erkek oyuncular kadın oyunculardan daha mı iyi oyuncular?

Ayrım falan yok,erkekler bariz daha iyi oyuncu.Milyon tane film izlemiş adamım.
bence bariz bir üstünlük yok. drama veya müzikallerde aktristler daha üstündür aktörlere göre. karakter oyuncuları var her iki cinsiyettende hiç böyle düşünmemiştim. aslında pekte tartışılacak bir konu değil çünkü ikiside birbirini tamamlıyor ortaya ya rezalet bir şey yada harika bir şey çıkıyor.
neden böyle bi ayrım yapmak istediniz?
Kadın oyuncular,özellikle Holywood camiasında,belirli bir yaşa kadar işlerini icra edebiliyorlar. Rol yeteneğenin yanında,görsel imajları da ön plana çıkıyor aktrislerin. Bu yüzden,belirli bir yaşın üstüne çıkabilen aktris sayısı Amerikan sinemasında çok fazla değil. Çoğunluğu,belirli bir yaştan sonra jübile yapmak zorunda kalıyor. Erkek egemen çalışma sahası sadece sinemada değil hemen hemen her alanda hakim zaten. Genelde erkek egemen bir yapı var. Bu erkeklerin belirli bir alanda daha başarılı olmalarından çok,baskın olmalarından kaynaklanıyor olmalı.

Holywood sinemasının erkeğe ve kadına yüklediği anlamlar,tanımlar ve göstergeler,oldukça muhafazakar bir izlekte devam ediyor. Kadın,bu filmlerde hala,korunup kollanması gereken bir öğe,kolundan tutulup çekilen,götürülen,ordan oraya atılan bir metadan başka çok şey ifade etmiyor. Pop filmlerde bu algı daha çok göz önüne çıkıyor olmalı.

Bu böyleyken,bence bir kadının oyunculuk becerilerini,Amerikan sineması içerisinde sergileyebilmesi çok da kolay olmuyor. Buna rağmen bu sinemanın da son derece başarılı aktrisleri mevcut.

Görüşlerim kuzusaldır.
şimdiye kadar izlediğim bir çok filmde kadın oyuncuların çok bariz bir oyunculuk sergilemedikleri kanısındayım.. yani iyi oyuncu tablosu gözümün önüne geldiğinde bütün filmlerinde çok iyi iş çıkarmış ve oyunculuğuyla göz doldurmuş bir çok erkek oyuncu varken maalesef ciddi bir kadın oyuncu öğesi yok.. acaba ben mi yanlış düşünüyorum yoksa özellikle hollywood sinemasında erkek egemen bir oyunculuk mu var bilemiyorum...
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL