en beğendiğiniz star wars filmi

su an neredeyse dunyanın her yerinde darth vader isminin bilinmesi bence 4 5 6 yı kısaca acıklıyor. ama phantom menace ve attack of the clones olmamalıydı derim. jar-jar binks özellikle ölsün yok olsun.. Ama Empire Strikes Back benim için dunya uzerindeki en iyi filmdir.
ben yeni seri hakkında çoğunluğa katılıyorum(3-2-1) ama bence 4 çok iyi filmdi.ben 4deki senaryonun tutarlılığını ve sürükleyiciliğini diğer filmlerde göremedim açıkçası.özellikle 6 bence çok kötüydü.

---spoiler---

luke jedi master oldum diye(nasıl olmuş 5-10 günde onu zaten anlamadım ama) kasım kasım kasılıyor ama rancor u öldürmek için kapıyı indirecek kola taş atıyor!!!hani force falan bir ittirseydin abi kolu yani..orada zaten film koptu bende.sonra r2d2 nun içine kılıç saklama dehası gösterdiği planı görünce lucas'ın dehasına bir filmde ikinci defa hayran kaldım herhalde 4 yaşında yazmıştır bu filmi diye.

---spoiler---

sonuç olarak yeni seriyle ilgili bir şey eklemeyeceğim.sıram şöyledir: 4-3-5-2-6-1.
Attack of the Clones ve Revenge of the Sith'i sinemada izleme zevkine-şeref değil, direkt zevk- nail olduğum için, bu iki filmin yeri bende ayrıdır-hele ki Sith-. Amma lakin ki duygusallığı bir kenara bırakacak olursam......... Karar veremedim amaphantom menace'i asla izlemeyin, güzelim seriye olan bütün merakınız gidebilir. Benden söylemesi.
Kesinlikle ve kesinlikle eskiler daima en iyileri diyorum. Ama Empire Strikes Back aralarından en iyisiydi bana göre. The Phantom Menace'ı izlerken resmen hayal kırıklığına uğramıştım. Oldies but goldies diye boşuna dememişler.
Seriyi son 2 sene içinde izlemiş biri olarak ben 3. filme taparım şahsen. Ama eskilerin muhabbetlerde 5. filmi öve öve bitiremediklerine çok şahit oldum. Nesil farkı sanırım burda kendini gösteriyor.
Beni en çok altıncı bölümü seviyorum. Luke'un Darth Vader ile yaptığı son düello ve eşliğindeki müzik harikaydı bence.
Bu koskoca seriyi 2 ay önce izlemiş biri olarak önce kendime sağlam bir küfür ediyorum ve geçiyorum yorumlarıma..;



!--SPOILER--!!--SPOILER--!!--SPOILER--!

Star Wars fanatiklerinin %90'ı Empire Strikes Back'i ilk sıraya yerleştirse de ben ilk sırama 3. filmimiz, Revenge of the Sith'i koyuyorum. Lucas ikinci nesil filmleri hazırlarken tasarım olarak başarısız olmuş olsa da, gerek duyguları yansıtma konusu gerek görsellik ve estetik yönden 2. nesil 1'den daha iyidir. 3. filmimizdeki çifte düello tüm fanatikleri kaçıncı izleyişleri olursa olsun koltuklarına yapıştırıcak cinstendir. Buna karşın eski filmlerdeki lightsaber kapışmalarının tatmin ediciliği bulunmamaktadır.

Sıralamam : Revenge of the Sith - Empire Strikes Back - The Phantom Menace - Return of the Jedi - Attack of the Clones - A New Hope

!--SPOILER--!!--SPOILER--!!--SPOILER--!



" You Were the Chosen One..!! "
nihayet bir star wars başlığı!



öncelikle, elbette orjinal üçlemeyi sinemada izleme fırsatına sahip olamadık asla, ve hatta ben 6 filmden yalnızca birini (episode 3) sinemada izleyebildim. ancak her bir filmi bir çok defa izlemiş ve extended universe ile de şöyle böyle alakalı biri olarak filmleri değerlendirmeye alır isek :



episode 1 : darth maul - obi-wan kenobi - qui-gon jinn düellosuyla ve duel of fates ile kalplerde taht kurmuş olup başka da bir numarası yoktur. ancak filmlerin genel yapısı düşünüldüğünde (anakin skywalker'ın yaşam öyküsü) olması gerektiği gibi aktarıldığını düşünüyorum. jar jar gibi koca bir eksisi var gel gör ki.hmm



episode 2 : serinin en kötüsü kanımca, romantik komedi tadında sw mu olur?finaldeki count dooku - master yoda kapışması kurtarmış filmi bir tek. obi-wan, kuzum, o nasıl bir saç öyle ya?



episode 3 : sanmıyorum ki bu filmi izleyip de gözyaşı dökmeyen sw hayranı olsun. 2005 te bkft üyelerince sinema salonu kapatıp izlemiştik, çıkışta çoğunluk salya sümük. işin tuhafı, ne olacağını ve nasıl olacağını tam olarak biliyorduk ama yine de derinden etkiledi, anakin'in kendini içinde bulduğu zor durum ve finalde paralel bi şekilde gösterilen iki efsane düello, ve elbette "you were my brother!". ne denilebilir ki? obi-wan'ın saç sakal süper bu filmde bi de.



episode 4 : sw efsanesini başlatan film, hikayenin kompleks boyuta gelmeden önceki saf hali, tipik bir "iyiler daima kazanır" hikayesi. harrison for ve alec guiness performansları filmi sürüklemekte.



episode 5 : ...ve serinin tartışmasız en iyi filmi! sinema tarihinin en sağlam twist'lerinden birini barındırmakta, darth vader karakterinin anlam ve önemini nihayetinde hakkıyla idrak edebildiğimiz, vader'dan büyük imparator olduğunu öğrendiğimiz ve yoda'yla ilk defa tanışma onuruna eriştiğimiz film. olayın tarafları zamanında farkında olmasalar da ensest bir öpüşme sahnesi barındırmaktadır ayrıca.



episode 6 : ewok'ların varlığıyla charlie'nin çikolata fabrikasına dönmüş bazı sahneler, ancak orjinal üçlemeyi sonlandırması bakımından önemli. finalde luke'un güçle bir olmuş ustaları ve babasını gördüğü sahnede ağlamayanınız var mı? han&leia olayını da nihayet mutlu sona bağlamasıyla da ayrı bir önemi vardır bu filmin.



velhasıl kelam, benim sıralamam 5-3-6-4-1-2 şeklindedir.



may the force be with you!
Malumunuz milyonlarca kişinin en sevdiği filmler kategorisine kafadan giren, sinema tarihinin en aşmış serilerindendir star wars. Ama bu müthiş serinin en beğendiğiniz filmi deyince insanın durup düşünesi geliyor.

Bu hususta önce klasik seriyi irdelemek gerekiyor sanırım. Pek çoğumuzu daha bebeyken etkisi altına almış, belki de daha önce özel efekt nedir bilmeyen bünyeyi sarsmıştır klasik seri. Benim gibi seriyi ilk kez Tv de izlemiş talihsiz çocuklar için bile böyledir bu.

!--SPOILER--!!--SPOILER--!!--SPOILER--!

Şimdi efenim serinin ilk filmi ama kronolojik olarak 4. filmi olan "A New Hope" la müthiş ve hızlı bir başlangıç yapılmıştır seriye. Seriye giriş filmi olması dolayısıyla zaten o müthiş evrene alışmakla uğraşan bünyeyi (oha uzay gemileri,lightsaberlar, bu darth vader da kim, jedilar-isyanlar ne iş,prenses leianın saçı niye böyle, Han Solo niye böyle karizma, kankası Chewbacca niye böğürüyor vs.) zorlamamak için daha sade bir anlatım izlenmiştir.

Sonra bence klasik serinin en iyi bölümü "The Empire Strikes Back" le jedilerın doğasına yodanın Luke'a verdiği hızlandırılmış jedi eğitimiyle daha fazla giriyor, o müthiş baba-oğul düellosuyla gaza geliyor ve sonunda soru işaretleriyle kıvranıyorduk.

Klasik serinin en son filmi olan "Return of the Jedi" ile epik ve duygusal bir finalle noktayı koyuyordu George Lucas

Klasik seri için 5-6-4 gibi bir sıralamaya gidebilirim kendimce.

Gelelim yeni seriye...

1. film olan "The Phantom Menace" birçokları gibi beni de hayal kırıklığına uğratmıştır. Klasik seriden önceki olaylara "A new hope" kadar başarılı bir giriş yapamamıştır . George Lucasın her bulduğu yere teknolojiyi basması işe yaramamıştır. Anakin tabiri caizse bebedir daha Obi Wan edepli genç bir jedidır. Aksiyon sahnelerinin hakkını verecek bir karakter yoktur kanımca.

2. film "Attack of the Clones" la asıl olaylara girilmeye başlanmış, Anakin-Padme aşkı biraz soap-opera modunda kalsa da Anakinin dark side'a geçişinin sinyallerinin hafiften hafiften verilmesiyle bünye heyecanlanmıştır.

Ve iki seriyi birbirine bağlayan 3. film "Revenge of the Sith". Bir film bu kadar dokunaklı olabilir ancak. İzlerken hüngür hüngür ağlatabilir. (ağladığımdan değil. Bir arkadaşım ağlamıştı ordan biliyorum.) Daha mükemmel bitirilemezdi heralde bu müthiş seri. !--SPOILER--!!--SPOILER--!!--SPOILER--!

Şimdi anlayacağınız üzere yeni serideki sıralamam 3-2-1 olacak.

illa da iki seriyi içine katarak bir sıralama yapılacaksa bu benim için 3-5-6-4-2-1 şeklinde olacaktır.

Evet baktım bayağı yazmışım, hatta iyice abartmışım :) Acaba siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizin sıralamanız nedir?
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL