Baş Karakterlerle İlgili Genel Bi' Soru SORU

bnbnbnbnbn

Konuyu Açan: bnbnbnbnbn

23.08.2011 16:29

Sinema tarihinde seyircinin nefret ettiği bir baş karakter var mıdır? Varsa örnek?
Bence seyircinin nefret ettiği değilde; hayırla yad etmediği karakterler vardır. Nefret çok ağır oluyor sanki. Türk Sinemasından örnek, Erol Taş mesela. Kötü adam.
Genelde sinema sektörü en azından popüler sinema sektörü Amerikalıların elinde olduğundan zamanında en sevilmeyen karakterler öncelikle kızılderililer ve özellikle şefleriydi. Sonradan Almanlar, Naziler ve ardından Ruslar, komünistler ve KGB ajanları oldu. Daha sonra Vietnamlılar.. Şimdi Araplar, müslümanlar.. Arada sırada uzaylılar ve yaratıklar :)

Tabi bu bi genellemeydi.

Karakter olarak kim vardı kim diye düşündüm pek aklıma birşey gelmedi açıkçası. Ya hafızam kötü ya da o kadar nefret ettiğim/nefret edildiğini sandım bi karakter yok.

Ama soru güzel gerçekten :)
Hem bas karakter olacak hem de nefret edilecek.. korku&gerilim turunden ornekler olacaktir muhtemelen..

Norman Bates, Freddy Kruger gibi..
Heathcliff sanırım, tam olarak nefret edilmez belki ama sevilen bir baş kahraman olmadığı kesin. Kitabında çok daha kafa karıştırıcı bir karaterken, filminde -filmlerinden birinde- Ralph Fiennes'in canlandırdığı Heathcliff'ten nefret etmek daha kolay.
Aslında biraz daha derine inersek nefret ve korku farklı tanımlamalar. Yani korkunç karakterler tonlarca var ve bunlarda kendi aralarında en korkunç karakter kimdi diye sıralanabilir ama en nefret edilen bence farklı.

Sonuçta bir insandan nefret etmek için illa da korkmak şart değil. Tabi soruyu soran arkadaş burda önemli bi noktayı doldurmalı bence. Soru "nefret edilen karakter" diye mi soruldu yoksa bu sorudaki "nefret" korkulan vs karakterler anlamında mı soruldu.

Örnek vermek gerekirse Freddy'den falan baya tırsardım, çocukluğuma damgasını vurmuştur ama pekte nefret etmezdim açıkçası :) Bunun dışında It's a wondeful life'taki bi işadamı vardı şimdi adını aramaya üşendim, sürekli milleti dolandıran falan nefret etmiştim mesela. Tabi bu bahsettiğim şahsi bi nefret olduğundan "sinema tarihinin en nefret edilen baş karakteri" elbette olmuyor..
Sinema değilse de televizyon ekranlarında Dallas dizisindeki Jr karakteri uzun yıllar gündemi meşgul etmişti. Ayrıca yine bir dizi olan Zengin ve Yoksul'daki Falconetti tipi de en azından Türkiye'de nefret seviyesini yükseltenler arasındaydı
Cevaplar için teşekkürler. Ancak benim sorum korkulan değil "nefret edilen"i bulmaktı. Verilen cevaplardan hareketle nefret edilen bir baş karakterin olmadığı kanısına vardım sanırım.
Dallas- J.R. Ewing (Larry Hagman) Boys from Brazil- Joseph Mengele ( Gregory Peck) Moby Dick-kaptan Ahab( Gregory Peck)
The caine mutiny' den Humphrey Bogart (Kaptan) ve Fred Mc Murray
Hababam Sınıfı'nın yeni çevirimlerindeki okul müdürü :)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL