Neslimden tiskiniyorum. :(((

81... ovv eşşek kadarım.. Clementine gibi bir çizgi film geçti bizim kuşaktan.. ha çizgi film demeye şahit ister o ayrı.. korkardık manyakklarr gibi... son lokmaların yenmesi için annelerin silahıydı Clementine.. Origamiden beynimiz düğümlendi. Bütün mahallenin çocuğunu Maykıl Ceksın dayım diye kandırdım. Kimse demedi o zenci sen beyaz diye.. VHS lere çekildi Maykıl dayım Sezen Cumhur Önalın sunduğu müzik yelpazesi programından.. dansları çalışıldı evlerde sokaklarda..Lambada eteği, yeke yeke ayakkabısı gibi kavramlar vardı Allahımmmm en çok yeke yeke den utanıyorum ahahah. Hepimiz rengarenk macunlardan yedik.. 2 tel atıktır benim neslimde.. hep o macunlardan, maykıl ceksından, Clementine den, oraletten,... ooff büyüdükte ne oldu??
97 liyim ve bende neslimden tiksinmeye başlıyorum galiba :) tiksinmek bir farkındalık mı yoksa tiksinmemeye çalışmak umursamazlık mı anlayamadım, ve kimi zaman 98li 99 lu komşumla iyi anlaşabilirken kimi zaman da 89lu,84lü arkadaşımla gayet iyi anlaşabiliyorum. nedendir bilir misiniz; insan her zaman insandır ve aslında bizim sorgulamamız gereken şey nesil değilde bizlerin kafa yapısıdır,bilinçaltıdır ve insanlık nereye gidiyor'dur.
Bunun nesilden çok çevreyle ve yetiştirilme tarzıyla alakası var bence.

Ben özellikle bir nesle kinlenemiyorum.

Bazen bakıyorum 90lı yıllarda doğmuş adamlara zehir gibi kültür,insanlık akıyor üzerinden

ablacım diye çevrende geziniyor nezaket nedir biliyor. Açık fikirli, eleştiri kaldırabiliyor

herhangi bir konuyla alakalı fikir teatisinde bulunup sana bilmediğin şeyler gösteriyor.

Kafanı çevirip aynı 90lının bir alt sürümünü görüyorsun saygısız,bencil,ukala basmadığı toprak sanki dünya üzerinde

hiç var olmamış gibi davranıyor.

Benim yaşıtlarım içinde aynı şeyler geçerli. 50 yaşındakiler bile değişiyor bir bakıyorsun

İstanbul beyefendisi türkçeyi Sezen Cumhur Önal edasıyla konuşur, jilet gibi giyinir

saygıda kusur etmez bir bakmışın bir diğeri dangozun önde gidene iki kelamı bir araya getirip

cümle imal edemez. Buna kendimizi ve yakın çevremizi ıslah etmekten başka bir çare olduğunu

sanmıyorum ben. Aksi takdirde düzgün olanlar günbegün asimile oluyor,yozlaşmaya kurban gidiyor.

Verilen değere mutabık kalınan çoğunluğun doğrusuna her daim uymamak sorgulamak

aynısını değil daha güzelini yapmak gerek.

Velhasıl, insan çok ortalaması alınabilecek bir mahlukat değil çeşit çeşit renk renk.

Önemli olan güzel renkleri yakalayabilmek.
Her gün 96'lı kardeşlerimle vaktim geçiyor. Her kuşağın kendince arızaları varsa da (inanın birçoğunu yakinen yaşıyorum :) ben özel olarak kendi neslime karşı bir antipati besliyorum. Belki kıskançlık belki çekememezlik belki kendimi diğerlerinden akıllı görmek adınadır bu hisler. Bilmiyorum. Çok da önemli değil. Aslında neslimin bir diğer iğrenç özelliği de hiç bir şeyi çok umursamamaktır.

Geleceği bir filmle tanımlamak gerekirse:

Gelecek::

Kin Dza Dza

ile

Sleeper

arasında bir yerlerde olacaktır.

Kalbimden geçen gelecek ise:

Seksmisja

isimli filmde sonlanmaktadır.

İlle de bir dilek dileyeceksem diye dedim. Gerçi benim dileklerim tutmaz. Rahat olun.
Her neslin farklı kuşağı,getirileri ve götürüleri var ancak özünde aynı gerçek kimsenin umrunda değil. Herkes rahatına bakıyor.
Idıocracy - Age of Stupid - Wall-e

gelecekte bu üç filmin karışımı bir dünyada yaşayacağız zaten bu gidişle. kültürlü ve zeki bireylerden oluşan aileler daha çok "bu dünyaya çocuk getirilmez" diye düşünüp, kimileri "en az üç çocuk" yaparsa olacağı bu.. her yeni nesil bir öncekinden fena oluyor efendim, durduramıyoruz.. 70'liler de kim bilir 80'liler hakkında neler diyorlar, piii...
80 nesli nasildir bilmem ama 80 yilinin insanin icini bosalttigi kesin. Tipki 90 lar gibi 00 ler gibi 02 ler gibi. Aaa bak ne cok zamandir herkes birbirine benzer olmus megerse.
Bizim mahallede bi 50'li Aysel teyze var. Geçenlerde yine 50'li Asiye teyze ile komşularının 80'li kızı Elif'in yediği haltları konuşuyorlardı. Utanmaz Elif KPSS'ye hazırlancağına arkadaşlarıyla buluşup geziniyormuş. Ha bide bu Elif'in yine 80'li Batu isminde bi kardeşi var. O haylazda işden eve geldiğinde kafasını bilgisayardan kaldırmıyormuş. Artık nasıl sitelerde geziyorsa... Asiye teyze ile Aysel teyze bu Elif ile Batu'nun 50'li anne ve babalarının durumuna çok üzülüyorlarmış. Ama en çok da kalp hastası olan dedeleri emekli başçavuş 30'lu Hüsamettin amca için üzülüyorlarmış. Halbuki Hüsamettin amca torunlarının bir dediğini iki etmeyen vatanını seven mert olduğu kadar insancıl bir amcaymış. Vatanını o kadar çok seviyormuş ki 90'lı Ogün Samast'ın 70'li ve 60'lı astsubaylarla türk bayrağının önünde çekilmiş fotoğraflarını yatağının baş köşesine asmış. Hüsamettin amcanın bugünlerde tek tesellisi eskiden sıkı bir komünist dinsiz olan ama önce doğru yolu bulup imana gelen, ardından ticarete atılan kardeşi 40'lı Cevdet amcaymış. Cevdet amca önce doğru yolu bularak başladığı ticaret hayatında başarılı olmuş daha sonra geçtiği ak yolda ise mahalleye büyük bir cami yaptıracak kadar kuvvetlenmiş. İnanırmısın tanımadığım halde ben bile gıcık oldum bu Elif ile Batu'ya...

Valla ben onların yalancısıyım, duyduklarım bunlar. Seninde belirttiğin üzere bu 80'lilerde hiç iş yok. Ama yinede etrafını 00'lılarla 10'lular sarana kadar bekle derim...
Muhteremler,ben 83 doğumlu bir canlıyım. Kendi kuşağımla ilgili iğrenç gerçekler var. Benim neslim yani 80 nesli ne pis bir nesildir ? 80 nesli iğrençliğin nesli. Çok pis insanlar olduk biz be,neden veya nasıl,bilmiyorum. Ama benim nesil,şöyle bir nesil:

-Benim neslimin yarısı dolandırıcılığı marifet sayar. Bu nesil için, çakallık bir mertebe, sinsilik bir övgü olmuş. Yüzde bilmem kaçımız kaçakçı,dolandırıcı,sahtekar......

-Benim neslim genel kültürü eziklik olarak görür. Fazladan bir şeyler bilmek benim neslim için yüktür. Ne gerek var, Ayınştayın ne demiş,beyne hamallık yaptırmam falan diye nutuk atarlar bunlar.

-Benim neslim goygoycudur. Dedikoduyu çok severiz. Kim ne demiş,kim ne bok yemiş program tiplemesi benim neslimin üretimidir mesela.

-Benim neslim bir şeyi sevmeden önce "ekşisözlük" denen kuruma bakar. Benim neslimin beyni yoktur sözlükü vardır. En basitinden bir site bulursun,benim neslim yorum yazmadan evvel sitenin adını sözlüke yazar,bakar ki,elalem ne ıkınmış.

-Benim neslim,bir şeyi bilmediğini söylemekten de utanır. Onun yerine biliyormuş gibi yapar. O her daim google'dan,sözlükten okuduğu birkaç saçma kelimeyi kullanıp günü kurtarma derdindedir.

-Biri bir ilişkiye başlamazdan evvel karşısındakinin yedi ceddini araştırıyorsa bilin ki,benim neslimdendir. Benim neslim kimseye güvenmez.

-Benim neslim çok küt kafadır. Kendi düşündüğünden ötesi yoktur. O asla fikrini değiştirmez. O hep en doğrusunu yapmıştır. Hatalı başkasıdır.

-Benim neslim üretmez çalar. Yaratıcılık yoktur da, bir de böyle entel ayaklarına yatmayı çok severler. Düşünüyormuş gibi yapmakta çok iyiyizdir.

-Benim neslim şimdi yaptığım gibi genelleme yapmayı sever. Her boku geneller.

Çok tiskiniyorum neslimden. Lanet olsun.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL