Post-credits Scene İçeren Filmler (Jenerikten Sonra Devam Eden Filmler)

Vizontele

Ferris Bueler's Day Off
Sanırım başlık yeterince açıklayıcı olmuştur. Bu sahnelerden her ne kadar farkında olmasak ta çoğu filmde var. Film bitiyor 10-15 dakika jenerik ve ardından 30 saniyelik kısa bir görüntü; ya filmin devamının gelceğine dair bir sahne ya da filmle ilgili komik bir ayrıntı olur genelde. Fakat ben bu işin mantığını çözemedim niye film biter bitmez çıkmaz bu sahneler? Filmde emeği geçenlere saygı vs denilebilir hadi o zaman niye film bitince "izlemeye devam edin" tarzı bi yazı çıkmaz karşımıza? Bazı altyazılarda sağolsun yazıyor çevirmenler fakat niye filmi yapan adamlar böyle bir şeyi yazmaktan üşeniyor?

Geçenlerde Thor'da bu tarz bi sahnenin olduğunu bilerek bekledik izleyelim diye; koca salonda bi biz kaldık, görevliler de pis pis bakıyor "gözlükleri yürütcek heralde bunlar" diye, 5 dk sonra filmin atraksiyonlu ilk jeneriği bitti, dedik başlıcak sahne, bu sefer de klasik siyah ekran-beyaz yazılı esas jenerik başladı. E haliyle bi 10 dk daha bekleyemeden çıktık malesef.

Şimdi dediğim gibi film bitince bi not yazsa da biz de tek başımıza beklemesek, daha da ötesi böyle bir sahnenin olduğunu bilsek veya filmden hemen sonra gösterilse.

Neyse lafı çok uzattım, sizin de "Post-credits Scene" içeren bildiğiniz filmler var mı? Varsa yazın da bari Youtube'dan falan izleyelim.

Bi kaç tane yazıyım ben aklıma gelen:

Angel Heart

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Iron Man

Iron Man 2

Zombieland

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Harry Potter and the Chamber of Secrets
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL