niçin cumhuriyet tarihi ile ilgili (ama gerçeklerianltan) dizi yapılmaz?

Elveda Rumeli, fakat danışman ekibinin eksikliği ve kötü yönetmenlikten iyi bitmedi.
modernizm öldükten sonra kurulan cumhuriyeti kim sallar ki. bu ülkede cumhuriyetin nasıl kurulduğunu merak ediyorsanız açın fransız ihtilali sonrası birbirinin peşi sıra kurulan cumhuriyetlerin tarihlerini okuyun ve onlar hakkında çekilen filmlere bakın aynı süreç burdada işlemiştir.
Ülkemizde dizi veya film yapanlar sizce tarihe göre mi veya didaktik olmasına göre mi film çekiyorlar?

Cevap; kesinlikle hayır! Adamlar için "PARA" önemli, bu bir gerçek. Para kazanabilmek için de izleyici kitlesine hitap etmesi lazım. Türkiyede de izleyici kitlesi genelde , özellikle dizilerde , tecavüz, aldatma vb. gibi şeyleri istiyorlar. Arz-talep meselesi gibi düşünün yani, talep edilen şey bunlar genel kapsamda ne yazık ki. =( Ayrıca, bütçe sıkıntısı ve kolaya kaçma olduğunu düşünüyorum. Adam 50 milyon Euro verip bir film çekeceğine 1 milyon veriyor absürd bir komedi yapıyor mesala. Adamın mantığı da 1 tane çekeceğime 50 tane çekerim, daha çok para kazanırım.
Türkiye deney gibi bir ülke.

Türkiye'de herkesin kendi tabuları var. Dogmatik insanlar sadece Türkiye'de yok elbette. Bu insanlardan,her kültür ve uygarlıkta olur.

Ama bizdekiler bir acayip.

Söz konusu 1.Cumhuriyyet olunca,ağzından salyalar saçarak, "tabular yıkılacak" diye bağıran insanlar, en basitinden "Al-ilah" ne diye sorsan,bir taraflarını yırtıp seni kendi inançlarına saldırmakla suçlayabilirler.

Tabun olur,dogman olur,hepsine eyvallah çekerim de...........

İnsan kendi dogmasına dokundurtmayıp başkasınınkine aslan kesilmemeli.

Cumhuriyet kelimesine bile alerjik tepkiler veren bir çoğunluğun düşünebileceği son şey,bu cumhuriyetin kuruluş serüvenini anlatmak olur. Anlatsa bile,kendi tabularını işin içine katmadan anlatmalarını beklemek saflıktır. Bu insanlar, İstanbul'u fethederler,Safeviler'i işgal edebilirler,Hicaz'ı ele geçirebilirler,Kabe'yi savunabilirler, hatta fezaya bile çıkabilirler de bir cumhuriyyet daha kuramazlar. Ama kurulmuş bir cumhuriyetin üstüne yatmaktan da çekinmezler. İşte bu işler böyle ve bu işlere ses çıkarmak "cesaret" veya burda kelam etmekten çekindiğim bir organımızın gelişmiş olmasını gerektirir.

Ne yazık ki,bu aralar en az bulunan şey de yine "cesaret".

Diye düşünüyorum.
Şu yaşadığımız dönemde Atatürk'ü olabildiğince ders kitaplarından eksilten bir hükümet varken dizisini hayatta çektirtmez..
dikkat ediyorum abuk sabuk konularla ilgili onlarca yerli dizi varken cumhuriyet tarihinin konu zenginliği içinde bir tane doğru dürüs dizi çevrilmez. örneğin USA ,kısacık tarihınde üç beş olayı ballandıra ballandıra anlatan onlarca dizi ya da film cekiyor .demek istediğim , vatan millet sakarya tarafı ile bayrak elinde kanlar içinde ölenler i gösteren abartılmış olanları kastetmiyorum perde arkasında neler oldugu cumhuriyetin kurucularının çaresizlik içindeki mücadeleleri, onlara köstek koyan vatan hainlerının , düşmanla işbirliği yapanalrın açıkça çekşinilmeden söylendiği Atanın ve silah arkadaşlarının kendi taraflarında olanlarla bile ,sırası gelince mücadelesini nelerle karşı karşya kaldıklarnı meclisteki kavgaları belgelerle anlatan dizi mesela ya , onca isimsiz kahramanın bu ülke nin bağımsızıgı için mucadelesini anlatan (abartma olmadan tabi ) gerçekleri ile ortaya koyan bir başka dizi mesela .., yada hainlerin hayatlarını ,hangi çıkarlar ugruna vatanı satmaya teşebüs ettklerini anlatan mesela . vs vs bilmem sizler ne dersiniz
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL