savaş pilotu SORU

babelfish

Konuyu Açan: babelfish

24.11.2013 20:05

şimdii, adını aradığımız bu film, gerçek bir olaydan uyarlanmıştı diye hatırlıyorum.. 80'ler civarı bir yapım olması muhtemel, ve Amerikan yapımı..

filmdeki sevgili pilotumuz, yeri gök sanarak "yükselmeye"(!) çalışır ve güm diye yere çakılarak hayata gözlerini yumar.. kaza sonucuda verilen raporda ise, kazanın pilot hatası sonucu gerçekleştiği yönündedir.. rahmetlinin eşi ise buna pek inanmamaktadır, çünkü kocasının çok başarılı bir pilot olduğunu bilmektedir.. daha sonra birilerinden, aynı model uçakta daha önce de benzer kazalar yaşandığını duyar.. bunun üzerine üretici firmaya (ya da hava kuvvetleri'ne, tam hatırlamıyorum) dava açar ve böylece iki taraf arasında büyük bir savaş başlar..

neydi bu film, hatırlayan var mı?
Ya inanmazsın ama ben bunu belgesel biliyorum. NG'de "kaza raporu" isimli bir programda anlattığın olaya çok yakın bir hikaye aktarıldı. Ama hani,filme de çevrilmiş olabilir. Emin misin,film olduğuna ?
evet ya eminim.. bayağı küçüktüm izlediğimde ama filmdi, çok net hatırlıyorum aslında filmi ama işte adı kayıp bende sadece.. gerçek bir olay olduğundan, o belgesel de bunla alakalı olabilir büyük ihtimalle.. eğer belgeselde geçen isimleri hatırlıyorsanız, o şekilde arayalım bari..?
hmm bayağı benziyor konu ama bunda karısından gizli ikinci bir hayatı olan (muhtemelen eşcinsel) bir adamla ilgili durumlar var.. ben film boyunca mahkeme hatırlıyorum ve daha eski bir yapım olması lazım.
oooh çok şükür, 3 sene sonra :) teşekkür ederiiim.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL