sonu gelmeyen dizi dünyası!

Dizi konusuna daha fazla girmiyorum, sonuçta yönetici vs. biri değilim, ne konuşsam havada kalır.



dehsett; hiçbir sitede değil Türkçe açıklaması, yabancı sitelerde bile herhangi bir dilde açıklamasının bulunamadığı ya da çok zor bulunduğu filmlerin burada Türkçe olarak bulunduğunu görünce ne kadar kıymetli bir yer olduğunu anlıyorum buranın, bu düşüncende çok haklısın.



Çevirilerde emeği geçenlere teşekkür ederim.



Yerli sinema siteleri arasında filimadamı.com'un şu andaki üye sayısı, ziyaret edilme sayısı gibi şeyler beni biraz üzüyor açıkçası. Umarım daha önce söylediğimiz; güncel haberler, box office, sine kritik gibi şeyler zamanla faaliyete geçer ve hak ettiği yere kavuşur filimadamı.
Eloy'un dediği aslında ufukta yavaş yavaş beliren bir şey ve çok mantıklı; çünkü filimadamı şu ana kadar Türkiye'de yapılan ve birçok ilki getiren bir film arşiv sitesi. Yani imdb'dekileri alıp alıp koyuyor sonra da izledim diye tıklayıp bırakmıyoruz. Bunların hepsinde emeğimiz var. Şuan Türkiye'de hiçbir sitede Türkçe açıklaması bulunmayan filmlerin açıklamalarını çevirdik ve koyduk. Diziler dersek de bunun sonu yok, doğru, arşiv içinde Latin Amerika'nın dönüp dolaşıp aynı şeyleri anlatan ve tv kanallarınca kiloyla alınıp izletilen birkaç dizisi de var. Bunun sonu yok, siz eklersiniz, biz çeviririz, birileri izlemiştir izledik diye işaretlerler filan... Dizilerin sonu yok; ama filmlerin de sonu yok! 1930'larda yapılan 15-20 dakikalık çizgifilmleri de izledik diye işaretliyoruz, onları eklemeyelim mi yani mesela? Kişi bakımından -kalabalık olunca samimiyet kurmak düşüyor olsa da- büyümekten ziyade, arşiv olarak büyümek daha cazip görünüyor bana.
panik yok, dizilerin yayından kalktığı yok..!



dizi silsilesinin siteye yüklenmesinin sona ermesinin hayırlısı olacağını söylüyorum o kadar, ha buraya da yazıyorum..



sezon sezon, yok hatta bölüm bölüm siteye girişinin yapılması için ayaklanmanızı beklerdim - olmadı.. :)



film arşivleme sitemiz, görsel materyal (!) açısından daha da zenginleşsin, hiç mi hiç izole (?) olmasın..! hay siz çok yaşayın!
Ayrıca şöyle bir durum da var. Bugün dizilerin veya bahsi geçen tv şovlarının siteden kaldırıldığını düşünelim. Peki ya TV Filmleri ne olacak? Ya da kısa filmler için ne yapacağız?

Bence her türlü görsel metaryal ile ilgili bilgilere rahat bir şekilde ulaşılabilmesi bakımından filimadami çok önemlidir. Bahsettiğiniz gibi bir "temizlik" işlemi gereksiz olacaktır. Sonuç itibariyle hepsinin bir izleyicisi var. Her ne kadar kalitesiz işler de olsa Hülya Avşar Show'un bile burada yeri olmalı diye düşünüyorum. :)

Çünkü herşeyden önce "filimadami" br arşiv sitesi değil mi?



Ayrıca iddia ediyorum filimadami belli bir süre sonra tüm yayınlar için bir kaynak olarak kullanılmaya başlanacaktır.



Herkese iyi seyirler... :)
dizilere bakınca how i met your mother gibi müthiş eserler bile var ve hepsi tartışılmaya/konuşulmaya değer şeyler bence. yani tamam filimadami.com'un ismi gereği film'lerden oluşmasını düşünebilirsiniz ama bence burası belirli bir kültür seviyesini yakalamış bir site ve dizilerde konuşup tartışılabilir, niye olmasın ki ? (dizi) şeklinde gösterilip ayrılıyorlar hem, ayrıca bu sitede behlül behlül diye ölüp duran tek bir insana bile rastlamadım. bence en uygun yer filimadami. belki sonra diziler diye bir bölüm açılabilir ama kaldırılmasına pek hoş bakmıyorum. (:
dizilerin siteden tamamen kaldırılması hayırlısı..
hiç şansım yok.im a loser
Buluşacak ortak noktanın bile gerekli olduğunu sanmıyorum, sonuçta dileyen istediği bilgiyi kullanır dileyen kullanmaz ama illa ki gerekli olduğunu düşünüyorsanız geri bildirimle görüşlerinizi yöneticiye dile getirin derim.
haklısınız dizi değilmiş program şovuymuş ayrıca 2 kişiyide herkes diye betimlemişim.

Fakat diziler hakkında görüşlerinize katılamayacağım.En azından dizilerin belli bir kotası olsa fena olmaz mı?

my sweet 16 ni bu yüzden örnek verdim.yani gereksiz gördüm diye.

gerçi o zaman 'kime göre neye göre' butonuna basarsak işin içinden çıkamayacağız.

Bilmiyorum ortada nasıl buluşsak?
Bahsettiğiniz program dizi değil televizyon şovudur. Ne kadar kalitesiz olarak görsem de beğenen olabilir.

Yine aynı şekilde birçok filmde de aynı konu söz konusu olabilir ama sonuçta emek verilmiş bir yapımdır ve konuyla ilgilenenlerin gerekli bilgileri bulabilmeleri kullanıcıların hakkıdır.

Dizilerin site içerisinde olması konusu ise; yöneticilerin gelen talepler üzerine uygulamaya koyduğu ürünlerdir, yani ortada bir talep var sonuçta. Size bir yararı olmayabilir ama kimseye de bir zararının olmadığını düşünüyorum.

Bu arada bahsedilen programı herkes karantinaya almamış, ben dahil iki (2) kişi almış.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL