icat edilmesini arzuladığınız buluş ne?

Kıyamet butonu
dolap toplayıcısı.
Kesinlikle diyorum ki,

Tanrı

icat edilmesi gereken nihayi buluş olmalı.

Neden: Çünkü evrendeki tüm sorunları çözebilir. Bir dakikada tüm açlık tarih olabilir,tüm savaşlar bitebilir,kimse acı çekmek zorunda kalmayabilir. ÜStelik bütün bunlar sadece yaşarken geçerli, öldükten sonra size sonsuz yaşam verebilir,tüm soruların cevabını bilir, kimseden korkmaz,süper güçleri vardır. Her şeyi görebilir ama kimse onu göremez. İstediğiyle konuşur istediğiyle tek kelime etmez. Çok zorlandığında ona dua edebilir,ondan destek isteyebilirsin,çünkü bilirsin ki, herkes gitse de o arkandadır. Çektiğin acı ve üzüntüler için onu suçlayabilir,ona küfredebilirsin ama o yine de yanındadır.

En özel olduğunu sanan 10 milyar insanın her birine bunu sonuna kadar hissettirtebilir. Aşık olabilir,evlenebilir hatta çocuk yapabilirsin. (Valla dünyanın 4 milyarı buna inanıyor) Bir inek de olabilir,sakallı bir adam da, tombul memeli bir kadın da. (En çok, Alenis Morisette halini sevmiştim)

T.A.N.R.I her eve lazım,herkesin bir tane olmalı.

Yüzyılın değil milyar yılın icadı olabilir.

DÜZENLEME: Özür dilerim,arkadaşlar uyardı,sanırım önceden bulunmuş :( zengin olabilirdim. Neyse,sağlık olsun.
tanrıyı aramak üzerine bir anime vardır ki yaklaşımlarıyla diğer animelerden fersat fersat öndedir. şiddetle tavsiye ederim (icat olmasada sağlam bir fiksiyondur):http://www.filimadami.com/film/9669/ergo-proxy/
Futurama'nin Goodfellas isimli bolumunde bir tapinakta tanriya ulasip ona sinyallerle direkt dua yollamak ve yerini tespit etmek isteyen bir grup rahip vardir. Bunlar araliksiz tum evreni ozel gelistirdikleri bir sistemle gece gunduz onlarca yildir taramaktadirlar. Bu bolumun serinin en basarili calismasi oldugunu belirtip baska ayrintiya girmeyecegim.

Bence bu insanligin yapacagi gelmis gecmis en buyuk icat olurdu. Netice ne olursa olsun (tum inanclardan ve mitlerden bagimsiz tanri olarak tanimlanabilecek bir sisteme erisecek ya da aksini sunacak) boyle muthis bir seyin icadi insanligin yuz yillardir suregelen ontolojik sorgulamalarini ve karsilikli catismalarini bi neticeye ve sona kavustururdu.

Aklima Otostopcu'nun Galaksi Rehberi geldi, iyice heyecanlandim yazarken :P
herkesin düşüncelerini okuyabileceğin bir icat olabilir.

bide anında ışınlanmak...
*Hımm, görünmez olup ne var ne yok ortada ne dolaplar dönüyor öğrenmek istemişimdir hep amma velakin bu bana özel olacaksa isterim tabi, etrafta görünmez birilerinin cirit atıyor olması fikri bu açıdan hiç hoş gelmiyor (Biraz bencil konuştum sanırım ama çoğu kişi bu şekilde düşünür eminim.) .

*Işınlanma olayı da süper, hiç bir araç gerece gerek kalmadan istediğin yere istediğin zamanda gidebilmek ohh İstanbul trafiğine son.Bak bundan her bir kimse yararlansın isterim.

*Zaman makinesiiiii ! Aslında şöyle oraya buraya gidip bütün bir tarihi alt üst edip dünyayı zıvanadan çıkaran cinsten değil de hani özellikle geçmişe götüren olanı olduğu yerde izleten bir nevi hayalet misali oralarda dolaşmamızı sağlayan bir araç hiç de fena olmazdı.

*Her eve şöyle en hamaratından, bütün ev işlerini halledip bir de masaj yapan cinsinden bir robot olsa fena mı olurdu?

Şimdilik bu kadar.
Preslenmiş yaşamlar istiyorum. Öyle minnicik çiplerin içinde olacak. Takıp takıp yaşayacaksın. Her dakikada bir ömür. Çok şey mi istiyorum ?
o hapın yerine kitaplar var ama çoğu önemli kitapı olkuyamadan öleceğim için pişmanım.matrixteki gibi download muhabbeti iyi oalbilirdi ama belkide herşey o kadar pratik olmamalı gibi:) zaten 2000 de uçan arabalar olacak yalanıyla büyüdük bari güneş enerjisiyle giden araba icat olsada doğa nefes alsa biraz...
hani jetgillerde adam işe gitmeden önce yürüyen zemin gibi bir yere girerdi de tüm makineler birlikte çalışır bi yandan duş alıp bi yandan dişleri fırçalanır, bi yandan da kıyafetleri değişmiş olarak çıkardı ya işte öyle bir şey isterdim. aslında o çizgifilmdeki çoğu şey güzel olurdu. bir tuşla makineden yemek çıkması, gardrobun düzenlenmesi, uçan arabalar, robotlar...

bir de limitless filmindeki gibi beynimizin tüm kapasitesini kullanabileceğimiz bir hap olaydı ne iyi olurdu.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL