hangi film SORU

beirutde

Konuyu Açan: beirutde

26.08.2017 21:32

yerli bir filmdi

yaşlıca bir yazar veya yonetmen vb. ilan vermesiyle bir grup insan şehirden uzakta komün bir hayat kuruyolardı.kendi evlerini kutuphaneleri calisma odalarini hazirliyolardi..ve sanirim film cekmek icin toplanmislardi..hic bir taninkis oyuncu hatirlamiyorum filmden
"Entelköy Efeköy'e Karşı" olabilir mi?
malesef hocam..teşekkür ederim yine de:)
Ben de izledim bu filmi, sanırım otobüs yolculuğunda izlemiştim ve siteye ekleyecektim ama imdb bağlantısı yoktu. İsmini de hatırlamıyorum şuan ama biraz daha detay vereyim.

Sanırım üniversite hocası yaşlı bir adam ilan yayınlıyor ve bir proje tarzı etkinlik olacağını, katılmak isteyenlerin başvurmasını söylüyor. Birçok genç ile mülakatlar yapılıyor ve aralarından bir grup kız ve erkek seçiliyor. Köy tarzı bir yere gidiyorlar hatta daha çok boş bir arazi diyebiliriz. Gençler başta ne yapacaklarını, ne tarz bir durum içine girdiklerini dahi bilmeden inşaat amelesi gibi çalışıyorlar, prefabrik konutlar yapıyorlar. Hatta bazıları durumdan oldukça şikayetçi ve bedava işçi olarak kullanılıyoruz diye söyleniyorlar.

Bu arada yaşlı adamın oğlu/kızı gelip boş hayaller peşinde koştuğunu, kendisi gibi düşünenlerin bile artık kapitalist olduğunu, artık devrin para devri olduğunu böyle saçma sapan hayallerle birikimini boşa harcadığını falan söylüyorlar ama adam vazgeçmiyor.

İnşa ettikleri yerlerde ofis, kütüphane tarzı yerler oluştukça hoşlarına gidiyor. Hatta bazıları eski hayatlarından iş teklifi vs alsa bile kabul etmeyip orada kalmaya devam ediyorlar. Filmin sonlarına doğru birkaç kişi arasında çıkan kavga büyüyüp kütüphanenin hasar görmesine yol açıyor. Adam da bunların hepsini kovuyor. Gençler evi terk ediyor ama uzakta bir yerde sabaha kadar bekleyip sabah adamdan özür dilemek istiyorlar.

Aslında bu film arka planda Şirinler'i anlatıyor açıkça, komün bir hayat kurmaya çalışan yaşlı eski bir sosyalist, etrafında evlerini, kütüphanlelerini kendileri yapan gençler vs.. belki bu yoldan arama yapılırsa belki siyasi forumlarda falan izleyip de hakkında yazı yazan birilerine denk gelinebilir.
tam olarak bu film hocam.ve ben de otobüs yolculuğunda izlemiştim.malesef oyunculardan da hiçbirinin simasını hatırlamadığımdan filmi bulmakta zorlanıyorum.
buldum filmi hocam.filmin adı ilkbahar sonbahar
Bravo kanalboyu, doğru film.

Sermet Yeşil'i hayal meyal hatırlamıştım halbuki ama onun üzerinden bile bulamamıştım. Sanırım imdb tabanında film kayıtlı değil.
sadece imdb degil nerdeyse hicbir sinema sitesinde kayıtlı degil hocam..fakat filmim adını bulduk da internette hiçbir yerde bulamadim filmi.bu filmi bi4 daha nasıl izlicez yahu otobüste mi?
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL