charlie and the chocolate factory

---spoiler---

Tim burton ın güzide masallarından biri...filmdeki sahnelerde mantık arayanlar filan çıkıyor bazen ki bu duruma çok şaşırıyorum.bu film sadece fantastik bi film değil.yani tutup ''ee kızına sincaplar saldırdığında babası niye yardım etmiyo,küçücük kapı atlasın üstünden gidip yardım etsin'' vb. şeyler düşünmek doğru değil filmle ilgili.annenin çocuğunun böğürtlen(heralde böğürtlendi:D) olmasını normal karşılamasına laf edilmesi,filmde mantık aranması gerçekten komik.çünkü bu film fantastik bi filmden çok bir masal.nasıl çocukken alice in büyümesi küçülmesi garip gelmiyorsa,nasıl hayvanların konuşması garip gelmiyorsa,sadece eğlenceli geliyorsa bu filme de öyle bakmak ve diğer fantastik sinema eserleriyle bir tutmamak lazım.

filmin en güzel yanı okuduğumuz dinlediğimiz masallar arasında hiç bu kadar güzel ve çok mesaj veren bi masal olmaması.filmi izleyecek yaş kitlesi de hesaba katılarak ve masal mantığının dışına çıkılmayarak bu mesajlar gayet açık ve net bi biçimde verilmiş.küçük bi çocuk bu filmi izlediğinde fabrikaya gelen 5 çocuğun başından geçenleri,oompa loompa ların şarkı eşliğinde verdiği mesajları duyup çok yararlı bi 2 saat geçirebilir.

o zaman film çocuk filmi mi?...hayır,kesinlikle o kadar dar kalıplı bi film değil.

büyüklerin de izleyip çocukca duygular yaşamasını,her birinin farkında olduğu doğruları çocukca bir gözle görebilmesini sağlayan bi film.hepimiz aşırı hırsın,memnuniyetsizliğin,açgözlülüğün vs. kötü huylar olduğunu biliriz.ama hepimiz buna rağmen yapmaya devam ederiz.belki büyük belki ufak boyutlarda.belki bu davranışları göstermeyiz ama başka yanlış olduğunu bile bile yaptığımız davranışlarımız vardır.işte bu film bize ey arkadaş bak izleyen çocuk bile farkına varıyor.çocuğa anlatsan çocuk anlıyor.sen niye sadece anlamış gibi yapıyorsun? veya madem biliyorsun neden öyle yaşamıyorsun diyor.

herşey basit ve net olarak ortada.anlamak için kafa yormana gerek yok.ne verildiğini biliyorsun ve film bittiğinde hakikaten dünya bu durumda diyorsun.o zaman kendin başla değişmeye.ilk başta kendini yont kendini düzelt.

benim için bu film zeminden başlayıp insanlığın yaşamını düzeltmek adına yapılmış ufak ama önemli,yararlı yapımlardan biridir.dünya böyle deyip işin içinden çıkmamak lazım.kişisel bazda farkındalık olmadan.bişeyleri düzeltmeye çalışmadan toplumsal bazda iyileşme olamaz.film anlattıkları açısından çok basit olabilir ama bence insanı insan yapan bu basit ama önemli değerler.kendimizi sorgulamamız ve bi yerden,belki en basit yerden başlamamız için araç olabilecek bi yapım.

---spoiler---
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL