İsmini hatırlamadığım filmler SORU

K

Konuyu Açan: kaskal

09.09.2012 04:45

Üyeler arttıkça bulunmasının daha da kolaylaşacağını düşündüğümden bir kaç değişiklik ile 4 yıl önceki konuyu yeniden hayata geçiriyorum.

ilk film. show da star da 2000 ile 2004 arası çok yayınlanıyordu.1990 lı yılların afrikasında bir yerde uzaylı bir kız bir grup yerli tarafından bulunuyor. Kızı eve yollamak için bir tren yakalamaları gerekiyor. Tabi kötü adamlar hiç eksik olmuyor hatırladığım kadarı ile beyaz takım elbiseli bir arkeologdu. Yerlilerden bir oğlana aşık oluyor kız kayıkta dolaşıyorlar ve beraber trenin peşine düşüyorlar. Birde hatırladığım başka bir yeri kızın ilaçları var. ilaçları almayınca insan olarak yaşayamıyor ve yaşlanmaya başlıyor. tv de verilen bir çocuk filmiydi. Bembeyaz yaşlı insan elleri gözümün önünden gitmiyor.

ikinci film. bir evde 2 tane çocuk uslu durmadıkları için babaları dadı tutmaya karar veriyor. bir kaç gün geçtikten sonra bir dadı buluyor. ve çocuklar birgün bu dadının aslında cadı olduğunu görüyorlar. Çocuklar, kadının çocukları bir adaya götürüp orda onları şatosunda pişirip yiyeceğini düşünüyor. kadın birgün çocukları adaya götürüyor falan. Babalarına kanıtlamaya çalışıyorlar. bir kitap okuyorlar "cadıların dişleri aynada sivri görünür falan diye. babalarının yanında kadının yüzüne ayna tutuyorlar falan. sonunda çocuklarda dadının cadı olmadığına inanıyorlar........derken filmin sonunda evlerin üstünde dadı kahkaha atarak süpürgesiyle uçuyorbunu da televizyonda izlemiştim 3 sene evvel falan. trt1 de izlemiştim.

üçüncü film: filme başlarken bir grup çocuk kendi evinden internette bir chat sitesinde konuşuyorlar. kafaları değişik bir animasyon gibi chat sitesinde.Hatta çocuk babasının patronu olup babasını işten kovdurmaya çalışıyor babası oyuncak tasarımı işinde. Çocuklar ağaçevde toplanarak bir plan yapıyorlar. bu sırada babaları bir pil geliştiriyor. ve büyük bir japon iş adamıyla iş görüşmesi planlıyor. çocuklar bu görüşmeyi mafetmeye çalışıyorlar. İş görüşmesini basıyorlar ve japon silahla çocuklardan birini yada babayı rehin alıyor. böyle ilerliyordu film.

dördüncü filmdede sarışın bir makinist 2 ya da 3 tane ufak çocuğu ormanda oynarken buluyor ve trene davet ediyor. çocuklar biübembeyaz takım elbiseli yaşlı ve tek gözü kör bir kötü adam ve birsürü ağır silahlı adamları var. silahlı falan bol maceralı bir filmdi. Adam galiba kötü adamın kızına aşık oluyordu ve kız ile beraber bir ip ile sallanarak mağaraya giriyorlardı sonra ordan kaçıyorlardı kız ile. kötü adam ya kendi kendine tekerlekli sandalyesini kullanamadığın için bir aralıktan aşağı düşüyordu ya da bubi tuzakları öldürüyordu adamı. tabi hazine için orada herkes. gemisi var kötü adamın gemiyle gidiyorlar tapınağın olduğu yere. yamyamlar belki olabilir.

beşinci filmde 2 ayrı amerikan futbol takımını anlatıyordu zenci ve beyazların ırk kavgasını anlatan çok güzel ve duygusal bir filmdi. Hatta bir sahnesinde yanlış hatırlamıyorsam beyazlar ıslak havlular ile birbirlerine vuruyorlardı duştan sonra. Arada kavga çıkıyordu falan.

altıncı filmde rus bir babanın oğlu 2. dünya savaşına gidiyordu, sonra birşeyini unutuyordu evde ya da unutmuyordu babası peşine düşüyordu oğlunun. Pala bıyıklı bir baba idi iri yarı birşey eski film bilen vardır belki.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Malesef değil. Daha eski bir film biraz one magic christmas dönemi gibiydi.
6. soru : Jariskatsis mama a.k.a Father of a Soldier (1964) - https://www.sinefil.com/title/glr3qvg
Hesabım dondurulmuş. Sırf cevap verebilmek için yeni üyelik açtım.

Pori, sana ne kadar teşekkür etsem az. 2004’te tv de izlediğim bir filmi altı yıl sonra aramaya başlamıştım. Aradan on yıl geçti. Evet film bu. O kadar duygulandım ki gözlerim yaşlı yaşlı yazıyorum. Çocukken bayılmıştım bu filme umarım bulup izleyebilirim.

Princhard, film doğru evet. Babamın aradığı bir filmdi, kalp hastası ölmeden önce son bir kez izlemek istiyorum derdi hep mesaj attım bulundu diye.

İkinize de ne kadar teşekkür etsem az.

dördüncü film Thomas The Train Magic Railroad.. Küçükken tanımıyordum tabi. Bir on yıl önce izlemiş olsaydım Alec Baldwin’i tanırdım.

ikinci ve üçüncü filmler kaldı bir tek. Onlar da bulunursa arşivimi tamamlamış olacağım.
5.film bu olabilir
https://www.sinefil.com/title/7y7mvzy

6.film zaten doğru tahmin edilmiş. harika bir filmdir.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL