yeni tasarımda göremediğimiz (eski tasarımda karşımıza çıkan özellikler)

yukarıda yazıyı çok beğendim sonuna kadar katılıyorum.
Eskiden izlediklerini işaretle diye bölüm vardı.burdaki bütün film-dizi gibi bütün proğramlar 25 lik listeydi sanırım alt alta eklenme sırasına göre liste çıkıyordu.en son 90.000 küsür film vardı.ve biz burda izlediklerimizi sırayla gidip işaretliyorduk.

bu eklenme sırasına göre düzenlenmiş bütün filmleri bulamıyorum daha.

şimdi ise filmler adı altında çeşitli listeler çıkıyor veya belirli seçeneklere göre film aranıyor.

bu eklenme sırasına göre ekli olan filmler nerede.ve nasıl izlediklerimizi işaretleyeceğiz.

ayrıca üyelik iptali seçeneği-hesap kapatma,

geri bildirimleri takip etme seçeneği yok-ekli olan yapımların eklenirkenki hatalarını veya film isimleri gibi çeşitli hatalarını yazım hatalarını yöneticiye bildirebiliyorduk,bu da gözükmüyor.

daha bunun gibi onlarca özellik gözükmüyor.

eski sistem internetteki en harika sinema sitesinin zekice tasarımını ve her şeyi düşünülmüş özellikleriyle bize keyifli anlar yaşatıyordu.

profil kısmımızda alt alta ne güzel izlediğimiz filmleri,izleme listemizi,başucu listemizi gösteriyordu.

ayrıca her ekli olan filmle bağlantılı internet sitelerinin isimleri yapımın altında gözüküyordu.puanlama hatta çeşitli kategorilere filmleri soktuğumuz-yönetmen filmi,ağlama melis gibi ondan fazla seçenek mevcuttu.

eskiden film eklerkenki seçenek süperdi,film adı veya herhangi bir harf yazdığımızda bizlere ekli olmayan filmlerin isimleri liste olarak gelebiliyordu tıkladığımızda,ve bizde isteğimize göre film ekleyebiliyorduk veya imdb sayısı girerekte arayıp bulup ekleme şansımız vardı.

şimdi çok karışık.

açıkçası soğuduk bu gibi tasarım yanlışlığından-bize zor geliyor şu an için diyelim.keşke hiç siteye dokunulmasaydı.renk düzeni sarı renk ve ana sayfa düzeni kötü,ana sayfada vizyon filmleri kayan liste olsa daha güzel olmazmı.veya yandan alt alta-sayfanın sağından.veyahutta, ana sayfa gizemli olsa-yani üye olunmadan veya olduktan sonra bile ekranda herhangi burda ekli olan bir filmden bir resim olsa ekranı kaplayan,sarı renkten kastım,örneğin herhangi bir köşede veya sorulan sorularda alınan yanıtlarda,içerik kısımlarında geri bildirim köşelerinde veya bambaşka alanlarda renkler ekran rengi gibi beyaz değilde daha koyu renklerde gösterilse.

ana sayfada veya başka bir yerde online kişiler gözükse.

hiç üye olunmadanda sitenin içeriğine ulaşabilmek mümkündü,ekli olan bir film sıralaması vardı mesela,eklenme sırasına göre,süperdi.

şimdi ise biz çok zorlanıp çeşitli kritelere göre film arıyoruz.bu eklenme sırasına göre yanlış hatılamıyorsam 25 lik veya 50 lik sıralama nerde.

tek tek cevaplayabilirmisiniz acaba? Teşekkür Ederim.

not.film ekleme seçeneğini buldum.

not. online üyeler gözükmüyor.

online üyelerinin profil ekranına bakarakta filmlere rastlayabiliyorduk merak ettiğimiz ya da unuttuğumuz filmleri bu sayede hatırlayabiliyorduk,-üyelerin profillerini özeleştirebildiğini farkettim ama online üyeler tek grup altında eskiden gözüküyordu.bu özellik güzeldi.

not.profil ekranınımızda eskiden arka plan yoktu.onun yerine birşeyler yazın gibi açıklma kısmı mevcuttu. bu tekrar olabilirmi ve arka plan resmi diye bir özellik gelmiş sanırım.bu çok güzel olmuş.fakat yöneticinin bilgisi dahilinde eklenebiliyor-önce o bakıyor.bu da güzel.

not.film ekleme seçeneğinde düzelitlme gördüm.eklenirken liste daha geniş tutulmuş.bu güzel,

filmlere bi süre önce türkçe afiş gibi bir özellik eklenmiş,bu da güzel,ama filmlerin orjinal-enternasyonal afişleride gözüküyor sanırım.

not.filmlerde internasyonal isimler yine gözüküyor.bu dahada süper.

çünkü bazen seri filmlerde internasyonal isimler sayesinde filmlerin sıralaması karıştırılmıyor.

not.çeşitli kategoriler-ağlma melis,yönetmen filmi gibi özelliklere yeni rastladım.herhalde bu başlıklar koyu veya başka renkte olmadığı için bu ayrıntı dikkatimi çekmemişti.

not.filmlere puanlama yöntemi var ama yanlışlıkla verdiğimiz puandan sonra ekrandan otomatik çıkıyoruz.ve tekrar puan vermek zorunda kalabiliyoruz.bizim insiyatifimizde olsa daha güzel olur puanlama verdikten sonra o ekrandan çıkabilmeliyiz.

not.filmlerle bağlantılı başka siteler gözükmüyor,filmin imdb puanı da gözükmüyor mesela sinefil puanıda.

not.

bi cevap arıyorum köşesi soru cevap olmuş sanırım,bu biraz o bölümü geri plana itmiş.başka bir isim olsa güzel olmazmı,ya da aynı başlık geri gelse.

not.profillerde forum mesajları seçeneğine tıkladığımızda o mesajlarına kişinin veya bizizm ulaşamıyoruz.
not.ana sayfada bunu biliyormuydunuz seçeneği harika olmuş,yalnız eyelerinde bilgi vermesi için bir bildirim kutusu olsa güzel olmazmıydı.yöneticilerin insiyatifinde tabi,onlara göre yayınlansa.çünkü baktığımda bilgi az gözüküyor.bi kaç tane gözüyor sadece.

not.filmlerin hangi tarihte eklendiği gözükmüyor.

not afişler üzerine tıklandığında daha büyümüyor.bu özellik güzel.hep anı boyutta kalıyor,ekranı kaplamıyor.

not.filmlerin kaç kez bakıldığı filmde gezildiği gözükmüyor,çok gezilen filmler gibi bir içerik yok sanırım daha.

herşeyi geçtim,filmlerin eklenme sırasına göre olan tüm yapımları kapsayan 25 lik alt alta olan liste yok.ne güzel tek tek bütün yapımları inceleme şansımız vardı.

filmler seçeneği yerine tüm filmler,alt başlık altında dizi veya belgesel veya herhangi bir içerik yerine direk olarak filmler başlığı altında,bu liste olsa.diğer film listeleri haricinde bu liste olsa.bizde tek tek baksak inceleybilsek. eklenme sırasına göre belkide bizim eklemiş olduğumuz filme gelmeye çalışsak,aradan aylar geçsede bu sıralamada takılsak.çünkü kısa zamanda bu kadar uzun listeye bakmak zor olurdu.sitenin en güzel yanı buydu.imd den bile daha iyiydi eski dizayn.herşeye elimizin altındaydı.tam bir arşiv niteliğindeydi.

kısa zamanda eskisinden daha güzel olur inşallah.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL