Unutulmaz film replikleri

"You never got me down Ray"

Raging Bull '80
icerik tartismasina girmeden:

John Milton: Let me give you a little inside information about God. God likes to watch. He's a prankster. Think about it. He gives man instincts. He gives you this extraordinary gift, and then what does He do, I swear for His own amusement, his own private, cosmic gag reel, He sets the rules in opposition. It's the goof of all time. Look but don't touch. Touch, but don't taste. Taste, don't swallow. Ahaha. And while you're jumpin' from one foot to the next, what is he doing? He's laughin' His sick, fuckin' ass off! He's a tight-ass! He's a SADIST! He's an absentee landlord! Worship that? NEVER!

...

...

Kevin Lomax: What about love?

John Milton: Overrated. Biochemically no different than eating large quantities of chocolate.

pek tabi ki Devil's Advocate'den.
Çok uzun olsada The Great Dictator efsanedir.

"Özür dilerim, ama ben bir imparator olmak istemiyorum. Bu benim işim değil. Ben, kimseyi yenmek veya yönetmek istemiyorum. Ben, mümkünse herkese yardım etmeliyim: musevi, musevi olmayan, siyah veya beyaz olana. Hepimiz birbirimize yardım etmek isteriz. Bu insanlığın getirdiği bir olay. Birbirimizin perişanlığıyla değil, mutluluğunu görmek-yaşamak isteriz. birbirimizden nefret etmeyi ve küçük görmeyi de istemeyiz. bu dünyada herkes için bir yer var ve dünya hepimizi geçindirecek kadar zengin. Hayat yolu özgür ve mutlu olabilir, ama biz bu yolu kaybettik. hırs insan ruhunu zehirledi, dünyada nefretle dolu barikatlar kurdu, kan dökme ve acının içine sürükledi. Hızımızı artırdık ama kendimizi kilitledik. bize zenginliği veren mekanizma, bizi isteklerin içinde bıraktı. Bilgimiz bizi alaycı, zekamız sert ve kırıcı yaptı. Çok düşündük ama az hissettik. Makinelerden çok insanlığa ihtiyacımız var, zekadan çok da iyilik ve kibarlığa. Bunlar olmadan hayat vahşi olur ve bizler de kayboluruz. Uçak ve radyo bizi daha çok biraraya getirdi. Bu buluşlar insanlığın iyiliği, evrensel kardeşliği ve birliği içindi. Şimdi bile benim sesim bütün dünyada suçsuz yere hapse atılmış ve işkence görmüşlerden, sistemin kurbanlarına ve ümitsiz insanlara kadar milyonlara ulaşıyor.

Beni duyanlara sesleniyorum, ümitsizliğe kapılmayın. üzerimizdeki bu acı, insanlığın ilerlemesinden korkanların hırsı yüzündendir. İnsanların nefreti geçecek, diktatörler ölecek, halktan alınan güç tekrar halka iade edilecektir. insanlar ölmeye devam ettikçe, özgürlük hiçbir zaman yokolmayacak. Askerler! Kendinizi köleleştiren, küçümseyen, ne yapmanızı ne hissetmenizi söyleyenlere vermeyin. Sizi deneyen, sürüymüşsünüz gibi sürenlere, savaş zaiyatı olarak sunanlara karşı koyun. Siz makina ya da hayvan değil, insansınız! İnsanlığın sevgisini yüreğinizde taşıyorsunuz! Nefret etmeyin! Sadece sevmeyen ve normal olmayanlar nefret eder.

Askerler! Kölelik için değil özgürlük için savaşın! Luka'nın 17. kısmında, Tanrı'nın krallığının insanların içinde olduğunu, seçilmiş bir topluluğun değil bütün insanların içinde,arasında olduğunu söylemekte. Makineleri ve mutluluğu yaratacak olanlar da bu insanlardır, özgür ve güzel bir hayatı yaratacakları gibi. O durumda, demokrasi adına bu gücü biz kullanalım. Hepimiz birleşelim. yeni, gençlere çalışma, yaşlılara güvenlik veren bir düzen için savaşalım. Bunların yanında, sertliğin gücü artırdığını söylerler. Yalan söylüyorlar! Bu sözlerini hiçbir zaman tutmayacaklar. Diktatörler kendilerini özgürleştirirken insanları köleleştirirler.

Şimdi biz sözümüzü tutmak için savaşalım. Özgür, sınırları kaldırılmış, açgözlülük, nefret ve şiddetin olmadığı, dünyayı ilerlemeye, insanlığı da mutluluğa götürecek şeyler için savaşalım. Askerler, demokrasi adına, hepimiz birleşelim!""
Sanırım bu konuda V for Vendetta'nın üstüne pek az film vardır. Neredeyse her repliğin ezbere alınacak güzelikte olduğu bir film.

''Beneath this mask there is more than flesh. Beneath this mask there is an idea, Mr. Creedy, and ideas are bulletproof. '' (V)

Ve bir de Equilibrium filminin Yeats'e saygı duruşundaki unutulmaz sahnesi ve sonrasında o sahneye gönderme yapılan replik:

''But I, being poor, have only my dreams.

I have spread my dreams under your feet.

Tread softly because you tread on my dreams." (Partridge)

''Be careful Preston. You're treading on my dreams. '' (DuPont)
Bugün facebook'ta da paylaşmış olduğumuz konuya buradan devam edebiliriz.

Bazı filmler vardır ki içerisinde geçen bir repliğiyle bizi tam 12'den vurur ve hayranlıkla anarız artık o filmi, ve hep o repliğiyle.

Peki sizi hangi film "o" repliğiyle mest etti?

Tabii google kullanılabilir, eski filmler hatırlanır, yad edilir...

Mesela hemen ben google'ladım ve şu repliği hatırladım.

"Karda donmak üzeresin, uyumak tatlı geliyor, ama ölüyorsun farkında değilsin." (Issız Adam)

Şaka tabii. :)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL