Belirsiz Gece Suare No: 78 - Korkoro

beğenmenize sevindim. ortak noktamız da taloche olmuş ne güzel :) takip ederiz bundan sonra kendisini. bu film gadjo dilo'dan sonra en sevdiğim ikinci tony gatlif filmi oldu. izlediğim diğer filmi de exils... onu da öneririm.
Ben öğrenciykende böyleydim zaten herşeyim son dk :) önceden pazar son biliodum yorum yazmayı şimdi pazartesi olduğunu öğrendim hep pazartesi :)
son anda yine ataklar yapılmış,artılar kapılmış bakıyorum :D
Ben de en başında çalan müziği bir şeye benzettim ama bir türlü çıkartamadım :) Bir dizide çalıyordu sanki?
Ahh Tony Gatlif yine ağlattın beni :( Filmde en bayıldığım karaktere bu yapılır mı :(

Filme tam anlamıyla bayıldım. Özgürlük konusu ancak bu kadar güzel işlenebilirdi bence. Başlangıcındaki o dikenli tellerle birlikte çalan müzik ve tellerin sanki bir enstrüman telleri gibi titremesi zaten filmin mükemmel olacağını hissettirdi bana.

Filmin başında "biz hiç savaş başlatmadık" sözü bence her şeyi anlatır nitelikteydi. Çingeneler kadar kendi halinde, göçebe, özgür ama bir o kadar ötekileştirilmiş bir ırk olamaz zaten.

Atların başında bir grubun dua ettiği bir grubunda adamı iyileştirmeye çalıştıgı sahneyi çok beğendim. Birde tavuklar için müzik yaptıkları sahneyi :) Ama en beğendiğim sahne Taloş'un suyu özgür bırakmalıyız sahnesi. Birkaç dakika durup orda ne demek istediğini düşündüm suratımda gülümsemeyle :)

Taloş koşarken bende inanılmaz koşmak istedim dağ bayır :) ayrıca o esnada çalan müziğe hayran kaldım :)

http://www.youtube.com/watch?v=HvoIod95jFQ bu parçanın adına daha ulaşamadım bulan olursa çok sevinirim :)

Tony Gatlif'e not: Tony abi sen ne güzel bi abisin. Bu izlediğim 2. filmin ikisinde de inanılmaz yüreğime dokundun. Acaba birgün bizim çingenelerin filminide çeker misin ?

Nadide'ye sonsuz teşekkürler :)
o nasıl bir oyunculuktur, hayran kaldım resmen James Thierre'ye.

filmde Taloş'un özgürlüğü anlatış tarzında yonetmenden çok kendınden de bırşeyler kattıgına emınım ki çok fazla özgündü.

Fransız asıllı bir violinist, yönetmen, sirk ve pandomim sanatçısıymıs kendisi ve ayrıca Victoria Chaplinin oğlu, yani anne tarafındanCharlie Chaplinin, baba tarafından da oyun yazarıEugene Oneillin torunu.

meger nazilerin zarar vermediği insan kalmamıs bu topraklarda; ne assağılık insanlarmış !!

ezenler, ezilenlerve ezilenleri kurtaranların hikayesi..

nadidoş önerim için çok teşekkür ederim :)
Fena değildi film :-) yani biraz sıkıldım fakat hani yeni bir şey öğrenmiş oldum. Nazilerin çingenelere böyle bir şey yaptığını bilmiyordum. Ayrıca hayatımda gördüğüm en tatlı çocuklardan biri vardi filmde :-) neyse hadi çok sıkılmadim yine :-) film biraz kopuk geldi sadece
Ne yorum yapacağımı bilemiyorum. Yaşasın özgürlük!! diye sokaklara çıkıp bağarısım geldi film bittiğinde ama saattler gece yarısını vurmuştu. Böyle bir şeyi daha önceden yapmış ve baya tepki almıştım. Yine yaparım kimseden çekinmem ama bebelere yazık ^^

Film çok güzel çok. Hele ki Taloche ah canım benim güzel insan. Çingeneler doğa insanıdır. Ne kadar kafeslemeye çalışırsan çalış o kadar özgürlüğe koşarlar. Taloche'u canlandıranJames ThierreeCharlie Chaplin'in torunuymuş. Çok yönlü bir oyuncu ve gayet başarılı.

Öneri için teşekkürler. ^_^
a aaaa yoksa bu hafta sadece nadidoşla ben mi artı alacağız,yoksa arkadaşlar son saniyeye bırakıp heyecan mı yaratmaya çalışıyorlar :)

vallahi ne yaptığınızı bilmem ama bence filmi izleyin çünkü ben beğendim filmi. tam benim sevdiğim kalem; aslında çok dramatik bir şey anlatıyor ama bunu ajitasyonlu falan anlatmıyor hatta bilakis son derece eğlenceli bir şekilde anlatıyor. dili çok tatlı,hiç sıkmıyor ve her bir karaktere ayrı ayrı sempati duymanıza sebep oluyor.

aklımda kalan çok eğlenceli sahneler oldu,çingenelerin sınıftaki hallerine bayıldım,isteyince gelip isteyince çıktılar ilgilenmek istedikleri şeylerle ilgilendiler,tam bir serbest sınıf yani :) bir de özellikle talosche un suyu özgür bıraktığı sahne çok çok tatlıydı :)

kısacası filmi ben pek beğendim,bu hafta olmasa da yine de izleyin derim :)
aa niye kimse yorum yapmamış yahu?

tony gatlif filmlerine bayılan biri olarak çok beğendim filmi. çingeneleri de çok seviyorum onun etkisi de büyük olabilir. yine bizden olmayanı ötekileştirelim, hayatlarını karartalım durumarı... bu filmleri izledikçe ve bu filmlerin gerçek olaylardan esinlendiğini duydukça insanlara olan nefretim biraz daha artıyor. insanlık tarihinde hiç mi bişey değişmez arkadaş.hep aynı şey. farklı olana yapılan bu zulüm de neyin nesi? bi de bu durumu değiştirmeye yardımcı olmaya çalışanlara yapılanlar var tabi. film gayet güzel anlatmıştı herşeyi.

en sevdiğim karakter taloche... onun için bi kez daha ileyebilirim bu filmi. biter bitmez talosche'u kimin canlandırdığa baktım bi araştırayım dedim amanın bi de ne göreyim! james thierree charlie chaplin'in torunuymuş! boşuna sevmemişim yani :)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL