Birkaç Film Sorusu... Yardım istiyorum. SORU

M

Konuyu Açan: mbaran

01.02.2011 18:11

Aşağıdaki filmlerin isimlerini bilenlere minnettar kalacağım. Uzun zamandır araştırıyorum. Hatırlayan varsa lütfen yazsın...

1) Filmde bir gökdelen vardı, sürekli dış görünüşü değişiyordu. Ejderha şekline dönüşüyor, reklamlar gösteriyor, ateş püskürüyordu.

Böyle bir efekt olan hangi film hatırlıyorsunuz?

2) Okul tarzı bir bina, kolej, fakulte de olabilir. Binada bir tür bilgisayar temelli yapay zeka insanlara saldırmaya başlıyor. Kapıları kilitliyor ve bina içinde onları avlıyor. İnsanları öldürmek için kabloları dahi büküyor (evet saçma, ama öyleydi filmde). Film, Demon Seed, The Virus değil. Ama bunlara biraz benziyor.

Neydi adı?

3) Eski bir filmdi, TRT'de izlemiştim. Biraz western havasındaydı ama silah kurşun vs yoktu. Bir nehir kenarında, nehrin suyunu süzüp altın toplayan aileler vardı. Fakat ailelere ait eşyalar çalınıyordu birer birer. (spoiler) Araştırdıklarında bunu bir kuşun yaptığı ortaya çıkıyordu, fakat kızgın insanlar bu kuşu öldürmek istiyorlardı... Kuşun yuvası ise altın, değerli eşyalar, parlak cisimlerle doluydu (spoiler). Neydi bu film?

4) Yunan tanrıları (sadece Zeus da olabilir ama Zeus mutlaka vardı), modern çağa geliyorlardı. Komedi olan bu filmde, yunan tanrılarını (ya da sadece Zeus'u) uçak yolculuğu yaparken falan görüyoruz. Empire State binası sık kullanılan bir temaydı. Neydi adı?

Teşekkür ederim.
Teşekürler lakin bu film değil.

Zeus temalı zira.
Dördüncü filmi ben de izlemiştim fakat gelmedi aklıma ismi..
1. film blade runner olabilir sanki ejdarhayı çıkardınmı .

4. filmdehttp://www.filimadami.com/film/3460/bill--teds-excellent-adventure/olabilir.
4.) Büyük ihtimal bu: http://www.filimadami.com/film/3460/bill--teds-excellent-adventure/

Bunu izledikten sonra devam filmini de izleyin derim.

http://www.filimadami.com/film/3505/bill--teds-bogus-journey/

Diğerlerini ben de merak ettim!
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL