Edebiyattan sinemaya Uyarlanan En İyi filmler

sahi Godfather a katılıyorum. Lotr lerde kesinlikle kitaplar daha iyiydi.
"To Kill a Mocking Bird" ü de unutmamak lazım.
Hayret, The Godfather'ı kimse yazmamış. Mario Puzo' nun aynı adlı romanından uyarlanan film, sinema tarihinde kırılması güç bir çok başarıya ve hayran kitlesine sahip.
Lord of the Rings konusunda tutaste ile aynı fikirdeyim. Daha iyisi yapılana kadar, olabilecek en iyi Yüzüklerin Efendisi uyarlaması budur bence. A Clockwork Orange da gayet iyi bir uyarlama bence mesela. En iyi Stephen King uyarlamasının da The Green Mile olduğunu düşünüyorum.
yeşil yol..
LOTR dizi olarak uyarlansaydı,bölüm bölüm gideceği için,kitaptan çok şey alabilirlerdi.Çünkü sinema filmi kısıtlı bir süreye,genel bir kitleye hitap ediyor.Sadece romanı okuyan kitleye hitap etseydi,bu kadar beğenilmezdi bence..
Fight Club güzeldir o konuda fakat kitabı o kadar harika ki filmi bi şekilde "olağanüstü" olamıyor gözümde. Ama yine de çok güzel!
the shining'e kötü uyarlama lotr iyi uyarlama demek bana göre biraz garip. tom bombadil gibi bir karakteri yorumlamaya cesaret edemeyen yönetmenin bir filmi iyi uyarlama değildir.
Tabiki Kitap ve film bambaşka şeyler.Ama dediğim gibi hikayeye sadık veya tutarlı kalındıkça ''iyi bir uyarlama''diye nitelendirebildiğimiz filmler oluşuyor..LOTR buna iyi bir örnek bence...
The shining bence başarısız bir uyarlamaydı.Bu konuda King'in yorumuna katılıyorum,kubrick'in kitabı anladığını sanmıyorum.Ya da kendi kafasına estiği gibi işlemeyi tercih etmiş.

Bir kere romanı okumayan seyirciler için değil bu film,romanı okumayan için film eksikliklerle dolu olacaktır ve memnun kalmayacaktır. Afişine uyarı diye yazılmalı bence :)

Gerilim olarak etkisini bilemem ama ben gerilmedim bu filmde hiç.Arka fonda rahatsız edici bir müzik(kasıtlı olarak seçilmiş tabi) ve kamera hareketleri güzel.Ama bunlar kesinlikle iyi bir uyarlama filmi oldğunu göstermiyor.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL