Giriş jeneriği

Elbette ya "Garden State ve Dont Panic" yazmayı unuttuğuma inanamıyorum. Zach Braff, Scrubs da bitti lütfen yeni filmler yap ama bağımsız olsun :)
giriş jeneriği konusunda izlediğim en iyi film tartışmasız watchmen'dir, bob dylan'ın "times they are a-changin'" isimli enfes şarkısı eşliğinde, filmin konseptine cuk oturan bir jeneriktir. filmin kendisinden önce jeneriğinin namını duymuştum, o derece.



fight club filminin jeneriği de enfestir, ilk başladığında anlamsız gelir insana ama en nihayetinde ed norton'ın ağzına dayalı tabancanın namlusunun ucunda bulduğumuzda kendimizi, derinden bir "ooha!" çekeriz.



garden state filminin coldplay'den don't panic destekli açılışı da aklımda yer etmiş bir başka giriş jeneriği.



last but not least, tam olarak giriş jeneriği sayılmasa da tropic thunder filminin açılış sekansında yer alan sahte fragmanlar -özellikle robert downer jr.'ın yer aldığı- enfestir, filmin kendisi de epey komik olmakla birlikte beni filmden daha fazla güldürmüştür.



aklıma şimdi bunlar geldi.
Bunlar da benim jeneriklerim:





!--SPOILER--!!--SPOILER--!!--SPOILER--!

Ghost Ship (Hayalet Gemi) (2002) Gemideki halatların insanları doğradığı sahne

Back to the Future (Geleceğe Dönüş) (1985) Dr. Emmeth'in evindeyiz. Makineler çalışıyor, ses sistemi sonuna kadar açılıyor ve ortalık yıkılıyor.

Forrest Gump (Forrest Gump) (1994) Tüyün uçuşunun muhteşem görselliği.

The Matrix (Matrix) (1999) Kodların aktığı ve şifrenin kırıldığı sahnedeki konuşmalar.

!--SPOILER--!!--SPOILER--!!--SPOILER--!
iyi bir film için olmazsa olmaz diyemem ama film başlamadan insanı yerine çiviler. bazen filmi izlemesemde giriş jeneriğini sevdiklerime bakarım. aklıma şimdi gelen iyi başlangıçlardan birkaçı;



- snatch

- sweeney todd the demon barber of fleet street

- casino

- trainspotting

- rocknrolla
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL