star wars / cnbc-e

ahah bence de problemim tam olarak bu:) çok geç kalmışım ben meğersem:)
bir jedi olmak için çok büyüksün young feride, seni artık bir jedi olarak eğitemem.



dipnot-jedi konseyinin kararına uymakla yükümlüyüm, malum. :)
Star wars serisini sevemeyen insanların, aynı sebeple --sizin deyişinizle romantik komedileri veya vıcık vıcık gözyaşı kokan dramaları "gerçek" olarak kabullenmek-- böyle hissettiklerinin sanmıyorum. Komşumuzun kızı ya da arkadaşımızın hayatını seyre dalsaydık gerçeği bulmak için sinema Star Wars gibi bilimkurgu ve fantastik filmlerden oluşurdu heralde. Tolkien' in orta dünyasından çıkamamış bir insan olarak söylüyorum bezdim bunları yanlış anlama:)

Kaldı ki sinema estetik bir sanattır. Kimimiz açı çeken bir transeksüelin toplumda yer alma çabalarını estetik bulurken kimimiz de onu yaşamdan uzaklaştıracak kurgu bir kahramanın yaşamını estetik buluyoruz.

seni üzmek istemedik bezdim, amma sevemedik gitti işte:)
elektirikler kesilmedi ve sonuna kadar izleyebildik filmi. :)

serinin en kötü filmi olarak kabul edilse bile, mutluluk sarhoşu olup izledik. birini diğerinden ayıramayan biri olarak, ben hepsini tek kabul ederek seviyorum.

açıkçası bu film serisinde bir şeyler bulamayan insanları anlamıyorum ben, yani artık romantik komedileri veya vıcık vıcık gözyaşı kokan dramaları "gerçek" olarak kabullenmek bana biraz tuhaf geliyor. zaten onlar etrafımda da var benim, sizin. bize yeni bir şey sunmuyorlar ki? komşumun kızı da öyle. sıra arkadaşın da öyle olabilir. iş arkadaşın da benzer dertlere sahiptir belki.



bu yüzden şu kadarcık altı film, şimdiye kadar çekilmiş yüzlerce filmin anlatamadığı kadar büyük bir gerçeklikle anlatıyor derdini. madem derdiniz yaratılan atmosfer; o zaman yaratılan mekana bakmayın, oradaki tuhaf karakterlere odaklanmayın, ne bileyim inadınızı kırmak istiyorum hepinizin şu filmi izlerken keyif almanızı heyecan duymanızı istiyorum. :) (hepimiz biraz misyoneriz, evet.)



izleyene sunabildikleri de yine benzer şekilde, şu altı filmi "ay evet çok gerçek" dediğiniz yüzlerce filme tercih ederim. çünkü ben altyapısında yıldızlar, gezegenler olsa bile filmden çok şey okuyabiliyorum. kimi zaman gördüklerim beni şaşırtıyor. üstüne ufak çapta bile düşündüğünüzde hayatların içine sıkışan her şey ama her şey anlatılıyor bu altı filmde.



bilimkurgu gerçek olmayan şeyleri anlatıyor yanılgısına düşerek hata ediyorsunuz bu yüzden. star wars içinde muazzam bir hayalgücü barındırmasıyla birlikte çizdiği uçsuz bucaksız alanda size birçok sinema filminin veremediği gerçekliği verir. alıp almamak size kalmış. ancak bence yarattığı o muazzam evren sebebiyle bu kadar çok sevildi, son 50 yılın en iyi filmi olabilmesi de bu yüzdendir.

lütfen sevelim, sahip çıkalım, heyecanla yeni bölümleri bekleyelim.



keşke her pazar 22.05'de bir star wars filmi olsa..
sonra daha uzun yazarım ama, izlememiş olan ve izleyip izlememekte kararsız arkadaşlar, izleyin lan! anlaşılmayan, can sıkan mevzularda sorun ben yardımcı olayım, gözünüz korkmasın, inanın değecek !*



* içses : bana noluyosa. lucas'ın maaşlı çalışanıyım sanki
yıllardır söylerler.hiç merak edip de izlemeye yeltenmemiştim.ama izlemezsem eksik kalacakmışım gibi bi hissiyat içerisindeyim.tabi bunda star wars delisi arkadaşlarımın payı büyük.4'den başlamak üzere önümüzdeki günlerde tanışacağım kendisiyle.heyecanlıyım.
How I Met Your Mother'da kaçıncı bölüm olduğunu hatırlamıyorum ama 3. sezondaydı. Ted'in her noelde, hasta olduğunda, havaların kötü olduğu her pazar günü, her fırsatta seyrettiği filmdi, gaza gelip ben de başladım..Dedim ki ben de seyretcem, benim de her hasta olduğumda seyredeceğim film olsun. :)

star wars'ın 1,2,3:'ünü izledim, 4'ün yarısına kadar izledim..Açıkçası pek ilgimi çekmedi..İlk 3 filmi en azından Natalie Portman olduğu için ve daha renkli, canlı göründüğü için izledim..4'ü nedense içimden seyretmek gelmedi..Bu da benim star wars maceramın sonudur. :)

bilimkurguyu sadece anime ve çizgifilmlerde seviyorum ben :)

not: Aslında filmi çok beğeneceğim diyerek seyretmeye başladım, keşke 4'ten başlasaymışım, sanırım filmin felsefesini kaçırdım ben..
Film sonrası family guy'ı izledim. Star wars hakkındaydı bölüm. Anakin'in kim olduğunu öğrendim:) Tüm heyecanı kaçtı:P

Bruce parkus'a saygılar:)
yarın sınavım olmasına rağmen işi gücü bırakıp tekrar izledim bugün the phantom menace'ı. kanımca serinin en kötülerinden olmasına rağmen c3po-r2d2 tanışması, anakin'in girişi, obi-wan ile tanışmaları tekrar ve tekrar duygusal anlar yaşattı. ve elbette duel of fates eşliğindeki o düello.. tüm seri içerisinde bir tek 3.bölümdeki anakin vs.obi-wan kapışabilir bunun yaşattığı hissiyatla. beğenmeyene sözüm yok, saygı duyarım, ancak beni feci şekilde etkiliyor işte kardeşim. yıllardan beri böyle, değişmez de bu saatten sonra. neyse haftaya pazar geçsin de, sonraki pazar akşamına mendilleri şimdiden hazır ettim.
An itibariyle birinci bölüm bitti. Dün çizmeli kediyi izledim kardeşimle. Ondan farklı bir duygu uyandırmadı bende. Star wars hayranları kızmasın şimdi. Galiba pek ilgimi çekmedi.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL