıp sakladı diye düşünüyorum.

kemanı sahtesiyle değiştirmelerini de sevdim ben, yani tamam yanlış birşey fakat sadece hırs için kemanı almak isteyen adama gideceğine gerçekten kemana hayran olan Samuel L. Jackson'da kalmasını tercih ederim. incelerken nasıl da hayran hayran bakıyordu :) bir de akustiğine bakarken titreşimlerin kadının doğum sancılarına gönderme yapması çok hoşuma gitti.

---spoiler---

sonuç olarak başucuma gitti film, uzun bir sürede müziklerini dinlerim tekrar tekrar :)
KIRMIZI KEMAN

http://www.filimadami.com/film/1248/le-violon-rouge/

17.yy İtalya'da ünlü bir keman ustası tarafından üretilen kırmızı bir kemanin şimdiki tarihe kadar başından geçenleri anlatan uluslararası bir yapım. Film tarot falı ile açılır, süresince falın anlattığı "doğacak çocuğun" yerini kırmızı keman alır. Keman kırmızıdır çünkü "doğacak çocuk" doğamamış annesiyle beraber ölmüştür, kanlarıyla da keman cilalanmıştır. Bu muhteşem Kanada, ABD, İtalya ortak yapımı film alışılmışın dışında çarpıcı bir öyküyle çıkıyor karşımıza.

http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1_Keman
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL