Boru gibi 5 adet dizi ve film! SORU

eloy

Konuyu Açan: eloy

19.08.2011 14:30

Merhaba arkadaşlar,

Hani böyle zihninizin bir yerine yer etmiş bazı filmler vardır da yıllar sonra anlık bir şekilde aklınıza gelir ya, işte onlardan bir kaçını sıralayacağım şimdi. Sıra sıra geliyor. Bir kısmı film, bir kısmı ise dizi. Oraları hatırlıyorum en azından. :)

1.) Zamanında Tv8'de yayınlanan (ilk açıldığı dönemlerde) bir dizi vardı. Profesörümsü bir adam vardı 20. yy'dan bir genci yanına alıp çeşitli zaman ve mekanlara yerleştirilmiş bir aletin parçalarını bulmaya çalışıuyorlardı. (Sanırım bu tüm evreni etkileyebilecek çok güçlü bir silahın parçaları idi.) Yine yanlarında 25. yy'dan biz kız da vardı. Sanırım bizim eski çağlardan oğlanımız ile bu hanım kızımız arasında ilişki durumları filan da oluyordu. Bİr de robotumsu bir adam vardı. Daha doğrusu siyah ırktan bir arkadaşımız acayip robotumsu (kafa kısmı yuvarlak cam gibi böyle) bir alet içerisinde hep bunların peşinde dolanıyordu. Son bölümlerine doğru aslında iyi olanın bu robotumsu adamın olduğu filan çıkıyordu. Bu diziyi hatırlayan var mı? :)

2.) Şimdi geldik 2. dizimize efenim. Bu dizi 1991-1992 yılları arasında izlediğim bir dizi olmalı. Emin olmamakla birlikte Show Tv'de gösteriliyordu diyeceğim. Belki de zamanın İnterStar'ıya da kardeş kanalı Teleon'da da gösterilmiş olabilir. Belki de HBB'dir. (Bak kafam karıştı yine iyi mi? :S) Dediğim gibi pek emin değilim. Konusu ise şöyle: Şimdi bir aile var. Bunlar tatile çıkıyorlar, arabalarını filan gayet yüklenmiş yollarda dolanıyorlar. Bir anda bir boyut kapısı gibi birşey açılıyor ve kendileirni dinazorlar zamanında buluyorlar. Bir şekilde orada yaşamaya çalışıyorlar vs. Hatta bir bölümlerinde kendi zamanlarına dönebileceklerini düşündükleri başka bir boyut kapısı buluyorlar ama birilerine yardım edebilmek için bu şansı ellerinin tersi ile itiyorlardı. Sonra yine devam ediyorlardı dinazorlar arasındaki hayatlarına vs vs vs... Bunu hatırlayan var mı?

3.) Evet efenim 3. dizimiz de yukarıda bahsi geçen 2 numaralı dizimizin hemen ardından ya da öncesinden yayınlanıyordu. Bu dizimizde ise yine seyahet eden insanlar vardı. Devlerin ülkesinde filan mahsur kalıyorlardı. (Güliver'in Maceraları değil. Daha farklı bir şeydi.) Çok net bir şekilde hatırladığım bir sahne var. Kocaman kocaman kibritler vardı. Bu kibritler ile küçük olanlar devlere ait evleri yakıyorlardı. Böyle bir şey kalmış aklımda. :S

4.) Evet sıra geldi adını vs hatırlayamadığımız filmlerimize. Konu yine uzay zaman bükülmeli enteresan bilimkurgu/fantezi dünyasından. (garip bir çocuktum evet:D ) Bu filmimizde 12-13 yaşlarında arkadaş grubu vardı. Bunlardan birinin üst katlarından garip bir adam oturuyordu. Huysuzun teki ve çocukların çekindiği birisi. Bir gün merak edip bu adamın evine giriyorlar ve orada garip bir cihaz ile karşılaşıyorlar. Daha sonra bu cihazın bir zaman makinası olduğunu anlayıp sanayi devrimi dönemlerine filan gidiyorlardı. Bu kısımdan pek emin değilim. :S Neyse türlü atraksiyon içine giriyorlardı ve acayip birşey olup grubun şişko veletinden 2 tane oluyordu. Bunlardan biri, diğerleri kendi zamanlarına dönebilsin diye kendini feda ediyordu. En sonunda anlaşılıyordu ki korktukları bu huysuz adam geçmişte kendilerine yardım eden şişko arkadaşlarının büyümüş hali vs. :S Film kendi paradoksunu yaratıp herşeyi yüzüne gözüne bulaştırıp, sıçıp sıvıyordu. :D Ama o dönemler "Vay anasını..." diyip izliyorduk. Çocukluk işte.

5.) Bugünlük son filmimize geliyoruz. :) Bu filmimiz tv8'in ilk dönemlerinde yayınlanan bir adet fantastik/korku/gerilim. Bu filmimizde de bir aile var. Anne ve baba evlilik yıldönümlerini kutlamak sebebiyle tatile çıkıyorlar. Uzun bir zaman geçiyor fakat dönmüyorlar. Evin çocukları da ailelerini bulmak için aramaya koyuluyorlar. Tineycır bir abi, 14-15 yaşlarında bir erkek kardeş ve bir de küçük kız kardeş vardı diye hatırlıyorum. Bunlar anne ve babasının gittiği tatil köyü zımbırtısını bir şekilde buluyordu. ama burası öyle bir yer ki herşey 1800'lü yılların Amerikası'ndaki gibi. Çocuklar daha da kurcaladıkça zamanla buradaki insanların ve hatta hayvanların bile bir döngü içerisinde hareket ettiklerini farkediyorlardı. Daha sonra bu tatil köyünde kalmak için imza atan her kesin bir nevi kopyasının kendi yerine geçtiği anlaşılıyordu. İnsanlardan ve hatta eşyalardan bile kesildiklerinde yeşil bir sıvı geliyordu. Neyse bir şekil bu elemanlar ailesini de bulup ortamdan topuklamak suretiyle kaçıyordu. Fakat eve geri dönüp bunu kutlamak üzere verdikleri partide enteresan bir şey oluyordu. Ailesi ile birlikte kestikleri pastadan yeşil sıvılar akmaya başlıyordu. Çocuklar dehşete düşüyor ve ekranda beliren "The End" yazısı ile biz de "vay eşşeğin...." diyerek kalıyorduk.

Evet canlar, evet filimmadam ve de filimadamları, biliyorum zorlar, acayipler ama bulunabilirler. Bunları ben kaba etimden uydurmuyorumdur herhalde değil mi? Lütfen şunları hatırlayan birileri çıksın da delirmediğime ve bunları hayal etmediğime emin olayım. :)

Şimdiden teşekkürler...
1.Sliders ya da Dr.Who olabilir

Sliders için :
http://www.youtube.com/watch?v=FsiFD8dZoC4

3. Land Of The Giants
1.) Sliders değil, fakat diziye biraz baktım ilginç bir konusu var. Bulabilirsem izlemeyi düşünüyorum, teşekkürler. :) Dr.Who ise hiç değil.

3.) Bu belki doğru olaiblir. Zira bununla ilgili sadece o kibritli sahneyi hatırladığım için emin olamıyorum. Sanırım Land of the Giants doğru. Tekrar teşekkürler.

Yok mu arttıran? :)
şimdi bu aslında bi cevap değil baştan heveslendirmeyeyim dedim,zira konuları okuyunca filim ve dizileri ben de merak ettim:) umarım doğru cevapları bulursun da biz de bi şekilde ulaşırız onlara:)
1) Kesinlikle "3rd Rock from The Sun", hatta "Uzaylı Aile Aramızda" adıyla gösteriliyordu TV8 de. Severek izlerdim, iyi hatırlattın bi yerlerden bulayım da izleyim tekrar. Aha bu da imdb linkihttp://www.imdb.com/title/tt0115082/

Diğerlerini ise hatırlayamadım bile.

Alakasız olacak ama TV8 bir de "That's 70's Show" u gösterirdi, o da baya eğlenceli bir diziydi.
Merhabalar Viddywellbrothers,

1.) Kesinlikle "3rd Rock from the Sun" değil. Evet budizi Tv8'de yayınlanıyordu ve yine sizin bahsettiğiniz gibi ardından da That '70s Show yayınlanıyordu. Fakat söz konusu iki diziyi filimadamı'na zaten ben ekledim. Kısacası olmadı. Maalesef doğru cevap değil. (Ama haklısınız bu ikisi muzzam güzel dizilerdir. :D )

Benim bahsettiğim dizi bu dizilerden çok daha önce yayınlanan bir dizi idi ve haftasonları öğlen kuşağında vs yayınlanıyordu.
2 . sorunu hatırlıyacam geçmiş zamanlardan kalma bir kadın varmıydı
amanın bunlar neymiş yaa =D son filmde de pasta değil de, anne ya da baba yanlışlıkla elini kesse oradan aksa yeşil sıvı, film öyle bitse daha bomba olurmuş halbuki =)
cbi2 -> Geçmiş zamanlardan değil ama belirttiğim gibi 25. yy.dan bir kızcağız vardı. :) Kişiler farklı zaman ve mekanlardan insanlardı. Profesör olacak herif 23. ya da daha ileri bir yüzyıldandı. Esas oğlan ise 20. yy.dandı işte. :)

babelfish -> Biz filmi bulalım. Sonra filimadami sakinleri olarak toplaşıp yeniden çekelim. Sonunu da senin dediğin gibi yaparız. :)
4) La habitacion del nino olabilir diye sallicam. Değilse bile aynı konuyu alıp korku filmi yapmış zalımlar.
Merhabalar aphazel,

Sanırım doğru cevap değil ama yine de merak ettim. Edinmeye çalışıyorum dediğin filmi. :) Teşekkür ederim.

Sanırım bu filmleri/dizileri ben hiç bulamayacağım yahu :(
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL