3. İTÜ Film Festivali ve Kısa Film Yarışması

Bugün festivalin ilk gününde Kar Beyaz filmini izledik ve yönetmeni Selim Güneş ile filmden sonra film hakkında konuştuk. Müthiş mütevazi biri kendisi filmi ve yönetmenliği hakkında çok açık konuştu. Bir soru sorduğunuz zaman söylediğiniz doğru gibi ama şu yönü var şöylede olabilir yada olmayabilir gibi yuvarlak cevap vermekten kaçındı ve ne ne ise direk onu söyledi. İkinci filminin ise çok önemli ve popüler olan bir yerli roman uyarlaması olacağından bahsetti ama romanın adını kendine sakladı.
Etkinligin facebook'daki duyurusu,buradan programa da ulaşabilirsiniz sevgili filimadamı sakinleri.

Yerleri belli olmayan etkinlikler itü'nün maslak yada taşkışla kampüsünde olacak. Bugün yada yarın yeri tam olarak belli olur.

http://www.facebook.com/events/327446070654601/


boş kalan iki gün içinse, ilksen başarır, emin alper ve zahit atam düşünülüyor. başka isimler olma şansıda yüksek daha kesin değil. son gün ise ödül töreni, kokteyl vb şeyler olacak.

türkiye'den ve dünyadan kısa filmler ise önemli ve başarılı yönetmenlerin ses getirmiş kısa filmleri gösterilecek.
Bu festivali kaçırmamak lazım. Tarih yaklaşınca belki birkaç kişi toplanıp gideriz. Şu söyleşiler konusunda epey meraklandım. Ben mi göremedim yoksa festivalin detaylı bir programı henüz açıklanmadı mı?
itü sinema kulübünde görevliyim festival hakkında soru sormak isteyen arkadaşlar bana sorabilirler.
İTÜSinemaKulübü,3. İTÜ Film Festivalini ve 4. İTÜKısa Film Yarışmasını sunar

İTÜ Sinema Kulübü tarafından 2 senedir düzenlenen İTÜ Film Festivali, bu yıl tekrar kısa filmcileri ve sinemaseverleri bir araya getirmeye devam ediyor.

24 27 Nisan 2012 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Kampüsünde düzenlenecek festival kapsamında, yarışma filmlerinin gösterimi, ülkemizden ve dünyadan kısa ve uzun metrajlı film gösterimleri, sinema üzerine söyleşi ve sunumlar, kısa film yapım süreci hakkında çalışmalar ve sinema merkezli birçok etkinlik sinemaseverlerin karşısında olacak.



4. İTÜ Kısa Film Yarışması

Festival kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan İTÜ Kısa Film Yarışması, kısa filmcileri ve filmlerini İTÜde seyirci ile buluşmaya çağırıyor. Ön elemeyi geçen ilk 20 filmin festival gösterim programına dahil edileceği ve dereceye giren filmlerin ödüllendirileceği 4. İTÜ Kısa Film Yarışmasına katılım için son başvuru tarihi 9 Nisan 2012.

Kısa Film Yarışması Katılım Koşulları

1. Yarışmaya 2011 yılından itibaren çekilmişfilmlerkatılabilir.

2. Yarışmaya kurmaca, deneysel ve animasyon türlerindeki filmler katılabilir.

3. Gönderilecek film en fazla 20 dakika olmalıdır.

4. Bir katılımcı birden fazla filmle yarışmaya katılabilir.

5. Yarışmaya daha önce farklı festivallere katılmış filmler katılabilir.

6. Katılımcı, filminin DVD formatındaki iki kopyasını ve farklı bir CD içerisinde filmle ilgili görüntüleri (setten fotoğraf ve filmden bir kare), başvuru formuyla birlikte 9 Nisan 2012 tarihine kadar belirtilen adrese göndermelidir.

7. Gönderilecek filmler kulüp arşivinde saklanacak ve yönetmenin izni dahilinde farklı etkinliklerde gösterilebilecektir.

8. Festivalde İTÜ Sinema Kulübü tarafından belirlenmiş Ön Jüri değerlendirmesinden geçen filmler festivalde gösterilecek ve Ana Jüri tarafından seçilen filmler çeşitli kategorilerde ödüllendirilecektir.

9. Yarışmaya katılanher katılımcı, bu koşulları kabul etmiş sayılır.

Festival hakkında detaylı bilgi ve kısa film yarışması için başvuru formu:

http://itufilmfestivali.blogspot.com/

Facebook sayfası:

http://www.facebook.com/pages/3-%C4%B0T%C3%9C-Film-Festivali/202713986495059
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL