Sahilde kitaplardan yapılmış kulübe SORU

dovijenya

Konuyu Açan: dovijenya

08.12.2025 23:03

Aradığım dizi veya filme dair hatırladığım tek şey, son sahnesinde deniz kenarında tuğla veya ahşap yerine kitaplardan yapılmış bir kulübe bulunması.Umarım bilen çıkar. İngilizce de arattım ama bulamadım.
ALINTI Everything Everywhere All at Once

https://www.sinefil.com/title/nz73oeg

https://www.imdb.com/title/tt6710474/
O filmi yarım bıraktım. Sanmıyorum. Dakika verirseniz bakayım.
ALINTI O filmi yarım bıraktım. Sanmıyorum. Dakika verirseniz bakayım.
DeepSeek şöyle diyor;

Bu tarif ettiğiniz sahne, 2022 yapımı "Everything Everywhere All at Once" filminin final sahnesine oldukça benziyor. Filmde, ana karakterlerden biri olan Waymond (Ke Huy Quan), "başka bir evrende" deniz kenarında kitaplardan yapılmış bir kulübede yaşamayı hayal eder. Film, özellikle final bölümünde, çoklu evrenler arasında gidip gelirken bu tür metaforik ve sıra dışı sahneler içeriyor.

Neden bu film olabilir?

Kitaplardan kulübe: Filmde, kitapların fiziksel olarak bir yapı malzemesi gibi kullanıldığı, sürreal ve duygusal bir sahne var.

Deniz kenarı: Sahne, huzurlu bir deniz kıyısında geçer.

Tema: Film, kaos, seçimler ve alternatif hayatlar üzerine kurulu. Kitaplardan kulübe, farklı hikayeler ve olasılıkların bir metaforu olarak yorumlanabilir.

Eğer bu film değilse, lütfen biraz daha detay verebilir misiniz? Örneğin:

Filmin tahmini yılı?

Dili veya ülkesi?

Ana karakterler veya olay örgüsü hakkında başka bir şey hatırlıyor musunuz?

Bu bilgilerle daha kesin bir sonuca varabiliriz.
ALINTI O filmi yarım bıraktım. Sanmıyorum. Dakika verirseniz bakayım.
GPT de böyle dedi;

“Everything Everywhere All at Once olabilir cevabı yanlış ise “deniz kenarında, tamamen kitaplardan yapılmış bir kulübe / ev bulunan final sahnesi şu ana kadar bilinen hiçbir popüler filmle eşleşmiyor.

Ama bu sahneyi tarif eden bir eşleşme, kapsamlı taramadan sonra şu tipe işaret ediyor:

Muhtemel doğru cevap: “The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore (2011) Kısa Film

Çünkü:

Film tamamen kitapların fiziksel objeler gibi kullanıldığı, binaları / mekanları oluşturduğu fantastik bir dünyada geçiyor.

Kitaplardan oluşan yapılar, raflardan oluşan ev/kütüphane benzeri mimari dokular çok baskın.

Sonunda karakterin yolculuğu tamamlanır ve kitapların etrafında sembolik bir “inşa edilmiş yer sahnesi vardır (tam olarak kulübe + deniz kenarı değil ama hafızada öyle kalmış olabilir).

Film, çok kişinin hatırasında “kitaplardan yapılmış ev/kulübe olarak kazınmış bir yapıya sahip.

Bu film uzun değil (15 dk), ama görsel hafızayı çok güçlü tetikleyen bir yapısı var ve yıllar sonra bile insanlar sahneleri karıştırarak hatırlayabiliyor.
Sahneyi izleyemedim dün, tekrar bakayım.
ALINTI Sahneyi izleyemedim dün, tekrar bakayım.
Bu değil malesef
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL