En Süper Hayvanlar

babelfish, o videoyu sizden önce de izlemiştim fakat sizin paylaşımınızla beraber tekrar izledim ve gene güldüm gene güldüm hatta o kombo vuruşa kadar bekledim "hadi bi o bölüm gelsin" diye. :))
Bir de bu manyak var tabii, türünün değişik (hiperaktif?) bir örneği olarak =)

edit: 55. saniyeyle gelen kombo vuruşa dikkat!
http://www.cnnturk.com/fotogaleri/bilim.teknoloji/bilim/2010/12/14/2010un.en.tuhaf.hayvanlari/9852.1/index.html#photoGal

En tuhaf hayvanlar galerisi. :)) Gerçekten ilginçmiş ben de şaşırdım, ailecek şaşkınız.
At Nalı Yengeci



500-430 milyon yıl önce ortaya çıktıkları düşünülüyor. O zamandan bu zamana kadar çok az bir değişikliğe uğramışlar. Radyasyon ve aşırı sıcağa/soğuğa karşı inanılmaz derecede dirençliler ve 1 sene kadar hiçbir şey yemeden yaşayabiliyorlar. Yengeç olarak adlandırılmalarına rağmen, aslında örümcekgillerden. Kanları mavi (bizde hemoglobin, onlarda hemosiyanin var imiş) ve litresi yaklaşık 15 bin dolar değerinde olup, ilaç sektöründe çokça kullanılmaktadır.

Şu an Nata Vega AVM'deki (Ankara) "dev" akvaryumda, ayrı bir kısımda sergilenen bu abilerle tanışmak mümkün.
Gelincik



Hayvanlar aleminin Bal Porsuğuyla beraber bitirim delikanlısıdır. Boyuna posuna bakmayın kendinden 10 kat büyük hayvanlara posta koyabilir alaşağı edebilir. Evcilleştirilebilir işin güzel tarafı da. Düşünsenize sizi ve ailenizi bu küçük boyuyla her türlü kötü hayvandan. Fare, yılan, çekirge, akrep, tavşan gibi koruyabilir. Ekinlere zarar verebilecek hayvanlar veya insana..


Beyaz Kaplumbağa
Fizalya yada namı diğer, Portekiz Savaşçısı (Portuguese Man O' War) doğanın bir başka garip,piskopatımsı,acayip canlısıdır. Sanıldığının aksine bir denizanası türü değil. Aslında tek bir hayvan bile değil. Bu canlı,birden fazla yaratığın ortak yaşam kolonisidir. Kolonideki her birim,belirli alanlarda uzmanlaşmıştır. Örneğin,zehirli bir zıpkın görevi yapan,özel bir organı mevcuttur. Denizin üstünde,Portekiz denizcilerinin miğferlerini andıran çıkıntısı,en karakteristik özelliğidir. Denizde karşılaşılırsa uzak durulmalıdır,zira kendisi zehirlidir.

Zehri ölümcül olmasa da, kramplara sebebiyet verdiği için boğulmanıza sebep olabilir. Bu piskopatımsı,acayip hidrozonlardan biriyle ben de temas ettim. En güzel çare bir kutu "hidrokortizon" kremini yaraya sürüp en yakın hastaneye koşmak. Hastane diyorum çünkü,sağlıkocaklarımız, fizalyayı bir tür makarna sanabilmekteler.



Şu güzelliğe bakınız. Evime alırdım beslerdim tabi bir havuzum olsaydı. Kuşları,böcekleri falan avlardı. Neyse :(


Simurg.

Öyle masalsı öyle güzel öyle imkansız.


Böyle bir şey dünyamızda yaşıyor olsaydı sonu dinazorlardan farklı olmazdı heralde.

Belki de öyle olmuştur.

Canım benim ya :)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL