Bilen var mı? SORU

retroduction

Konuyu Açan: retroduction

24.08.2011 08:27

Tam olarak sınıflandıramadığım bir filmi arıyorum. Aklımda yalnızca bazı sahneler kalmış. Hatırladığım kadarıyla film genel olarak eski bir otelde geçiyordu ya da ona benzer eski tip, odaları kiralık olan otelimsi bir yerde. Filmin ana kahramanı bir yazardı ve otelde kitabını yazmaya çalışıyordu. Bir türlü yazamıyordu falan. Sonra çatı katında gizemli bir kız vardı. Sanırım ona işkence mi ne ediyormuş biri yani böyle garip bir gizem vardı o çatı katında, tam hatırlayamadım.

Yazar olan adamın komşularından biri yönetmen gibi bir şeydi ve bir korku filmi çekmiş sanırım. Senaryosunu oteldeki herkesle birlikte yazmışlardı yanlış hatırlamıyorsam. Ve o senaryoyu yaşıyorlardı ya da o senaryoda yarattıkları gerçek oluyordu gibi bir durum söz konusuydu. Bir de filmin son sahnesinde yazar olan adam çatı katına çıkıyordu ve orada bir sürü uçuşan kağıtlara dönüşüyordu.

Başka detay olarak oteldekilerin hepsi yaşlıydı sanırım. Ve bir sahnede adam transa geçmiş gibi çok güzel bir şekilde kitabını yazmaya başlıyordu bilgisayarında. Sonra ya bilgisyar kapanıyordu ya da başka bir şey oluyordu neticede o yazdıkları siliniyordu bilgisyardan. Ben çok bir şey hatırlayamadım maalesef ancak umarım filmi hatırlayanınız vardır.
yazdıklarınız her ne kadar bir film olmasa da bana Masters of Horror'un Valerie on the Stairsbölümünü çok hatırlattı.

http://www.imdb.com/title/tt0805420/
Buna benzer bir Stephen King hikayesi hatırlıyorum bende. Ama tam adını hatırlayamadım Belki hikayesinden filme uyarlanmıştır. İşinize yarayabilir diye yazayım dedim.
stephen king'in 1408 adlı romanından uyarlanmış aynı adı taşıyan bir film var ve sizin anlattıklarınıza kısmen uyuyor. fakat burada başroldeki adam gerilim tarzı romanlar yazan ve bu romanları yazmak için korkunç denilen, üstünde şehir efsaneleri olan yerlere gidiyordu. en son bir otel ve o oteldeki 1408 numaralı odada yaşananları hakkında bir şeyler duyup oraya gidiyordu. ama anlattıklarınıza pek uymuyor gibi.

bir de yine stephen king'in başka bir kitabından uyarlanmış the shinnig filmi var. o film de eski bir otelde geçiyordu. yine başroldeki oyuncu yazardı ve kitap yazmaya çalışıyordu. kitabını yazmaya çalışırken aynı zaman bekçilik yapıyordu otele. ikisinden biri olsa gerek. başka da aklıma gelmiyor zaten.
büyük ihtimalle shining versiyonlarından biridir.
Valerie on the Stairs...
Yantılayan herkese çok teşekkürler, cevaplarınızı hemen inceledim ve Masters of Horror bölümü olan Valerie on the Stairs'miş.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL