eski bir türk filmi ? SORU

N

Konuyu Açan: noodles

08.05.2009 13:56

siyah beyaz. kahramanlarımız kamyonetlerle sabah ilk baskı gazeteleri alıp süratle başka bir şehre taşıyorlardı. yolda birbirleriyle yarışıyorlardı. sonra ikisi aynı kıza aşık oluyorlardı, araları açılıyordu vs.

sağlam kadrolu bi filmdi.
sanırım "mahalleye gelen gelin" filmi...



Oyuncular: Fatma Girik, Orhan Günşiray, Ahmet Tarık Tekçe, Necdet Tosun, Rengin Arda, Sadettin Erbil, Hulusi Kentmen, Mümtaz Ener, Renan Fosforluoğlu, Nubar Terziyan, Sami Hazinses, Rauf Alazan



filmin konusu (alıntı ekşisözlük):

"1961 tarihli bir romantik-komedi ve türk sinemasında bu türün en başarılı, en güzel örneklerinden biri. osman seden'inyönettiği filmin senaryosu elbette bülent oran'ın elinden çıkma.
yazacağı yeni kitap için fakir mahallesine taşınan ve orada mahallenin bıçkın delikanlısı orhan'la bir gönül macerası da yaşar. başta kitabı için bir karakter olarak gördüğü ve de deneylere tabii tuttuğu orhan'a yavaş yavaş belgin de ısınacaktır. sokak ağzını ve esprili diyalogları çok iyi kullanan senaryosu ve de orhan günşiray'ın rolüne cuk diye oturuyor olması ile benzer türk filmlerinden ayrılan "mahalleye gelen gelin" fatma girik'in 60lı yıllarda çevirdiği bir dizi romantik komediden biridir. yan rollerde ahmet tarık tekçe, hulusi kentmen, nubar terziyan da bulunmaktadır ki sırf bu nedenle bile film izlenmeyi hak ediyor kuşkusuz"



buda görseller

http://www.xvidheaven.com/siyah-beyaz-filmler/580-mahalleye-gelen-gelin-1961-orhan-gunsiray-fatma-girik-ahmet-tarik-tekce.html
hayır bu değil. bu filmde mahalle filan yok. film yollarda geçiyor. komedi unsuru yoktu zaten filmde. aslında çok ünlü bir film ama hatırlayamadım işte.
o zaman büyük ihtimalle 1964 yapımı "hızlı yaşayanlar" başrolde Ayhan Işık. Filmi izlemiştim ama hayal meyal hatırlıyorum.



konusu (alıntı sinamaturk.com):

"Gecenin karanlığını Anadoluya götürdükleri gazete ışığı ile aydınlatan Babıali şoförlerinin öyküsü..

1960ların ilk yılları.. Ulusal gazetelerin İstanbulda basılıp, kıyasıya bir yarış içinde diğer illere gönderildiği ve birçok yerdeki okuyucuya günler sonra ulaşabildiği yıllar. Bu koşuşturma sırasında meydana gelen kazalarda ölen ve Mustafa Dayının Şimdi hepsini toplasan bir mezarlık olur dediği şoförlere adanan bu film Kuğu Gölü Balesindeki Kuğuların Dansı müziği ile başlıyor.
Orhan.. 12 yıllık şoför. İlk zamanlar kamyonlarda muavinlik sonra taksi şoförlüğü yapmış. Çok zamandır da boşta. Bir anam bir de hasta (kız) kardeşim var. Taksicilikle bakamadım onlara. İş için başvurduğu Yeni Sabah Gazetesinin Müdürü şunları söylüyor Seni gözüm tuttu. Bu işte çok para var. Fakat her an kelle koltukta gideceksin.. Gazeteleri yükleyip 5 saatte Ankarada olacaksın. Başka gazetelerin arabaları seni geçerlerse önce parandan kesilir, sonra işinden olursun. Orhan gazetenin 34 AK 467 plakalı kamyoneti ile göreve başlar. Garaj sorumlusu Mustafa Dayı işin zorluklarını anlatıp onu diğer gazetelerin şoförleri ile tanıştırır.
Kara Cemil.. Milliyet Gazetesinin İstanbul 86491 plakalı kamyonetinin sürücüsü. Hızlı şofördür. Yolu kimseye kaptırmaz. Adapazarı ve Ankaraya herkesten önce ulaşarak, kendi aralarında oynadıkları bahsi hep o kazanır.
Bir barda çalışan Suzana tutkun. Bizimkine para yetiştiremiyorum. Ne kazansam öğütüyor. Mecburen avanta kolluyorum.

İnce Salih.. Tercüman Gazetesinin İstanbul 88114 plakalı Desoto kamyonetini kullanıyor. İnce deyince çabuk kırılır kopar zannetme. Ayağını gaz pedalına yapıştırdı mı kriko ile kaldıramazsın.. Derdi imanı evlenmektir. Kimsesi yoktur. Kazandığı para ile eşya alır. Bir ev tutmuş, gören parmak ısırıyormuş. Salih, Bolu Dağındaki Türk Petrol benzin istasyonunun sahibi Cemalin güzel kızı Fatmayı karşılıksız olarak seviyor. Genç kızla gruba sonradan katılan Orhanın birbirlerini sevmeleri ile ümitsizliğe düşer ve filmin sonunda ecelin üstüne araba sürerek aralarından çekilir.

Kriko Kadir.. Ekspres Postasına ait İstanbul 45341 plakalı Fargonun yarışta hep sonuncu olan şoförü. Trafik kazasında sakat kalan abisinin ailesine bakabilmek için çok sevdiği sözlüsünü terk etmek zorunda kalmış.
Bir keresinde, babasının mide rahatsızlığından söz eden Fatmaya Onun derdinin çaresi kolay, benimki gibi değil demişti. Dolu bir kamyoneti tabanları ile kaldırdığını söyler ama kulak asma, biz görmedik. Kadir, Kriko önadını hak ettiğini İnce Salihin öldüğü kazada kanıtlayacaktır.
Film,dostluklarını acımasız rekabetin bile bozamadığı bu insanları anlatıyor.

Orhan ile Yeni Sabahın Müdürü arasındaki konuşma ; Orhan ; (Ankaraya) 5 saatten evvel gidene prim var mı?
Müdür ; Ölmenizi değil, yaşamanızı istiyoruz. Ama biraz hızlı yaşamanızı.
(Yazan: Murat Çelenligil)"
kesinlikle bu :)
eyvallah. çok şükür sonunda bulabildik. ben bikaç kere tvde izledim bu filmi. çoktandır yayınlanmıyor.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL