kemal sunal hakkında ilginç bir muhabbet... SORU

billy_walsh

Konuyu Açan: billy_walsh

21.09.2014 03:20

dostlar,

kemal sunal'ın bilinmeyen yönleri vs. ile ilgili şöyle bir liste gördüm:

http://listelist.com/kemal-sunal-bilinmeyen-fotograflari-yonleri/

burada zeki alasya kemal sunal hakkında diyor ki:

Aptal sanılırdı. Ama son derece zeki bir adamdı. Kendi kurallarını koydu. Çaresizdi çünkü Korkaktı da. Çok üstüne geldiler. Ben de gittim. Ama saygısızlık yapmadım

bu yorumun bağlamını bilen var mı, ne için üstüne gidilmiş, niye çaresizmiş ve korkuyormuş?

aşırı merak ettim, tam bilmiyorsanız bile tahminlerinizi söyleyin, tartışalım, aydınlanalım..
Ben de halit akçatepe'nin bir röportajında dinlemiştim buna benzer şeyler. Halit abi'nin anlattığına göre kemal sunal çok korkak ve hassas bir insanmış. Bir film çekiminde gece vakti ayağını denizin kenarındaki suya sokması icap etmiş. Fakat korkusundan bunu yapamamış. Bu ve bunun gibi enstantanelerin sıklıkla yaşandığından bahsediyordu. Hatırladığıma göre bu durum, kemal sunal'ı kendi hükümranlığını kurmaya yöneltmiş ve kendi kurallarını koymuş. Bir süre sonra da genellikle de tek "star"ın kendi olduğu filmlerde rol almaya başlamış zaten. Özellikle 80 dönemi filmlerine bakınca bu durum farkediliyor sanki biraz.
ya işin iç yüzü çok enteresanmış hakikaten.. baya kibir ve ego çatışması var işin içinde.. biraz daha araştırınca şöyle bir şeye rastladım, biraz üzüldüm aslında:

-----ALINTI-----

"- Sayın Sunal, sinemada kendinize rakip olarak kimleri görüyorsunuz?

- Şu anda, hiç kimseyi rakip olarak görmüyorum. Girip, çıkanlar oluyor, olacaktır da... Kemal Sunal'ı yenmek için arayacaklardır. Onlar öyle düşünüp, söylüyorlar. Halbuki yanlış... 50-60 firma var, ben hepsine cevap veremiyorum. Daha beş tane gelsin, hepsini idare eder. Ben senede dört tane film çekiyorum. Özellikle birkaç senedir, tek geçerli olan da, Kemal Sunal..."

...

"- İlyas Salman ile Şener Şen için görüşleriniz nedir?

- Hepsi benim arkadaşım. Şener Şen, iyi oyuncudur, kabiliyetlidir. İlyas Salman'ın başarısı bu kadardır. Bundan ileriye gidemez. Sert bir suratı var. Şener'le beraber oynuyorduk. Benim bir sürü filmimde oynadı. Açmazcılık yapıyordu. Yani "kavuklu-pişekar" ikilisini oluşturuyorduk. Şimdi tek başına bir deneme yapıyor. Bilemiyorum, daha onu da göreceğiz. Ama belli mesuliyetleri alıp, film yapacağına, ikinci adamı oynamaya devam etseydi bence, kendisi için daha yararlı olurdu."

-----ALINTI-----

şurada tamamı var:

http://sinemakafasi.com/2013/08/31/kemal-sunal-roportaji/
Ben de biraz dumur oldum desem yeridir. Hiç beklemediğim tarzda cevaplar vermiş kemal sunal. Onun filmlerindeki gibi mütevazı bir insan olduğunu düşünürdüm. Şimdiye kadar da bunu hiç sorgulamamıştım bile. Röportajda da bahsedildiği gibi biz onu kemal sunal olarak görmüyorduk, şaban'dı o bizim için. Bunları okuduktan sonra şaşırıp, üzülmemizin sebebi de bu.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL