Belirsiz Gece Suare 31 - Adaylar

Ben de Fotokopici Çocuk diyorum. Konusu beni cezbetti. :)
Sorun Yaratan Adam'a gitsin benim oyum. Afişi ile bir tık öne geçti ondan :) Bu arada sanırım ilk defa bu kadar "yeni" bir suare hazırladım. En eski filmimiz 1998.
1) Ölümül Çözüm -Le couperet (2005)- okgokg



Bruno on beş yıldır aynı şirkette çalışan, yani düzenli bir işi ve hayatı olan bir adamdır. Yıllarını aynı kağıt fabrikasında yöneticilik yaparak geçiren ve patronlarına büyük bir sadakatle hizmet eden Bruno'nun başına beklenmedik bir olay gelir, işten atılır.

Kaynakların yetmediği gerekçesiyle birçok arkadaşıyla beraber kapının önüne konan Bruno için yaşadıkları tam bir felaket değildir. Ne de olsa başarılı bir iş hayatı olmuş ve iyi bir kariyer yapmıştır. Dünyada yeni bir iş bulmaktan kolay ne olabilir ki?

Ancak üç yıl sonra aynı noktada olduğunu gören ve bir adım bile atamadan hala işsiz dolaşan Bruno'nun hayatı artık felaketlere sürüklenmektedir. Olaylar bir prestij meselesi olmaktan çıkmış, hayat, ölüm-kalım savaşına dönmüştür. Bulduğu geçici iş karısını ve çocuklarını sadece tok tutmaya yetmektedir.

2) Sorun Yaratan Adam -Den Brysomme mannen(2006)- miss pace



40 yaşındaki Andreas, kendini garip bir şehirde bulur. Oranın neresi olduğu veya nasıl geldiği hakkında en ufak bir fikri yoktur. Bir işi, evi ve karısı vardır. Bir şeylerin yanlış gittiğinin farkına varan Andreas, şehirden kaçmaya çalışır fakat herhangi bir çıkış yolu yoktur.

Hugo isminde bir adamla tanışınca onun kaçmasına yardım edebileceğini düşünür. Öteki dünyaya kaçmak için ufak da olsa bir ışık doğunca, Andreas bu şansını sonuna kadar kullanmaya karar verir.

İlk gösterimi Cannes Film Festivalinde yapılanSorun Yaratan Adam, son dönemde Norveçten çıkan en ilginç yapımlardan biri.

3) Fotokopici Çocuk -O Homem Que Copiava (2003) -halamutlukalanlardansupheduymakgerekir



Andre, bir kırtasiyede fotokopici olarak çalışan fakir bir gençtir. Bir gün evinin penceresinden dürbünle etrafa bakarken gözü karşı apartmandaki bir daireye ilişir. Dairesinin penceresinden birkaç saniyeliğine gördüğü Silvia'ya aşık olur.

Silvia'yla konuşmak için mağazasına giden Andre'nin mağazadan bir şey satın almak için paraya ihtiyacı olur. Çalıştığı kırtasiyede bir ellilik kopyalar. Devamı da gelir, hatta parayı elde etmenin daha tehlikeli yollarını arar.

Süprizli bölümleriyle, heyecanlı kovalamaca sahneleriyle ve Rio De Janerio şehrinin tüm güzelliğiyle etkileyici bir yapım. Ayrıca Brezilya'nın önemliCinema Brazil Grand Prize festivalinden de tam altı ödüle sahip.

4) Defendor (2009) -crowfuu



Kimileri kahraman olur.

Kimileri anti kahraman.

Kimileri ise kendini kahraman zanneder...

Elimizde bir kahramanı anlatan bir film var. Daha doğrusu kendini kahraman sanan birisinin filmi.

Varlığı oldukça şüpheli olan ezeli düşmanı Captain Industry'ı bulmaya çalışan, attığı oyuncak bilyeler ile düşmanını şaşırtan, sapanı ile kötülere kök söktüren ve işkence aleti olarak göze limon sıkmayı kullanan kahramanımız.

Psikoloğu Dr. Park ve ilişkisinin ne olduğu tam belli olmayan uyuşturucu müptelası genç arkadaşı Kat ile kahramanımız Arthur.

Ya da nam-ı değer Defendor.

5) Bilinmeyen Kod -Code inconnu: Recit incomplet de divers voyages (2000) - cemal erdem



Paris'İn kalabalık caddesinde bir genç, dilenci bir kadının ileri doğru uzanmış eline buruşturulmuş bir kağıt parçası bırakır. Ancak o sırada oradan geçmekte olan siyahi bir genç olaya müdahale eder ve tartışma çıkar. Bu, bir anlığına, birbirinden çok farklı insanların kesişmesine neden olan bir olaydır... Genç bir oyuncu olan Anne, şansını sinemada denemeye hazırlanmaktadır. Sevgilisi George, bir savaş fotoğrafçısıdır ve mesleği gereği sürekli Fransa'nın dışındadır . George'nin erkek kardeşiJean, babasından sonra ömrünü çiflikte geçirmeyi pek düşünmeyen aklı havada bir gençtir. Amadou, sağır ve dilsiz çocuklara eğitim veren bir enstitüde müzik öğretmenliği yapmaktadır. Babası Afrika kökenli bir taksi şöförüdür. Maria, Romanya'dan gelmiş dilenerek kazandığı parayı ailesine yollamaktadır. Bir gün yakalanır ve sınırdışı edilir fakat sonra yine Fransa'ya doğru bir başka onur kırıcı yolculuğa çıkar. Bu insanların ve onların yoluna çıkan diğerlerinin ortak noktası nedir? Michael Haneke'nin oklarını yine ayrımcılığa, toplumsal şiddete ve ikiyüzlü devlet politikalarına fırlattığı film, yönetmenin kişisel sinemasının pek çok özelliğini de içinde barındırıyor.

6) Mutluluk -Happiness (1998 ) -kumik



Yalıtılmışlık... yabancılaşma.. mutluluk. Amerika'da hepsini birlikte alabilirsiniz. Ya da belki ayrı ayrı alma şansınız yoktur. Yeni bir televizyon alın mutlu olun. Yetmedi mi? Yabancılaşmayı deneyin. Televizyon alacak paranız mı yok? O zaman yalıtılmış bir hayat yaşayın. "Mutlu olun", eğer işe yaramıyorsa "mış gibi" yapın. İkiyüzlülüğü de ihmal etmeyin... 30 yaşındaki Joy Jordan; anne ve babasının, Florida güneşi altında yeni bir yaşama doğru uzaklaşırlarken arkalarında bıraktıkları NewJersey'deki evde, yalnız yaşayan, bekar bir genç kadındır. Yaşlı çiftin sevgiden yoksun ve acıklı evlilikleri ise, cazibesi yıllar önce sönmüş olan Diane'ın tehdi altındadır. Öte yandan hayattan umudunu kesmemiş olan Joy, doğru erkeğin ve kariyer başarısının hemen köşeyi dönünce karşısına çıkabileceğini düşünecek kadar saf gözlerle bakmaktadır yaşama. Halihazırdaki erkek arkadaşı Andy'yi kaybettikten bir süre iş değiştirip yetişkinler için eğitim veren bir "hayır kurumunda" işe başlar. Buradaki öğrencilerinden Rus göçmeni, taksi şoförü ve bir hırsız olan Vlad ile romantik bir ilişkiye de girecektir. Joy'un iki kızkardeşi, mutlu bir evliliği olan Trish ve başarılı yazar Helen, bir yandan Joy'a küçük gören ve acıyan gözlerle bakmaktan ve bunu dile getirmekten geri durmazken, bir yandan da itiraf edemedikleri kendi sorunlarına sahiptirler. Gerçek yaşamda karşılaşılan tehlikelerin yazılarına getireceği duygusal otantikliğin peşindeki Helen, telefon tacizlerinin kurbanı haline geldiğinde; sapığın, yan dairedeki yakışıklı değilse de zararsız görünen yalnız genç adam, Allen olduğundan bihaberdir. Helen'e platonik bir şekilde aşık olan Allen'in kendi başındaki dert ise, pek de göründüğü kadar zararsız olmayabilen Kristina'dır. Allen hastalıklı romantik dertlerini psikoloğu Bill ile paylaşır. Pek tabii ki Bill'in Helen'in kızkardeşi Trish'in kocası olduğunu ve kendi "küçük" tutkuları olduğundan habersizdir. Bill bir yandan ergenlik acıları içerisindeki oğlu Billy'nin kendi sorunlarına cevap bulmaya çalışırken, bir yandan da küçük çocuğun okul arkadaşlarında sapkın bir çekicilik bulmaktadır. 1998 Cannes Film Festivali'nin uluslararası eleştirmenler ödülünü oybirliği ile haketmiş olan bu film, tematik ve biçimsel olarak Todd Solondz'un bir önceki eseri Oyun Evine Hoşgeldiniz'in devamı olarak kabul edilebilir. Solondz bu denemesinde de, bir öncekindeki kadar başarılı olmayı ve tüm eleştirmenler tarafından saygıyla selamlanmayı bilmiş görünüyor.

7) Lucia'dan Sonra -Despues de Lucia(2012)- LemaPrettyyy



Alejandra ve babası Roberto ksabaya yeni taşınmışlardır. Bu Alejandra için yeni bir okul, babası içinse yeni bir iş demektir. Arkanda bırakacağın çok fazla şey varsa, yeniden başlamak bazen biraz zor olabilir.

8) Gider Kokusu -O Cheiro do Ralo (2006)-Irinaaa



Lourenco, Sao Paoloda bir ikinci el dükkanı sahibidir. Soğuk alışveriş ilişkisinden yavaş yavaş tuhaf bir zevk almaya başlar, zira dükkanına gelen ve mali zorluklar içinde olan müşterileri haksız bir şekilde istismar etmek hoşuna gitmektedir. Lourenco dünyayı, sadece kullanılmış eşyaların değil, insanların da tercihen düşük fiyatlara - satılık olduğu bir yer olarak görür. Dükkanına gelen insanları özelliklerine veya sundukları eşyaya göre sınıflandırır; gelin, gramofon adam, veya uyuşturucu bağımlısı. İnsanları eşyalar haline dönüştürme süreci sadece Lourenco bazı insanlarla ilişkisinde kendisine yabancı gelen bir para birimine, yani şefkate başvurmak zorunda kaldığı zaman sona erecektir. Ayrıca, sembolik bir şekilde, dükkanda kötü kokular saçan kanalizasyon da onu çok rahatsız etmektedir. Kontrolü altında olduğunu sandığı karakterlerin karşısında Lourenco dünya görüşünü tekrar gözden geçirmek zorunda kalır
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL