Underground Film Gösterimleri

Underground Film Gösterimleri:

Hazırlayan: Underground Poetix ve KargART

*8 Aralık Salı, Saat: 20:30

Adres : KargART / Kadıköy Kadife Sok No: 16

Istanbul, Turkey

* Gösterimler ücretsizdir.

ARALIK PROGRAMI //

Tudzhi
Otar Iosseliani
1964 / S & B
20, Sovyetler Birliği, Gürcüce

Yönetmen Otar Iossellianinin çıkış filmi Tudzhi (16 mm.lik kısa filmi) için para biriktirmeye çalışırken çalıştığı Rustavi Metal Worksde çektiği filmi geleneksel anlamda bir belgesel filmi değil. Rustavi Metal Works ile ilgili hiçbir şey öğrenmiyoruz ne de orada çalışan insanlarla ilgili. Metelurjinin kerametlerine bir övgü ve de çalışanlarının zorlu yaşamına içten ve kısa bir bakış daha çok. Yetenekli ve genç bir yönetmenin, ham, siyah & beyaz, 16 mm. nin tüm o zerafeti ile yakalanabilecek tek bir mekanda- bir çelik fabrikasında- yakaladığı muhteşem karelerin bir kompozisyonu Tudzhi. Bir yanda beton tablalar, hışırdayan zincir ve halkalar, erimiş metalin kavurucu selleri, uzun bacalardan süzülen duman dalgaları ve duman karası tuğlalar; öte yanda öğle yemeğini pişiren , raylarda tünemiş sigra içen, hava türbininde kıyafetlerini kurutan işçiler. Ruh olarak oldukça Sovyet ama propagandadan eser yok.

Crossroads
Bruce Connor
1976 / S & B
36, ABD

25 Temmuz 1946da Pasifikdeki Bikini Atollerinde yapılan su altı atom bombası denemelerinin hükümet kaynaklı arşiv görüntüleri üzerine kurulu bu film bruce connorın herkesin harcı olmayan meditatif bir filmi. Müzikleri Terry Riley ve Patrick Gleesona ait.

Aynı patlama 27 farklı şekilde ve hızda görülüyor. Havadan, denizden ve çeşitli kamera açılarından.

Bruce Connor, Nebraska, Brooklyn ve Colorado gibi üniversitlerde okuduktan sonra 1957de San Franciscoya taşınıyor ve Beatniklerle tanışıyor. Hayatının geri kalanını burada geçiriyor. Ressam, heykeltraş olan Bruce Connor 50lerde film çekmeye başlıyor. Bağımsız, avangard filmciliğin önemli figürlerinden biri haline geliyor. Kendisini geçtiğimiz sene kaybettik.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL