İkinci kez izlemeye çekinilen filmler

taxidermia. hatırladıkça bile midem bulanır.
District 9, film iyi hoş da öğğğ yani, o karides görünümlü uzaylılar hiç olmamış, tiksindim :(
"it".ilk izlediğimde yalnız yatamamıştım.palyaçolardan tırsmaya başladım o filmden sonra.palyaçolardan ve şu büyük tahta kuklalardan nefret ediyorum.onlarla ilgili korku filmlerini tek başıma izleyemiyorum hala.yinede yıllar sonra 2. kez izledim "o" yu.bu sefer çok etkisi olmadı tabi ama yinede palyaçolar ve kuklalar benim için en ciddi korku öğeleri.yeni nesil korku filmleri ise tamamıyle tiksinç bana göre.işkence edilen,parçalara ayrılan kan revan içindeki insanların hali korku değil tiksinti veriyor.midemi bulandırıyor..
Temple Grandin, I am Sam, Atonement, My Girl.
Requiem For a Dream'ı tekrar izlersem boğazımdaki aynı yumruyu bana yeniden yaşatır diye korkuyorum. Dvd'si duruyor öyle başucumda,bakışıyoruz. Soundtrack'i dönüyor sürekli odamda... Sonrasında A Serbian Film'de benzer bir kaderi paylaşıyor, ikinci kez izlemek o filmi cidden zor,hem beğenir hem de midesi bulanır insanın. Hayat Güzeldir var birde benim için, tekrar izlemeye içim elvermedi, yufka yürekli kesildim, izleyemedim.
Genelde küçükken izlenip, bir sebeple insanın aklında çok fazla yer edinmiş filmlerdir bunlar. Misal, The Good Son. Ben seneler sonra tekrar izledim, çok üzüldüm. Aynı şekilde ne yalan söyleyeyim, Back to the Future serisi de tekrar izlenmemeli kanımca (ben yandım siz yanmayın =)). Hele ki Terminatör, Robocop serileri.. Korku filmleri de böyle mesela, küçükken pek tabii ki inanılmaz etkilenmiş oluyorsun, ama esasen dünyanın en tırt korku filmiymiş =) Örnek: Chucky =D
Gayet haklı ve farklı bir gerekçe katılmamak naaaamümkün :)
Çook sevdiğim bilim-kurgu ya da fantastik-kurgu filmi asla tekrar izlemem. Tekrar severim sevmem endişesi değil benimki, aynı olayları tekrar görmek gerçekliğini kaybettirir benim gözümde ondan. Tamam biliyorum günün birinde mavi kulübesiyle Doctor karşıma çıkmayacak ya da Luke Skywalker hiçbir zaman kankam olmayacak ama bi genç kızın hayalleri olabilir değil mi? Yıkmamak lazım bunları, tekrarlara göz ucuyla bile bakmamak lazım.

Özet: İlk izleyiş olaylara katılmaktır, ikinci izleyiş sadece efekt izlemektir, hayale ve umuda vedadır.

Asıl Cevap:

Star Wars serisi ve Doctor Who? ilk aklıma gelenler
"İlk izlediğimde verdiği keyfi tekrardan alabilir miyim acaba?" diyerek izlemekten kaçtığım Nunta Muta mesela.

Dök içini.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL