Gemide geçen korku filmi SORU

gixevu

Konuyu Açan: gixevu

25.02.2014 01:50

Benim çok eskilerden televizyonda izlediğim bir film bu. Çok büyük olasılıkla gemide geçiyor (ama uzay gemisi de olabilir,hiç şaşırmam) Buraya gelen insanlar mekanik aletler tarafından tek tek öldürülüyordu. Gemide hayaletler falan yoktu, sadece geminin mekanik bir beyni vardı (I,Robot filmindeki gibi ) . Sonra kurtulanlardan biri bir odaya kaçıyordu,orda kendisi gibi saklanan bir adam buluyordu ve sanırım bu adam mühendis gibi bişeydi geminin mekanızmasını kontrol edip onları öldürdüğü ortaya çıkıyordu yadatam tersi olupta,bu adamın bu gemiden kurtulmak için geminin mekanızmasına zarar verip kurtulmak için aletler yaptığı bir oda da olabilir . Genel olarak bir gemideki mekanik aletlerin insanları öldürdüğü bir film bu..çok büyük ihtimalle Amerikan ,korku/gerilim filmi.Ghost ship,Alien serisi falan değil.. Yardımcı olabilir misiniz?
Yapım yılı - oyuncu vb. tahmininiz var mı ?
Gixevudaha önceki mesajdaAct'ın dediklerine katılıyorum biraz daha bilgi verirmisin ne zaman izlediniz mesela tahmini yapım yılı vb.? yinede bir tahminde bulanayım sanırım bu film olabilir belki.

http://www.filimadami.com/film/7208/pandorum/ ?
Benim de aklıma ilk gelen film pandorum oldu ancak anlatıma göre uyuşmazlık olduğu için yazmadım.

Fakat şu da var; hatırladığımız gibi olmuyor bazen.Bir soruda ben zombie filmi demiştim,filmi izleyen yardımsever arkadaş nokta atışı filmi bildi ve film bilim-kurgu filmi çıktı.

Yani pandorum olabilir.
Öncelikle söyleyeyim,Pandorum değil. Bazı sahneleri benzerdi ama, mesela uzun birbirine benzeyen metalimsi koridorlar falan hatırlıyorum. Oyuncular sürekli birşeyden kaçış halindelerdi. Oyunculardan ünlü olan yoktu sanırım ama o zaman oyuncu bilgim, Brad Pitt,Arnold Schwarzenegger falandı. 90'lı yıllardan yada 2000li yıllarından başlarından bir film olması gerek. kesinlikle 2008'den sonra değil. Birde hatırladığım bir sahne daha aklıma geldi, bu "şey" den kaçan geminin eski mağdurlarından biri uzun süre kaçmayı başarmış kendine bir sığınak gibi bişi yapmıştı, hatta başka biri burayı bulduğunda sevinmiyordu falan.Yok mu hatırlayan? :( Tv filmlerinde gösteriliyordu
Son olarak aklıma ''Virus'' filmi geldi.İhtimaller dahilinde sanırım.

Gemi,robotlar vb.

http://www.imdb.com/title/tt0120458/

Bu kadar basit olmadığını umuyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=GuFUUuvbEx8
Harikasın Act, o kadar basitmiş aslında. Virus (1999) aradığım film. Zaten trailerından o olabileceğini düşünmüştüm,izledim ki oymuş. Gemide geçen korku filmlerine baktım ama virüs falan diyince elemişim heralde. Birkaç sahnesini kafamda değiştirmişim, uzaylı falan yoktu hatırladıklarımın arasında ama film bu, sağol tekrardan :)
Actzombi diye hatırlayıp bilimkurgu çıkan filmin adı neydi? meraklandım şimdi:)
winterŞu benim 4 tane film tarif ettiğim başlıktaki 2. film.Hatta 3. filme ''tanıdık geliyor'' yazmışsınız.

http://www.filimadami.com/film/1908/la-jetee/
Actyanıt için teşekkürler
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL