Sinema Atölyesi

Özlet Taluer yönetiminde 15 Ocak 2011 Cumartesi günü, Sinema Atölyesine başvuran gençler ön eleme sınavına girecekler. Sınavı başarıyla geçen gençler 16 Ocak 2011 Pazar günü Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde ders başı yapacak.

Sinema Atölyesine girmek isteyen gençlerde en az lise mezunu olmak ve 30 yaşından gün almamış olması şartı aranılacak. Sınavı kazanan gençler, bir yıl, ücretsiz sinema eğitimi alacaklar. Eğitimlerinin ardından başarıyla mezun olan öğrencilere hem Sinema Atölyesi hem de Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikası verilecek.

Sinemacı YetiştirmekSon yıllarda Türk sinemasının büyük atağa kalktığını vurgulayan Özlet Taluer, sinema sektörüne iyi eğitim almış gençler yetiştireceklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti. Sinema atölyemiz, sektöre sinemacı yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Teorik derslerden çok pratik derslere ağırlık verilecektir. Kursta, senaryo, kurgu, prodüksiyon, kamera, oyunculuk ve belgesel dersleri yer alacak dedi.

Hiçbir okulda olmayan makineler Kartal Belediyesinde var
Dünyadaki sayılı sinema atölyeleri ve üniversitelerdeki makine parklarının Kartal Belediyesinde bulunan sinema makineleri kadar iyi olmadığına vurgu yapan Özlet Taluer, Bugün ülkemizde açılmış olan özel sinema atölyeleri ve üniversiteler Kartal Belediyesinin sahip oldukları teknik olanaklara sahip değillerdir. Bununla gurur duyuyoruz. Çünkü, hiçbir üniversite ve özel sinema okullarında bu makine parkları yoktur dedi.

Dizilerde mezunlarımız var

Gelişen sinema ve dizi sektöründe sinema atölyesinde yetişen Kartallı gençlerin de olduğuna işaret ederek, sinema atölyesinden mezun ettiğimiz öğrencilerden yüzde sekseni iş bulmuştur. Dizilerde çoğunlukla kursumuzdan mezun olan gençler senarist, reji görevlisi ve kameran olarak çalışmaktadır. Bu da bizleri sevindiriyor. Kursun son dönemlerinde sinema sektöründen öğrencilerimizle çalışma talepleri geliyor.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL